Mikä ikinä rakas harrastuksesi on, pidä siitä kiinni

Otsikko sanoo jo paljon. Kun puhutaan liikunnasta, trendejä tulee ja menee. Asiat, jotka kuitenkin pysyvät elämässä pidempään ovat ne, jotka ovat oikeasti itselleen tärkeitä. On hyvä ja kannattaakin testata uusia lajeja. Jotkut pysyvät jonkun aikaa elämässä ja toiset harrastukset haihtuvat pois. Crossfit on ihana uusi trendi, johon olen täysin hurahtanut. Uskon, että crossfit elää pitkään trendivaiheen jälkeenkin. Minä jatkan crossfittiä niin kauan kun pidän siitä, jos se joskus ei enään tunnu hyvältä, niin minä lopetan sen.

Kukaan ei voi kertoa minulle eikä tulisi teillekkään kertoa mitä teidän pitää tehdä. Sen voi ainoastaan päättää täysin itse.

Fitness, fitness, fitness. En ole kirjoittanut tästä aiheesta paljon, koska en halua pahoittaa kenenkään mieltä ja minulla ei ole kokemusta siitä. Nyt tarkoitan fitness-elämää ja fitnesskisoihin valmisteluja. En kirjoita nytkään mitään romaania, mutta lähes kaikissa asioissa löytyy varjopuoli jos se menee ns. överiksi. Jos elämä pyörii ruokavalion ja treenin ympärillä niin paljon, että ystävät katoavat ja elämä tuntuu itsekkäältä, on hyvä miettiä onko se oikeasti hyvä juttu. Tämä ei tottakai tapahdu ainoastaan fitnessmaailmassa – nyt haluan heti vetää itseni samaan veneeseen, minä olen pari kertaa joutunut katsomaan itseäni peilistä (saanut myös kommenttia) ja miettinyt millä tavalla aktiivinen treenailu, treenibloggailu ja treenin parissa työskentely vaikuttaa läheisiin. Olen joutunut tekemään pieniä muutoksia ja oivaltanut sen, että elämässä on muutakin kuin urheilu (eikä?!). Tästä aiheesta voisin puhua vaikka kuinka kauan, mutta teen sen mielummin kasvotusten ihmisten kanssa. Skeptisyys (huom: ei negatiivisuus) on hyvä pitää takataskussa.

Rakastatteko hevosia? Pysykää hevosten parissa. Onko teidät luotu harrastamaan joukkue-urheilulajeja? Harrastakaa niitä. Tykkäättekö käydä aamu-uinneilla itseksenne? Menkää. Haluatteko reissata ja testata jotakin extremeä? Reissatkaa ja tehkää jotakin, josta olette aikaisemmin vain haaveilleet! Rakastatteko kutomista? Kutokaa! Harrastatteko jotakin lajia, josta ette oikeastaan tykkää? Lopettakaa se.

Hemmetti soikoon! Tehkää ihan mitä itse haluatte tehdä älkääkö antako kenekään muiden sanoa, ettette voi.

Urheilu jossakin muodossa on hyvä pitää aina elämässä ja vaikka jokin uusi harrastus ei kiinnosta heti, on sille hyvä kuitenkin antaa aikaa. Elämässä kannattaa pysyä aktiivisena. Hyvä kunto luo hyvän pohjan siihen olennaiseen – oman elämänsä elämiseen.

Minä olen harrastanut ratsastusta 3-vuotiaasta asti, mutten nyt moneen vuoteen. Ehkä aloitan vielä joskus uudestaan?
Hyvää viikonloppua!

Kuvat: Sandra

x Steffi

17 comments

 1. Pääsisitkö läpi palomiehen kuntotestistä? Yle uutisoi http://yle.fi/uutiset/nainen_palomieheksi__kokeile_selviaisitko_kuntotestista/6674751 ! Piti kysyä, koska olen ymmärtänyt, että tykkäät haasteista 😉 Olisi mahtavaa olla nainen “palomieskunnossa”!

 2. Niin totta! Joitain vuosia sitten tein elämäni vaikeimman päätöksen kun lopetin kilpaurheilu harrastukseni jonka parissa olin viettänyt jo 8 vuotta. Puoli vuotta itkin äidilleni että mitä teen, en enää nauttinut niinkuin ennen mutta tuntui etten voi lopettaakkaan kun olin sitä niin kauan harrastanut. Lopulta rohkaistuin ja ilmoitin valmentajalle lopettavani. Totta kai välillä kaipaan sitä mutta koskaan en ole päätöstäni katunut! Nyt olen löytänyt monia uusia asioita joiden tekemisestä oikeasti nautin ja joihin minulla ei olisi ollut mahdollisuutta jos en olisi lopettanut.

 3. Niin totta! Joitain vuosia sitten tein elämäni vaikeimman päätöksen kun lopetin kilpaurheilu harrastukseni jonka parissa olin viettänyt jo 8 vuotta. Puoli vuotta itkin äidilleni että mitä teen, en enää nauttinut niinkuin ennen mutta tuntui etten voi lopettaakkaan kun olin sitä niin kauan harrastanut. Lopulta rohkaistuin ja ilmoitin valmentajalle lopettavani. Totta kai välillä kaipaan sitä mutta koskaan en ole päätöstäni katunut! Nyt olen löytänyt monia uusia asioita joiden tekemisestä oikeasti nautin ja joihin minulla ei olisi ollut mahdollisuutta jos en olisi lopettanut.

 4. Kyllä se myöhemmin harmittaa kun lopettaa jonkun rakkaan harrastuksen. Minäkin tein niin joskus ystävien takia, sääli. Onneksi urheilu on elämässä mukana edelleen ja tykkään nykyisistäkin liikuntamuodoista, vaikka siitä se joukkuehenki puuttuukin. Ihana blogi sulla! Saan paljon inspiraatiota. Opiskelen itsekin tällä hetkellä PT:ksi ja se on unelmani.

  http://khetkia.blogspot.fi/

 5. Oletko kokeillut spinningiä, mitä mieltä olet siitä pääurheilulajina (päälle venyttely+pilates)?

 6. itsekkin olen heppatyttöjä, olisiko mahdollista että voisit tehdä postauksen omasta ratsastus taustastasi? 🙂

 7. Polttaako crossfit myös rasvaa? Olen aloittanut crossfitin ja olen nyt peruskurssilla. Täytyykö minun harrastaa sen ohella jotain aerobista liikuntaa jotta rasvat palaisivat ja lihaksia tulisi?:)

  • mulla herää aina ihan hullut puolustusvaistot kun kyse on rakastamastani crossfitistä, haluaisin et kaikki sen harrastajat unohtaisivat ulkonäön täysin sitä lajia harrastaessa ja tekisivät sitä vain voiman ja kehityksen vuoksi. lihakset haetaan sitten salilta raskaiden “until failure” sarjojen ja optimaalisen ravinnon kautta, rasvanpoltto hiitin ja optimaalisen ravinnon kautta. crossfit on elämäntapa ei mikään jumppa tai keino parantaa ulkonäköä, se kaikki on plussaa 😀 all jokes aside, kyllä crossfit “polttaa myös rasvaa” eli aiheuttaa kalorivajetta riippuen päivän treenistä.

  • Pakko kompata tätä anonyymiä ihan täysillä! Crossfitin myötä tosin on kyllä lähtenyt omalta vyötäröltä ainakin 5 cm rasvaa kolmessa kuukaudessa, ja lihaksetkin kasvaneet. Mittailun oon jo lopettanut koska on huomattavasti paljon mielekkäämpää liikkua sen motivoimana, että saa ensi treeneissä puhtaasti vedettyä ne leuat tai ottaa painavamman tangon OHS:n, kuin miettiä että millä keinoin saisi taas enemmän rasvaa palamaan ja nopeammin. Lisäksi sitä miltä loppuun asti rääkätyt lihakset tuntuu treenin jälkeen ei korvaa mikään!

 8. Mä olen harrastanut luistelua 7-vuotiaasta asti, nyt 14 vuoden ajan. Aluksi olin yksinluistelija, viisi vuotta sitten vaihdoin muodostelmaluisteluun. Luistelija kuitenkin olen ollut monen vuoden ajan. Vuosi sitten pohdin pitkään, lopettaisinko rakkaan harrastukseni, koska joukkueestamme todella moni muukin lopetti, joten mietin itse, olisiko minunkin järkevämpi lopettaa. Muistan miten koko viime kesän surullisena ajattelin elämää ilman luistelua. Kun syksyllä harjoitukset taas alkoivat, tuntui ihan hullulta, että olin ajatellut luopuvani harrastuksesta, jota rakastan ylikaiken. Niin kauan kuin jokin asia tuntuu hyvältä, siitä tosiaan kannattaa pitää kiinni.

 9. Tämä oli kiva postaus 🙂
  Olen 25-vuotias ja ratsastanut 7-vuotiaasta eli suurimman osan elämästäni enkä voisi kuvitella lopettavani tuota kaikkein rakkainta harrastustani. Ratsastan päivittäin, useimmiten pari hevosta. Pidän välivuoden yliopisto-opinnoistani ja tarkoitus olisi lähtä kiertelemään maailmalla, joten jo nyt ahdistaa, etten pääse hevosen selkään! Onneksi pystyn sentään jatkamaan muita liikuntaharrastuksiani, mutta vaikeaa tulee olemaan. Hieman helpottaa kun tietää pääsevänsä kokeilemaan surffausta!

 10. Teeppä joku kattava postaus joka kertoisi enemmän crosfitistä. Olisi tosi kiinnostavaa lukea! x

 11. Kiva postaus tärkeästä asiasta, kiitos siitä 🙂

  Olet huippu!

 12. Harrastuken lopettaminen voi kieltämättä joskus olla vaikeaa, mutta itselleni tanssiharrastuksen lopettaminen oli yksi parhaimmista päätöksistä. Sen lisäksi että oma motivaatio tanssia kohtaan oli alkanut laskea hirveän paljon, myös huomasin että tanssin “maailma” on ihan järkyttävän julma. Vaikka opettajamme oli aivan ihana, ja useimmat ryhmäläisetkin ihan kivoja, niin huomasin sen kuinka kova ulkonäköpaine etenkin itseeni kohdistui kun 3 tuntia viikosta katseli itseään peilistä itseään lyhyempien ja hoikempien tyttöjen vieressä. Näin itseni siellä vain epäonnistuneena läskinä. Ja oli ihanaa kun ei edellisenä syksynä tarvinnutkaan palata tanssisalin parkettia kuluttamaan, vaan sain tehdä vapaasti ihan mitä lystään!

  Nyttemmin, puolivuotta lopetuksen jälkeen, löysin lentopallon ja kuntosaliharjoittelun. Lentopalloa rakastan, vaikka joukkuetta en ehkä niinkään (olen joukkueen vanhin pelaaja, muut n. lukioikäisiä, eli minua 4-2-vuotta nuorempia :D). Mutta salilla on niin ihanaa kun ei haittaa vaikken olekaan kaunis ja hoikka, mutta kyykkään PALJON enemmän ja heiluttelen suurempaa kuulaa, kuin ne ruipelot tytöt jotka tanssisalissa olivat niin kauniina samalla saaden minut tuntemaan itseni rumaksi. Mahtavaa tuntea itsensä vihdoinkin oikeasti hyväksi ja tehokkaaksi!

  Ehkä minä tanssin pariin palaan vielä joskus, ehkä sitten kun olen hoikempi 🙂

  • “Ehkä minä tanssin pariin palaan vielä joskus, ehkä sitten kun olen hoikempi” jaaa tuolla just negasit kaiken mitä äsken kirjoitit!

 13. Ihana postaus! 🙂

 14. Pidän hevosista, ratsastan harvoin, sillä olen allerginen, grr. Minä pidän myös body pumpista, koska tiedän että se toimii minulla. Crossfit olisi tosi kiva, mutta täällä ei oo saleja ja kuulostaa tosi rankalta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.