SteffiTestaa: Elixia AstangaJooga

Elixian Astangajoogatunti testissä! Olen käynyt kyseisellä tunnilla jo n. puoli vuotta. Tavoitteena on joogata kerran viikossa, mutta joskus sitä on tullut tehtyä vain kerran kuukaudessa. Mitä enemmän sitä teen, sitä enemmän siitä innostun ja muistan joogan hyödyt.
Jooga ei ole vain urheilumuoto, sen takana on kokonainen filosofia ja joillekkin jooga on elämäntapa. Vaikka näin on, jooga sopii kuitenkin kaikille. Jooga ei ole uskonto tai monimutkainen asia. Joogatessa kuunnellaan kehoa ja tehdään harjoituksia ainoastaan siihen asti, mikä tuntuu hyvältä kehossa sinä päivänä. Olen käynyt monella eri joogatunnilla ja minulle tärkeää on hyvä joogaopettaja. Aina, kuin olen Elixian joogatunnilla ollut, olen käynyt yhden ja saman joogaohjaajan tunnilla, ohjaaja on nimeltään Lotta K. Elixian ryhmäliikuntaikataulussa hänen nimensä on “Lotta 2”. Juttelin eilen Lotan kanssa ja hänellä on monen vuoden kokemus joogaamisesta ja joogan ohjaamisesta. Hän on ollut joogaopettajana m.m. Helsingin Astangajoogakoululla ja hän on reissannut Intiassa = Maa, josta jooga on peräsin.
Kenelle Elixian Astangajooga sopii? Kaikille. Siellä saa olla kankea, kuin puu. Kaikki on siellä kehittymässä. Itsellänikin on nykyään kankeampi olo, kuin pari vuotta sitten… Tämä johtuu lihaskuntotreeneistä ja venyttelyn sekä joogan vähentymisestä. Siksi yritän tsempata itseäni useammin joogaamaan, silloin keho toimii parhaiten myös muissa suorituksissa. Ohjaaja antaa aina sovellettuja harjoituksia jos jokin on liian vaikea (jos ei anna, kannattaa pyytää!). 
Mitä tunnilla tehdään? Keskitytään rentoutumiseen ja kehon liikkuvuuden parantamiseen. Aurinkotervehdyksiä tehdään lähes aina. Venyttäviä liikkeitä tulee jokaisella tunnilla ja tasapainoharjoituksia kuten pääseisontaa ja tuladandasanaa (heheh, tsekkaa tokavika kuva) harjoitellaan. Jokainen tunti on kuitenkin erilainen. On tärkeää kuunnella kehoa, eikä esim. venytellä niin pitkälle, että sattuu. Opettajalle voi kertoa tunnin alusta, jos siellä ollaan ensimmäisiä kertoja 🙂
Riittääkö, että jooga on ainoa urheilumuoto viikossa? Ei oikein. Jooga sopii kaikille, mutta suosittelen myös muita liikuntamuotoja viikkoon. Jooga sopii erinomaisesti stressaaville ja uupuneille kavereille – sen voi ottaa henkisenä harjoituksena, jossa luodaan suurempi tietoisuus omasta kehosta ja mielestä. Tämä joogatunti on itselleni tällä hetkellä fyysistä kehonhuoltoa, tämän lisäksi harjoittelen lihaskuntoa ja lenkkeilyä. Jooga on tärkeä tuki CrossFit-harjoitukselleni. Joskus jooga on minulle terapiaa.


Joogakuvat: Ville Kaskivirta
ps. herkullinen postaus tulee tänne huomenna! 🙂 
x Steffi

12 comments

  1. Sulla on todella kaunis, urheilullinen vartalo!

  2. voisin kattoo noit kuvia ikuisuuden! nii kaunis, lihaksikas kroppa! jes! ja vaikkei tatskajutut treeniblogiin kuulukkaan, nii pitää niitäki kehua ;D ihanan simppeleitä nimittäin!

  3. On hienoja kuvia! Unelmakroppa teikäläisellä :).

  4. Lotta on hyvä opettaja ja tunti oli positiivisella tavalla rankempi kuin uskoin liikuntakeskusjoogan olevan 🙂

  5. Oon sua instassa seuraillutkin, aivan ihana kroppa sinulle ja vaikutat muutenkin erittäin motivoivalta tyypiltä! =)

  6. Itse en Lotan tunneista pidä, koska hänen tunneillaan käytetään “apuvälineitä”, sellaisia palkkeja ja nauhoja, minusta ne ei siihen joogaan, johon olen astangajoogakoulussa tutustunut, kuulu. Toinen syy on se, että joskus Lotan 75 min astangatunnilla tehdään asanoita parin kanssa! Itse kun menen joogaan keskittymään vain omaan harjoitukseeni, ja ainut kontakti jota haluan, on ohjaajan kanssa. Nämä on makuasioita, mutta tästä syystä käyn Sarin tunneilla. Toki voisin taas kokeilla vaihteeksi Lottaa ihan fiilispohjalta 🙂

  7. Liikkuvuudesta ja vartalonhallinnasta ei ainakaan haittaa ole crossfitissä 🙂

    Kai olet laittanut jo kalenteriin sunnuntain 19.5. ja Crossfit Regionals-kisastudio pystyyn?

  8. Hei, voisitko tehdä jutun raskaana olevien liikkumisesta?

Leave a Reply

Your email address will not be published.