Kesän kuuminta trendiä testaamassa – SUP-joogapäivä!

Osallistuin SUP Yoga Finlandin järjestämään surffijoogapäivään viime lauantaina. Päivä sisälsi perinteistä SUPpailua (Stand Up Paddle) eli ison laudan päällä melomista (seisoen), Flow-joogaa puistossa ja nämä kaksi yhdistettynä; Surffijoogaa (laudan päällä joogaa). Sää oli mitä parhain ja meillä oli hyvä porukka kasassa. Huippukuvaaja Ville Kaskivirta sattui sopivasti paikalle ottamaan kuvia! 
Käyn nyt kuvissa läpi mitä päivä sisälsi ja lopuksi kerron miten te pääsette testaamaan tätä ihanaa lajia! Minä olen ajatellut käydä kesällä kerran viikossa tunneilla.
Tässä Elisa lähettää minut veteen. “Kääk, Elisa! Oletko nyt aivan varma…”
Käytiin perusasioita läpi, jonka jälkeen melottiin n.1,5 tuntia laudan päällä seisoen. Ohjaaja Miriamin mukaan pelkästään melonta polttaa jo paljon kaloreita (yli 500kcal tunnissa), ja uskon! Tässä tehdään koko ajan työtä keskivartalolla, jotta pysyttäisiin laudan päällä. Melonta tapahtuu käsillä mutta keskivartalo tekee myös tiukkaa työtä. Laudan päällä pysyminen ei ole niin vaikeaa (lauta on niin iso) mutta työtä tehdään myös alitajuntaisesti tasapainon pitämiseksi.
Tunnit järjestetään Töölölahdella ja tässä mentiin Töölönlahden sillan alta Kallioon päin.
SUPpailun jälkeen mentiin puistoon joogaamaan. Oli kuuma! Oltiin todella onnekkaita sään suhteen, aurinkorasvaakin tarvittiin. Joogattiin n. 1,5h ja nautin todella paljon Elisa Kuuttilan joogaharjoituksesta. Elisa ohjaa joogatunteja HIMA -joogastudiolla, joihin olen myös jo tutustunut.

Joogan jälkeen syötiin yhteinen lounas, joka kuului hintaan. Tämän jälkeen suunnattiin takaisin laudalle – nyt oli aika yhdistää SUP ja jooga!
Melottiin tuulettomalle alueelle (tunnistatteko paikan?). Minä ja serkkuni olemme välillä hieman levottomia ja meidän on pakko testailla kaiken näköiset mahdottomat asiat. Tässä päätettin ottaa minun lautani hinaukseen ja hyppäsin Stinan laudalle. Pudottiin tottakai mereen pari sekuntia seuraavan kuvan jälkeen… Putosin uudestaan itse, kun harjottelin sillasta ylöstuloa… Oli onneksi lämmin – pieni virkistäytyminen teki vain hyvää.

 Ihanan aurinkoinen opettaja Elisa Kuuttila
Kuvat: Ville Kaskivirta

Tämä oli yksi ihanimpia kesäpäivä tähän asti. Kiitos Elisalle ja koko tiimille siitä! Nähdään pian.

Kuka vain uimataitoinen voi ilmoittautua surffijoogapäivälle tai surffijoogatunnille. Lukekaa TÄSTÄ enemmän koko toiminnasta. Facebook-sivu löytyy tuosta, sinne päivitettään usein menoa. Tunnit pidetään säävarauksella (jos tuulee yli 5m/s, sataa, salamoi jne.) ei tuntia turvallisuussyistä pidetä.
Hinnat, aikataulut, tuntikuvaukset ja muut tiedot löytyvät samoilta sivuilta, kuin yllämainitut: SUP Yoga Finland.
ps! ihana surffibloggari Tiina teki minusta haastattelun omaan blogiinsa, käykää tsekkaamassa se TÄSTÄ –SurfLove’nReggae . Surffiaiheisia kysymyksiä tiedossa, myös hauskoja sellaisia hehe 🙂
x Steffi

13 comments

 1. Siistin näköstä ja tosi kivoja kuvia! Toivottavasti et kärtsänny 😉

 2. Voi että, aivan ihanan näköistä! Milloinkohan trendi leviäsi tänne Jyväsjärvenkin vesille 🙂 Tässä oli aivan ihanat kuvat, niin aurinkoiset ja värikkäät!

  -Riikka

 3. Tiedätkö loppuuko nuo tunnit silloin 14.7 (nettisivujen kalenterissa viimeinen päivämäärä) vai jatkuuko ne sen jälkeenkin? 🙂 -sara

  • Tunnit jatkuvat koko kesän syyskuun alkuun asti, aikataulu vain elää sään mukaan 😉
   Aurinkoisin terkuin. Elisa / SUP Yoga-Finland

 4. Oi ihanaa! Me meinattiin kokeilla tätä Thaimaassa maaliskuussa kun naapurihotellilla tuota oli tarjolla päivittäin muttei sitten kuitenkaan menty.. harmittaa! 😀

 5. Moi Steffi! Olisitko kiinnostunut tekemään postauksen tai vaikkapa itse testaamaan ja myöhemmin kertomaan 10-20-30-tekniikasta? Onko se todellakin niin hyvä/nopea kunnonkohottaja kun väitetään? Hyvät ja huonot puolet? :-))
  Eli se kestää 30 min joista ensimmäiset 10min alkuverryttelyä/hölkkää, toiset 10 min juostaan niin, että 10s kovaa, 20s ja 30s hitaasti ja 10 min loppuverkka.

  ps. sulla on aivan ihana blogi ja oot superkaunis!:)

 6. Ihana postaus, oon miettinyt, että pitäisi suppailua kokeilla, vaikuttaa tosi hauskalta ja ois kiva löytää joku uus kiva kesäisempi laji :)Osaatko sanoa onko se kuinka rankkaa polville? Mulla on paikat hajonut urheiluvammojen takia ja polvet heikossa hapessa, että sitä olen miettinyt onko kuinka rankkaa polville. Eikai sen niin rankkaa luulis olevan kun kuitenkin seisotaan eikä pompita sinne tänne koko ajan 😀

  http://siiriliinu.blogspot.fi/

 7. Moi! Päädyin jotain kautta tänne blogiisi ja mietin hetken aikaa, miksi tuntuu, että olen nähnyt sut jossain. Sitten tajusin, että ollaan oltu melkein kymmenen vuotta sitten samalla kielikurssilla Brightonissa! En tiedä yhtään muistatko, mutta hauska sattuma. 🙂

 8. mitäs tykkäsit opettajasta (elisa)?

 1. Pingback: wasSUP?!

Leave a Reply

Your email address will not be published.