Vierabloggaaja: Liinan tarina ennen-jälkeen 4,5 kuukautta

Luulin ehtiväni tehdä tuplasti asioita, mitä tänään olen ehtinyt, joten joudun siirtämään Smoothie -postauksen ensi viikkoon! Pahoittelen, jos joku odotti sitä innolla… Siitä tulee kuitenkin todella hyvä, joten malttakaa odottaa! 🙂

Liinan tilalle tulee uusi vierailijakirjoittaja, kuten aikasemmin kerroin. Tässä tulee siis Liinan viimeinen kirjoitus hetkeen, MUTTA kyllä me hänet pyydetään vielä tänne takaisin kertomaan kuulumisia! Me jatketaan treenaamista samalla tavalla edelleen. Liinalta saatiin myös ennen-jälkeen kuvat, joista nähdään mitä ollaan yhdessä saavutettu tammikuusta lähtien tähän päivään. Liinan vuoro puhua:

Moi kaikki!

Nyt on kulunut vajaa neljä kuukautta siitä kun aloitettiin Steffin kanssa treenaamaan talven pimeimpänä aikana tammikuun lopussa. Muistan hyvin meidän ensitapaamisen Elixialla. Olin jännittynyt, mutta samalla niin huojentunut, että nyt vihdoin olen ottanut ensimmäisen askeleen kohti parempaa oloa ja hyvinvointia. Ensimmäisen treenin jälkeen, jossa siis mitattiin kuntoni sen hetkistä tasoa, olin varma, että kuolen. Mutta en antanut sen lannistaa, päinvastoin, olin vain varmempi, että olen oikealla tiellä, oikean ihmisen kanssa.

Aika on mennyt tosi nopeasti ja tuloksiakin on saatu aikaiseksi. Painoa on nyt pudonnut 7,5kg. Meidän tammikuussa asettama tavoite oli -8-10kg kesäkuun 21. päivään mennessä, joka täsmennettiin nyt -10kg. 


Lihaksia on saatu näkyviin, selkä voi paljon paremmin, ryhti on suoristunut ja jaksan ihan eri tavalla tehdä asioita niin treeneissä kuin arjessakin. Tahti on ollut tasainen ja hyvä, mitään suurempia notkahduksia ei ole ollut. Tähän yhteiseen matkaan on kuulunut hikeä, verta ja kyyneleitä, mutta suurimmaksi osaksi kuitenkin onnistumisia, hyvää oloa ja naurua. Ja sitä hikeä. Motivaatio on selkeästi ollut minulla korkealla, koka sitä en tunne menettäneeni oikeastaan kertaakaan. Treeneistä on muodostunut viikon kohokohdat, joita ei halua missata.

Tulen pitämään nyt pienen paussin kirjoittamisessa, mutta jatkamme treenausta kuitenkin Steffin kanssa kuten aiemminkin. Kiitos muuten kaikille kysymyksiä lähettäneille! Niitä oli mukava lukea, toivottavasti vastauksistani oli teille apua. Tilallani alkaa kirjoittamaan teille aivan ihastuttava artisti nimeltä Redrama. Tsempataan häntäkin omissa tavoitteissaan! Itse odotan jo innolla saada kuulla, miten Steffin ja Redraman projekti etenee.

Hyvää kesänodottelua kaikille, palaan tänne kirjoittamaan kesäkuussa!

– Liina
PS. Redraman ensimmäinen vierailijakirjoitus tulee tänne tänään!
x Steffi

22 comments

 1. Moikka!

  Tää ei liity tähän postaukseen, mut haluisin kysyä sulta, koska osaat luultavasti vastata? Olen ollut oman pt:ni kanssa yhteistyössä kohta 4 kk ja uusin juuri saman sopimuksen. Haluaisin kysyä, että mitä tämä miespuolinen pt sanoisi, jos haluaisin halata häntä? Kysyn tätä siksi, että painoa on pudonnut jo reilusti ja luultavasti alan itkemään siinä vaiheessa kun 10 kg on tippunut. Haluaisn halilla kiittää pt:ni kiitokseksi, että ilman häntä en olisi onnistunut ja päässyt näin pitkälle. Onko tuo soveliasta, eli jätänkö suosiolla väliin? Arvostavatko pt:t tällaista, että asiakas on kiitollinen?

 2. Aua, en haluis olla sun “asiakas”. En nää mitään eroa ennen ja jälkeen kuvissa 😀 U SUCK!

  • Olipa ilkeä kommentti. Huomaan paljonkin eroa, vaikka on eri valaistus.

  • Olipas kurja ja asiaton kommentti. Oletko sokea? Jos Liina ei olisi syönyt kunnolla ja rehkinyt salilla, kuvissa olisi valtaisa ero. Nyt kuitenkin hän näyttää hyvinvoivalta ja onnellisemmalta! Eikö se ole parempi?

  • Voi että, viidessä kuukaudessa täytyisi saada enemmän painoa pudotettua. Te taidatte olla sokeita ja tyhmiä. Steffi pitää lukijoitansa tyhminä ja ylipainoisina, eikä edes ajattele että ruuduntakana löytyy peräti fitness-urheilijoita.. Mutta tosiaan, tämä nainen on siis laihtunut about 1,2kg kuukaudessa? 😀 SURKEA SUORITUS, SURKEA “PT”. Näin se vain on, nielkää totuus. 😀 steffi vois jo vaihtaa vaikka alaa. 😀

  • Yleensä ennen ja jälkeen kuvat otetaan urheiluliiveissä ja bikini alaosassa tms. jotta tulokset näkyvät selkeästi, näissä taas ovat ihan normaalit treenivaatteet päällä. Eikä mikään ihme, en usko että Liina haluaa itsestään kuvaa nettiin niin vähissä vaatteissa.. Mutta minusta silti tässä näkyy tuloksia. Silmät tarkkana vaan naiset 😉

  • Moni meistä tekisi mitä vain saadakseen Steffin PT:ksi. Liina näyttää mielettömän hyvältä ja tavoitteesta ei olla enää kaukana. Hän on tehnyt paljon töitä ja saa olla ylpeä tuloksistaan. Hienoa työtä Liina ja Steffi!

  • Hiljaa anonyymi, mä en ite palkkais harjoittelija pt:tä, varsinkaan steffiä tämän jälkeen 😀 Itse ottaisin mielummin vaikka Anna Virmajoen 🙂 steffi ei tiedä mistään mitään 😀

  • No huhhuh. Ihme kommentteja. Ihan selvä ero näkyy! Ja eikös sitä painoa ole lähtenyt ennemminkin 2,1kg/kk kuin 1,2kg/kk…? Enkä mä ainakaan ymmärrä näitä että kaikkien pitäis laihtua se 8kg kuussa. Tottakai jos haluaa myös lihaksia niin ei se paino välttämättä tipukaan kiloissa huimaa vauhtia mutta kropan koostumus kylläkin muuttuu! Ei ne kilot vaan se mitä peili näyttää 🙂
   Hienoa työtä todellakin Liina!!

  • Ahhahha, siis pakko vaan nauraa tähän väliin tota ekan anonyymin kommenttia :DD Miten täältä aina vaan löytyy joku joka jaksaa olla negis. En todella kannata ees lähtee kommentoimaa noin ala-arvosesti esitettyihin argumentteihin. Hänellä on siellä ruudun takana varmasti ihana (fitness-)kupla jossa elelee niin toivotetaan hänelle vain sinne paljon onnea ja menestystä 🙂

  • on tainnu jollai “fitness-urheilijalla” nousta jotain päähän 😀 kanttis ehkä ottaa huomioon myös se että lihaksia (jotka painaa enemmän kuin läski) on tullu lisää, joten 7,5kg on huima saavutus! parempi laihduttaa hitaasti mutta varmasti, jotta tulokset on pysyviä:)

 3. Moi Aua, kukaan ei pakota sua olemaan steffin asiakas, siitä todellakin maksetaan myös. Liinan muutoksen koko pointti on että se tehdään pitkään ja sopivalla tahdilla, sillä se antaa pitkässä juoksussa parhaimmat tulokset. Toivottavasti olet elämäsi kunnossa kun jaksat haukkua muita tälläisessä tilanteessa, jos et niin kerro ihmeessä miten sinulla on pudonnut paino 7,5 kg viimeaikoina!

  enemmän positiivisuutta kehiin suosittelen sinulle <3 ei kannata kiukutella siellä 🙂

  ps. Onnea Liinalle, you go girl!

 4. Hienoa kehitystä, onnea Liina! 🙂

 5. Vautsi, hyvää työtä!

 6. No siis, faktahan on se etta tassa ajassa olis keretty kiristaa ja tiristaa enemman kuin se 7,5 kg, mut mita jos taa tahti oli asiakkaan toive? Mita jos liina ei pyytanytkaan Steffilta “kisadiettia” vaan maltillista elamantapamuutosta? Ei nyt sentaan tuomita Steffia tassa

 7. Hahah, aina jaksaa yllättää se, miten eri tavoin ihmiset haluavat elämänsä käyttää.. 😀 Noh, onneks ei oo meiltä muilta pois se, että joku valitsee että just se, mitä haluaa tehdä on olla ilkeä ja/tai ihan vaan itteään viihdyttääkseen provosoida muita. Hyvää työtä Liina ja Steffi, toivottavasti saitte hyvät naurut näistä! (:

 8. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  • mitä hänen pitäisi kirjoittaa jos tämä on HÄNEN bloginsa? jos haluat tiukkaa faktaa niin mene lihastohtorin blogiin. mitä jos steffi ei yksinkertaisesti kerkeä vastaamaan kommentteihin jotka muuten oikeesti on joskus niin höpsöjä (nää “onko OK”-kyselyt)?

 9. Ilkeitä kommentteja tullut… Kyllä minä näen Liinassa selkeää muutosta! Peppu on piukempi, leuka tulee selvemmin esille jnejne. Ja eikös tuo “terveellinen” painonpudotustahti ole noin puoli kiloa viikossa, jota tässä on hyvinkin noudatettu (vajaa 2kg/kk)?

  Jatka Liina samaan malliin! 🙂

  – Kipsu

 10. Onnittelut Liinalle tavoitteen mukaisesti etenemisestä. Tavoite vaikuttaa haastavalta, mutta järkevältä. Jos ylipainoa on vain vähän, niin ei olisi kovin fiksua pyrkiä johonkin 3 kk / 15 kg superdiettiin (jonka jälkeen pitäisi taas opetella uudet elämäntavat, kun sitä samaa tahtia ei kukaan voi jatkaa edes seuraavaa kolmea kuukautta).

 11. Noin 4kk aikana tippunut 7,5kg – tarkoittaa melkein 2kg per kk. Eli just hyvä! Mä kyllä huomaan eroa noissa kuvissa. Yleensä jos tiputtaa 10kg per kk tulee se takaisin ja pari kiloa vielä lisää, huolimatta siitä millä tavalla se on tehty (VLCD, VLCD ja elintavat, pelkillä elintavoilla tuskin saa 10kg kk-ssa tiputettua jos ei ole kovin ylipainoinen). Liinan idea ei tainnut kuitenkaan olla pelkkä painon pudotus, vaan halusi myös lihaksia ja kuntoa.

  t.lääkäriksi opiskeleva

  ps. lääkiksessä on yllättävän vähän tähän aiheeseen tai ruokailuun liittyvää – lääkärit tietävät kyllä taudeista ja niiden parantamisesta mutteivät oikeasti urheilusta ja ruokailusta (ellei omaa mielenkiintoa ole). Ravinnon ja urheilun spesialistit opiskelivat muualla.

Leave a Reply

Your email address will not be published.