Vierasbloggaaja: Redrama vko 2

Asiakkaani Lasse (Redrama) kirjoittaa blogiini yhteisistä treeneistämme.


Tänään oli toisen viikon toinen treeni. Tehtiin yläkroppaa – selkää, hauista ja ojentajaa ja loppuun intervallitreeni. Steffillä oli tänään tyytyväinen ilme päällä, kuin musta rupesi tulemaan todella kovalla volyymillä kirosanoja suusta! Haha. Aivan huippu treeni, vieläkin tässä 6 tuntia myöhemmin tunnen euforiaa siitä (hyvä fiilis).
     
Eli neljä kertaa Steffin kanssa nyt treenattu ja pitää kyllä sanoa että tykkään tästä enemmän koko ajan. Tiistain aamutreeni aloitettiin minun mielestäni aivan mielipuolisella treenillä20min täysillä kahvakuulaheilatuksia x12, tangolla pystypunnerrusta x16, sitten 16 askelkyykkyä lisäpainolla pään päällä (10kg). Nämä tehtiin nopealla sykkeellä 20 min ajan. Sain pitää 30s- ja 40s -pituisia taukoja neljä kertaa koko tämän treenin ajan. Jos joku olisi kertonut mulle, että tekee tämmöistä treeniä 20 minuutin ajan, niin olisin sanonut että kuulostaa ihan hyvältä treeniltä, mutta ei niin pahalta. 

No ei se minulle ihan niin helppoa ollut! Tämän jälkeen harjoiteltiin vielä maastavetotekniikkaa ja sen jälkeen lensi hienosti oksennus kun pääsin pukuhuoneeseen! Mutta mua ei haittaa yhtään. Tuntuu vaan hyvältä, kuin tiedän itse että en olisi voinut tehdä yhtään enempää. En olisi voinut tehdä edes yhden askelkyykyn lisää. Kun tiedän että olen antanut kaiken, on minulla aivan mahtava fiilis. En edes mieti, että miten paljon mä painan kun astun vaalle seuraavan kerran. Kävin spinning-tunnilla maanantaina ja juoksemassa keskiviikkona. Pystyn rehellisesti sanomaan, että en ole syönyt yhtään lisättyä sokeria koko viikkoon ja olen paremmin rytmittänyt aterioita. Olen syönyt vähemmän hiilihydraatteja päivisin ja iltaisin, kuin aamuisin ja aamupäivisin. Eli olen tyytyväinen itseeni tämän suhteen. En olisi voinut tehdä treeneissä enemmän tiistaina, enkä tänään. 

– Lasse

12 comments

 1. Voisitko Redrama (ja Steffi) ystävällisesti käydä kommentoimassa tuota edellistä postausta, siihen syntyneeseen voi-gateen, että miksi nyt sitten välttelet voita? Kun se tuntui niin montaa kiinnostavan mutta en antanut siihen mitään perusteita. Kiitos ajastasi. Hyviä treenejä.

  • Kiitos! 🙂 Voin kommentoida tähän.

   Jos ihminen yrittää pudottaa painoa, hänen tulisi syödä vähemmän kaloreita, kuin kuluttaa.
   Jos voi on suuri osa ruokavaliota, hän saa voista suuren määrän päivittäisestä kalorintarpeesta.
   Voita vähentämällä kalorinsaanti laskee ja ihminen laihtuu.

   x Steffi

  • Voi lisää testosteronin tuotantoa ja lisääntynyt testosteronin määrä kuitenkin helpottaa rasvanpolttoa ja lihasmassan lisäystä/ylläpitoa. Voi sopii esimerkiksi paistorasvaksi, sillä se ei härskiinny kuumalla pannulla toisin kuin vaikka öljy. Voin käyttö on aika pieni asia ruokavaliossa, jos sitä nyt ei pelkästään syö (vaan käyttää vaikka paistorasvana). Mielestäni laihtuminen ei tarvitse kalori- tai grammalaskemista. Voihan sitä toki laskea, mutta kysymys kuuluu tarvitseeko?

  • Tarvitsee. Jos haluaa tietoisetikeskittya painonouditukseen niin joi kylla tarttee. Jos fokus on elamantaparemontissa niin sillon varmaan ei, tapoja on monia. Tehokkain laihtuminen omasta kokemuksesta tapahtuu kalorirajat ja energiamaarat tiedostaen, helposti tulee snaksailtya terveellisilla, paljon energiaa sisaltavilla safkoilla jolloin se tavoite, painonpudotus, jaa aika vahalle. Ja aika rivakastihan sen urakan varmasti moni haluaa alta pois jonka jalkeen voi jatkaa terveellisia elamantapoja (ja syoda enemman ja niita ruoka-aineita joita ei dietilla saanut, tai ainakaan samoja maaria)

  • Minusta ei tarvitse, vaikka laihduttaisitkin tiedostaen. Ethän sinä snäksäile kaloridieetilläkään, niin miksi snäksäilisit silmämääräisellä dieetillä. Silloin tarkkaillaan ruoan laatua kun ei tarkkailla kaloreita. Jos ihmiset opettelisivat tiedostamaan oman nälkänsä ja kylläisyytensä, niin ei tarvitse snäksäillä jatkuvalla syötöllä. Ylimääräinen napostelun tarve voi olla jopa seurausta sopimattomasta ruokavaliosta.

   Asiasta toiseen: Miksi ylipäätään pitää laihduttaa, jos voi olla ympäri vuoden perskeleen hyvässä kunnossa jatkuvasti hyvillä eläntavoilla? Jos elämäntavat eivät riitä pitämään sinua hyvässä kunnossa, niin onko elämäntapa silloin riittävän hyvällä mallilla? Sitten on eri asia jos halutaan siitä hyvästä kunnosta vaikka fitness kisalavalle, mutta siinä tapauksessa ei puhuta enää normaalista laihduttamisesta, vaan kehon viemisestä äärimmilleen (jolloin tarvitaan myös äärimmäiset keinot).

   En halua siis provosoida, vaan herättää keskustelua aiheesta, joten toivottavasti et loukkaannu kommentistani. 🙂

  • En tietenkään, mut tarkoitan esimerkiksi sitä että dieetillä nyt vaan ei kannata syödä (ainakaan suuria määriä) pähkinöitä, banaaneja, avocadoja, pihvejä yms. ruokia, jotka ovat kovin kaloripitoisia. Enkä nyt tarkoita myöskään sitä sitä, etteikö kaloreita laskematta voisi laihtua, ihan varmasti voi, ite huomaan vaan että se dietin 1500 kcal (esim) pysyy rajoissa kun tietää suurinpiirtein kuinka paljon kaloreita missäkin ateriassa on. Ja joo, kyllä mä olen sitä mieltä myös että avocadoja, pähkinöitä ja pihviä voi dietilläkin syödä mutta ne kalorit kannattaa jakaa niin että ateria on riittävän kokoinen eikä mahaan jää nälkä.

   “Miksi ylipäätään pitää laihduttaa, jos voi olla ympäri vuoden perskeleen hyvässä kunnossa jatkuvasti hyvillä eläntavoilla?” Tarvitseeko tätä edes kysyä jos keskustelun aihe on tarvitseeko kaloreita laskea jos tavoitteena painonpudotus? Lihominen ja laihtuminen on jokaisen oma asia, ehkä on syöty vähän liikaa karkkia liian usein ja siksi tullut pari kiloa extraa, ehkä on ollut kova masennus ja elämänilon menettämisen johdosta laiminlyönyt kehoansa minkä johdosta tullut 20 kiloa extraa? Mistä sitä tietää.

 2. Minä aloitin jokin aikaa sitten dieetin, jolla tarkoituksena laihtua muutama kilo (ja kiinteytyä). Dieetti perustuu aika paljon siihen, että syödään nimenomaan avocadoa, pähkinöitä ja myös lihaa. Hiilihydraatteja vältetään, ei rasvaa.

  • Varmasti toimii. Kukin tyylillaan, itsestani tiedan etta helposti tulee turhan paljon kaloreita kun kaytan paljon energiaa sisaltavia, vaikkakin terveellisia ruoka-aineita. Joillekin toimii gluteeniton, joillekin vhh, joillekin kalorienlaskenta. Itselleni toimii proteiinipitoinen, max 1700 kcal sisaltava ruokavalio kun diettasin. 30 kiloa.

 3. Itse laihdutan tällä hetkellä, tavoitteena kolmea kiloa (ok, määrä ei ole suuri) nimenomaan kaloreita laskemalla. En ole koskaan laskenut syömisiäni ja siksi halusin nyt kerrankin laskea kaloreita, koska en osaa itse arvioida, mitkä ovat hyviä ruokamääriä. Itse nimenomaan puputan juuri edellämainuttuja pähkinöitä ja avokaadoja varmasti liikaakin. AJattelin, että kun tämän kaksi kuukautta syö noudattaen sitä 1600 kalorin diettiä, niin varmasti jää jo takaraivoon esimerkiksi se, millaiset annoskoot ovat hyvät.

  • Kyllä varmasti ja kalorimäärätkin kuulostaa oikein fiksuilta ainakin mun amatöörikorvaan 😀 tai siis silmään 😉 Tsemiä!

 4. Piekielnie wartościowy tekst, polecam ludziom ag test hr krakow,
  ag test hr z krakowa, ag test krakow,
  revitum test obciążeń opinie

 5. 11 Quan Bray Jersey.Great service of online buy 75 Jamil Douglas Jersey,and enjoy our
  Cedric Thompson Jersey 79% off.

Leave a Reply

Your email address will not be published.