Vierabloggaaja: Redrama vko 1

Asiakkaani Lasse (Redrama) kirjoittaa blogiini yhteisistä treeneistämme Elixialla.

Halusin ottaa sen seuraavan askeleen ja antaa tälle kaiken mitä vaan pystyn ja ehdin. 
Aloitin treenamisen salilla 6 vuotta sitten. Olen treenannut lihaskuntoa 4 eri ohjelman mukaan. On ollut kausia, jolloin olen käynyt uimassa 1-2km, 4 kertaa viikossa. Nyt alkuvuodesta olen käynyt juoksemassa 45-90min lenkkejä, 3-5 kertaa viikossa. Viime kesän vedin kuntosaliharjoittelua 5 viikkoa. Olen näillä onnistunut pudottamaan 3-5kg, sitten paino on tullut takaisin, sitten taas pudonnut… mutta siihen se on jäänyt. Olen myös parantanut ruokavaliota. Silti on tuntunut että homma ei vaan etene. Nyt riittää. Pakko tehdä jotain, pakko.

Työni on sellainen, että olen periaatteessa koko ajan töissä, 6-7 päivää viikossa. Keikat sekoittaa unirytmin joka viikonloppu, usein myös keskellä viikkoa. Studiossa olen kaiken sen ajan, mikä jää keikkojen sekä jokapäiväisten puhelimessa ja sähköpostien ääressä olemisen jälkeen. Mulle käy kanssa usein niin että olen miettinyt, että huomenna on se pitkään toivottu vapaa-päivä mutta sitten tulee taas joku biisi-idea ja teen 12-14h duunia taas. Ongelma on, että rakastan duuniani aivan liikaa! 
        
Varmaan tämän takia en ole oikein saanut pysyvästi kiinni treenamisesta ja terveellisistä ruoka-tavoista, koska aikataulut muuttuvat koko ajan ja en ole pystynyt suunnittelemaan elämääni enemmän kuin pari kuukautta eteenpäin viimeiseen 10 vuoteen. Olen todella hyvä keksimään tekosyitä.

Tämän takia päätin tehdä asialle jotain ihan oikeasti. Mainitsin parille kaverille asiasta niin Steffin nimi tuli esiin, ja häntä suositeltiin mulle. Ollaan oltu yhteydessä paljon Steffin kanssa ja puhuttu tavoitteista ja olen kertonut mitä olen aikaisemmin tehnyt jne. 
    
Tällä viikolla aloitin Steffin kanssa treenamisen Elixialla. Maanantai- sekä tiistai-aamuna oli sellaiset treenit, että ekat sarjat tuntuivat siltä että paino nousee mutta just ja just. Sen jälkeen tämä nainen laittaa lisää painoa, ja lisää, ja lisää hahaha! Maanantaina loppuun burpees-liikkeitä vielä täysillä 7 min. Onneksi sali oli aivan tyhjä siinä kohtaa, joten mun kova-ääninen kiroilu ei kuullut muut kun Steffi, jotenkin veikkaan että hän on aika tottunut! 

Nyt (eilen) on torstai ja käyn juoksemassa tunnin vielä tänään ja taas lauantaina. Ensi viikolla jatketaan taas Steffin kanssa. En ole syönyt sokeria missään muodossa paitsi lasi mehua joka aamu. Olen välttänyt voita ja yritän tässä oppia syömään usein, vähän ja oikein. Olen koko elämäni syönyt liian vähän aamulla ja päivällä, sitten aivan liikaa illalla ja yöllä. Vaikka olen parantanut ruokailua luultavasti 200% siitä missä olin 10 vuotta sitten, niin täyskäännös ruoka- ja syömistottumuksissa on tehtävä. 

En ole tässä nyt koska haluan nopeesti kuntoon palataakseni taas takaisin, haluan pysyvästi parempaan kuntoon. Eikä vain vähän parempaan, 4 kg olen nimittäin pudottanut helmikuusta asti ja nyt pitää pudottaa 10 lisää. Mua ei kiinnosta ihme-laihdutukset, kuurit tai sitä että “nyt kesäkuntoon!” Meillä on valitettavasti muut vuodenajat ja ne on viime aikoina tuntunut suhteelisen pitkiltä nekin. 
     
Koko kroppaan sattuu vieläkin, mutta tänään pystyn sentään kävelemään. Aivan huippu-fiilis että ollaan päästy Steffin kanssa alkuun!

– Lasse

20 comments

 1. Miksi pitäisi välttää syömästä voita?

 2. Vierasbloggaajat tuo kivasti vaihtelua. Tsemppiä Lasselle treeneihin! 🙂

 3. Jee min favorit artist o bloggare i samma paket, couldn’t be happier! Tsemii ti träningen Lasse! 🙂

 4. Hyvä meininki oli maanantaina Elixialla! 😀 Big up!

 5. Olipa mukava lukea tämä!:) kiitos ihanasta ja inspiroivasta blogista, Steffi! Itse aloitin kuntoilun kunnolla tuossa ennen joulua kun ostin salikortin. Aiemmin olen kyllä käynyt jumpissa ja harrastanut pallopelejä noin pari kertaa viikossa sekä lenkkeillyt, mutta nyt on tullut enemmän rutiinia ja sen myötä tuloksiakin on tullut ja näkynyt. Sitä halusin kysyä, että oletko kuullut tapout-liikuntamuodosta? Onko minkäänlaisia kokemuksia? Pisti vaan silmään tänään kuntosalilla kun telkkarissa mainostettiin. Oonko mainoksen uhri vai voiskohan siinä oikeesti olla ideaa?

 6. mäkin mietin et miks voita pitää vältellä?

 7. Öh kysyttekö tosissanne et miks pitää välttää voita

 8. älä nyt todellakaan vältä voita, päinvastoin, lisää sitä ruokavalioon! perusjuttuja, ei kai Steffi ole voinut neuvoa toisin?!? :O

 9. Kiva lukea miten treenaaminen on lähtenyt käyntiin PT:n kanssa. Itse olen rapakunnossa välilevyn pullistuman jälkeen, kunhan parantuu niin taidan hankkia salille jäsenyyden taas. Suomessa salit on huippuluokkaa, täällä Ranskassa varsinkaan etelässä ei paljoa ole kiinnitetty huomiota asiakkaiden ohjaamiseen, Esim jumppatunnit on videolta eikä ohjaajaa ollenkaan.. siinä ei varmaan tuloksia synny.

 10. HALOO ihmiset, voi on kovaa rasvaa!! Rasvoja pitää syödä, mutta PEHMEITÄ!

 11. Haloo, itelles Anonyymi 11. toukokuuta 2013 12.51, no todellakin voita! 😀 En käsitä että joku vielä voi elää sellaisessa tynnyrissä että kova rasva tappaa ja pehmeet pelastaa. Varsinaiset THL:n ruokapropagandan uhrit 🙂 http://www.anttiheikkila.com/blogi/miksi_en_kayta_rypsioljya/

 12. Kyllähän mitä tahansa voi syödä pieniä määriä 🙂
  En ole varmasti ikinä syönyt niin paljon voita kuin meidän ravitsemustieteen kokkausharjoituksissa… Ei Se THL mitään propagandaa levitä. Tieto on peräisin tutkimuksista ja ei sisällä itse tutkijoiden mielipiteitä. Puolueetonta tieteellistä tietoa. Tutkimuksissa vain on todettu että pehmeä rasva edistää ja runsas kovan rasvan saanti heikentää terveyttä. Suositukset laaditaan tämän pohjalta. Mutta en näkisi mitään väärää siinä että käyttää voita vaikka leivällä päivittäin, kunhan määrä ei ole puolta pakettia kerralla 😉

  Terveisin tuleva ravitsemusterapeutti Hilla!
  Blogini voi käydä tsekkaamassa osoitteessa makingthemostofstudentlife.blogspot.fi

 13. JOO no mutta eiköhän sitä voita kandee jättää vähemmälle jos haluutaan vaikka rasvaprosenttia pienemmäksi? Kyllä siitä kaloreita tulee jos laittaa esim leivän päälle ja/tai puuroon, käyttää paljon voita paistamiseen, laittaa voita vihanneksien päälle etc. Naurettavaa että jotkut ovat tosissaan tähän tarttuneet.

 14. Viimeisin anonyymi, lueppa tämä ja jutellaan sit “rasva kertymisestä voilla”. http://samisundvik.com/2013/05/13/ruokailuja/

  Rasva EI lihota itsessään. Puuro ja leipä lihottaa!

  • En tiiä linkkasitko väärän mutta pointti tuossa on periaatteessa se että ateria, jossa on paljon proteiinia ja rasvaa täyttää paremmin kuin hiilarihöttö->nälkä->lisää ruokaa. Tämä siis tarkoittaa että hiilarit _itsessään_ eivät lihota yhtään sen enempää kuin rasvakaan. Laihduttajan, joka periaatteessa tässä on Lasse, tulisi välttää voita (mitä tahansa rasvaista) sillä niissä tuotteissa on paljon energiaa. Edelleen olen sitä mieltä että jengi tarttui tähän vähän turhan kiivaasti, toisaalta minähän täällä vielä kommentoin 😀

  • Kyllä, aihe on itselleni sydämenasia jota puolustan kiivaasti 🙂 Kun ideana on se, että suurin osa ihmisistä elää yhä tuossa THL:n propagandassa. Mutta, lyhyesti: Kaikki hiilihydraatti muuttuu sokeriksi elimistössä. Se nostaa verensokeria, joka saa elimistön erittämään insuliinia, leptiiniä. Korkea insuliini edistää rasvan varastointia ja muuntaa sokerin läskiksi.

   Toinen lause, joka nostaa mun niskakarvat, on “Ei kukaan ole hedelmillä lihonut”. Yhtä ja samaa sokeria hedelmissä on, ei se kroppa osaa eritellä sokerin lähteitä hyviksi ja huonoiksi.

   Mihin tämä mulla perustuu: ihan omaan kokemukseen. Treenaan paljon, kovaa, elän minimihiilareilla, silti tiivistyn ja kiristyen kropasta, lihasmassa kasvaa ja energiaa riittää koko ajan. Käytän paljon voita, kermaa ja kanamunia, myös ne keltuaiset. Mun ruokavalion pääpilarit on proteiini ja rasva, ei missään nimessä rypsiöljy, vaan ihan rehellinen voi. Siksi mä aina kavahdan kun käsketään välttämään voita “koska se lihottaa”. Kakanmarjat!

   Kukin saa taaplata tyylillään, sitä en sano. Mutta se taaplaus pitäisi suorittaa vasta sitten, kun on punninnut/testannut eri vaihtoehtoja, eikä sokeasti uskoa, mitä Puska ja Fogelhölmö valehtelee.

  • Oikeassa olet kyllä tuossa. Ootko muuten laskenut et eleletkö plussakaloreilla vai vajeella? Luulis et on vaikeaa saada vajetta aikaseksi voilla sun muilla “VHH”-tuotteilla mikä on monen “kiinteyttäjän” tavoite.

 15. Haluan vielä lisätä sen, että kyllä, olet oikeassa tuossa voi+puuro -kombinaatiossa: itselleni kertyi vararengas, kun lisäsin tattaripuurooni voisilmän (aikaa ennen VHHta), mutta heti kun lopetin puuronsyönnin ja nautin voisilmäni proteiinilla, alkoi vararengas sulaa ja vatsalihakset erottua 🙂

  Peace!

Leave a Reply

Your email address will not be published.