Kahvakuulakoulu -kokemuksia

Aurinkoista maanantaita! Olin viikko sitten Tuomo Kilpeläisen a.k.a kahvakuulamiehen yhden pitkän päivän pituisessa kahvakuulakoulussa, hieman fiiliksiä sieltä! 🙂

Tarkkana kuuntelemassa ammattilaisen neuvoja

Kuulaheittoja

Kahvakuula oli jo entisestään tuttu, mutta koulutus toi paljon uutta tietoa ja uusia liikkeitä elämään. Pisteet mukavalle ja karismaattiselle opettajalle! Vaikka koulutus oli pitkä, se ei ollut tylsä.

Koulutuksessa käytiin läpi kahvakuulan historiaa ja teoriaa. Kaikki saivat oman kirjan, joissa on selvät kuvat eri liikkeistä ja eri kahvakuulatreenejä.

Pari faktaa, jotka jäivät mieleen:

– Kahvakuulaheilautuksen tekniikkaa voi aluksi harjoitella pitämällä sukalla kiinni kuulasta ja näin heilautella.
– Kun kuula on heilautuksessa ylhäällä, tulisi ote kuulasta olla kevyt.
– Kahvakuulakilpailuja järjestetään Suomessa! Olisi mukava osallistua… 🙂
– Yksi hyvä kahvakuulatreeni voisi olla heilautuksia/rinnallevetoja/tempauksia tms. TABATA -harjoituksena (20sek työtä, 10sek taukoa – 8 kertaa – 4min)
– Tsekatkaa vaikka googlessa turkkilainen ylösnousu – siinä monipuolinen ja haastava liike.

Tässä vielä video koulutuksesta.
Kiitos kuvista Heidille, Heidillä on myös blogi: Hyvinvointiluotsi

Muuten, olen ollut mukana monessa jopa kiivaassa keskustelussa tuosta kantapäiden nostosta heilautuksessa. Viimeisimmässä videossa kommenttiboksissakin oli pientä ihmettelyä, miksi nostan kantapäitäni kun heilautan? Syy on se, että se tuntuu luonnolliselta minulle (varsinkin, kuin kuula on painava ja heilautuksia tulee paljon). Tekniikkavirhettä siinä ei ole (loukkaantumisriskiä), mutta joidenkin mielestä olisi taloudellisempaa olla nostamatta kantapäitäni. Nosto tuntuu kuitenkin hyvältä, sillä käytän pohjelihaksiani avuksi liikkeessä – eli minulle tuo tuntuu tällä hetkellä parhaimmalta ja taloudellisimmalta! Kahvakuulamiehen kanta on että kantapäiden ovat hyvä pysyä maassa.

Olen menossa jatkokoulutukselle kesällä, jolloin minusta tulee virallisesti kahvakuulaohjaaja (kahvakuulaohjaajakoulutus). Mukaan pääsee kunhan on ensin käynyt kahvakuulakoulun.

Kiitos Tuomo ja Trainer4you! 

x Steffi

6 comments

 1. Tämä ei nyt liity aiheeseen, mutta haluaisin kuulla mielipiteesi. :))

  Onko normaalia, että minulla tulee nälkä parin tunnin välein, vaikka syön riittävästi, monipuolisesti ja terveellisesti?

  Lihakset ovat kasvaneet viimeaikoina silminnähtävästi ja kunto kohentunut hurjasti. Johtuuko se vain lihasten kasvusta, vai?
  Lisätietoina mitat (painosta ei ole tarkkaa tietoa, koska en käytä vaakaa) Nainen 172cm/57kg

  Sulla on aivan mahtava blogi ja sun ansiosta mun elämäntapamuutos lähti käyntiin! Enään en surkuttele “voi kun Steffillä on niin upea vartalo, miksei minulla ole” Vaan pistin pyörät pyörimään ja kiitos siitä kuuluu sinulle! :-))

  • Sorry en oo Steffi mutta se että sulle tulee nälkä tarkoittaa vaan sitä että sun kroppa toimii just niinku pitääkin! Onhan se ärsyttävää kun on koko ajan pikkunälkä, mutta ehkä saatat huomata et esim muutama kuppi kahvia tai vihreää teetä päivässä hillitsee sitä pahinta nälkää. Myös omenat saattaa auttaa, niissä on kuitua ja pektiiniä joiden teoriassa tulisi hillitä nälkää. Proteiini ja rasva tuo myös kylläisyyden tunnetta aika tehokkaasti, joten miten olis vaikka omenalohkoja maapähkinävoilla ja kuppi kahvia välipalaksi?

 2. Huippumielenkiintoinen postaus! Itse olen menossa testaamaan Kukka Laakson alkeiskurssia tulevana lauantaina 🙂

 3. Hei, jos jossain vaiheessa ehdit, viitsisitkö tehdä postauksen tabata-treenistä? Olen usein törmännyt sanaan ‘tabata’, mutten ole oikein varma, millaista treeniä se sitten oikein tarkoittaa. Jonkin näköistä intervallitreeniä..?
  Kiitti jo etukääteen, jos ehdit tähän tarttua 🙂

 4. Täällä myös yksi Tuomon kahvakuulakoulun ja sen jatko-osan kävijä! Tykkäsin myös kovasti!

 5. For the love of God, keep writing these artleics.

Leave a Reply

Your email address will not be published.