Miten olla tuntematta epäonnistumista oman liikuntakehityksen kannalta?

Tiedättekö, olin viikon treenaamatta ja katselin elämää vähän eri silmin hetkeen. Elämääni kuuluu liikunta – en pidä viikon taukoja jos en ole kipeä/kroppa kaipaa lepoa. En kokenut radikaalisia muutoksia, mutta mielessä kävi aiheita, joita haluan nyt jakaa tänne. Nyt olen kipeänä ja toista treenaamatonta viikkoa viedään, turhautumista on jo havaittavissa mutta tämä kehittää omaa kärsivällisyyttä, ja sitä tarvitaan…

Haluaisin hieman puhua miten saataisiin poistettua tietty paine kun puhutaan treenitavoitteista ja oman unelmakropan saavuttamisesta. Jaan myös pari helppoa vinkkiä lopuksi, jotka ovat toimineet minulla ja toivottavasti auttaisivat teitä myös saavuttamaan sen oman unelmavartalon. Olen puhunut hieman paineista aikaisemin tässä: Paineita treeni/terveys/ruokailublogeista?

Kun en treenannut, huomasin melko nopeasti selailevani treenikuvia toisin silmin. Instagramista ja netistä löytyy paljon hyväkroppaisia naisia, joihin aloin vertailemaan itseäni, eikä niin hyvällä tavalla. Hieman hullulta kuulostaa, mutta treenitauon myötä tunsin että kaikki menivät kehityksessä minun ohi. Tämähän on ihan tyhmää! En muista, että olisin useasti ajatellut näin, mutta nyt itsevarmuuteni treenailun saralta oli hieman vaakalaudalla. Siispä lopetin tämän ajattelun, ja kehitin itselleni (ja teille) pari tärkeää vinkkiä. Nämä vinkit ovat saaneet minut lähemmäksi tavoitteitani aikaisemmin, ja niihin eivät todellakaan ole kuuluneet itsensä vertaileminen muihin niin, että olisin mollannut itseäni.

Enemmänkin kannustavalla tavalla.

Tässä pari käytännön vinkkiä: “Miten ei ottaa treenipaineita”

– Älä vertaile itseäsi muihin, ainoastaan omaan kehitykseesi ja aikaisempaan itseesi
– Lue blogeja ja inspiroidu treenikuvista ainoastaan siihen asti, että se vie sinua eteenpäin omassa kehityksessäsi. Ei niin, että alkaisit mollaamaan itseäsi tyyliin “tuo on niin paljon paremmassa kunnossa kuin minä, en ikinä pääsisi tuohon kuntoon”
– Laita itsellesi urheilullisia tavoitteita ulkonäöllisten tavoitteiden lisäksi/sijaan. Tästä vinkistä olen tosissani ja kirjoitin siitä yhdessä blogihistoriani tärkeimmässä tekstissä: Ulkonäölliset tavoitteet vs. Urheilulliset tavoitteet – Nyt puhutaan ulkonäköpaineista!

Olen katsonut crossfit-videoita aktiivisesti mutta minun on vedettävä siihen tietty raja – vasta kun pääsen itse taas treenin pariin voin inspiroida itseäni samalla määrällä, kuin aikaisemmin.

Onko teillä omia vinkkejä tai tarinoita miten olette onnistuneet jossakin treenitavoitteessa? Onko muihin vertaaminen saaneet teidät ottamaan paineita tai oletteko pystyneet vertaamaan itseänne muihin niin, että olette saaneet siitä lisäpuhtia omaan kehitykseen?
Kuvat: Sandra
x Steffi

14 comments

 1. Itelläni on vähän samanlainen tilanne menossa, nilkka nyrjähti treeneissä viime viikolla enkä pysty ottamaan askeltakaan juoksua, ihan järkyttävän hermoja raastavaa! 😀

  Ite en myöskään ole ottanut muiden suorituksista paineita, vaikka olenkin yleensä kisoissa seurakavereita reippaasti huonompi. Ehkä jos johonkin on pakko verrata omaa kuntoa/kroppaa, niin juuri netissä oleviin kuviin. Mutta toisaalta ne antavat myös motivaatiota, eli eivät ole ollenkaan huono juttu! (:

 2. Mulla oli viime viikolla 5 pv taukoa (kävin tosin kiipeilemässä) ja oli ihan kamalaa. Eilen sit salille ja uus enkka leuanvedossa, 3 vasta- ja 2 myötäotteella! Tänään taas salille, ollu ikävä

 3. ….ja tässä postauksessa olikin hyvin kiteytettynä se, miksi tää sun blogi on oikeastaan ainoa (treeni- tai mikä muu tahansa) blogi jota luen 🙂 ei mitään pakkomielteistä hinkkausta miss bikini whatever fitness-kisojen perässä räkä poskella puolkuntosena salaatinlehtiä punniten vaan täältä välittyy tervettä järkeä, aitoa liikunnan iloa ja monipuolista ruokaa rennolla asenteella. kiitos blogistasi!

  • Komppaan täysin! En ole löytänyt vastaavaa muista treeniblogeista, joihin olen törmäillyt.

   Kiitos blogista ja inspiraatiosta 🙂

  • Veit sanat suustani! Nimimerkillä 9 kiloa pudottanut muutamassa kuukaudessa “pakkomielteisellä hinkkauksella”. Kaikki tuli takas. Nyt uus yritys: terveellinen elämäntapa, pieniä muutoksia pikkuhiljaa ja keskitytään siihen omaan tekemiseen. Ja tulosta tulee (treenipainot kasvaa ja rasva% tippuu).

   TACK 🙂

 4. Aivan upea ja inspiroiva teksti jälleen kerran! Itselläkin tuli treeneihin stoppi ja yli kuukauden tauon aikana oon alkanu miettimään monia asioita ja huomannut, että kuntoutan itseäni oman jaksamisen ja pystymisen ehdoilla eikä tässä ole mihinkään kiire. Nyt paineet pois! Kiitos, olet ihana 🙂

 5. Tää oli kyl mulle sopiva aihe! Oon ite ollu aina todella kilpailuhenkinen, ja varsinkin nyt kilpaurheilu-uran lopettamisen jälkeen, kun ohjattujen treenien tilalle on vaihtunut omat treenit, olen huomannut vertailevani itseäni muun muassa kavereihini ja tuntenut jopa katkeruutta ja kateutta jos he liikkuvat mielestäni enemmän tai paremmin.. Mikä ei siis todellakaan ole terveellinen ajattelutapa! Yritän kovasti päästä tästä taipumuksesta eroon, sillä eihän muiden onnistumiset ole minulta pois tai tee minusta jotenkin huonompaa urheilijaa. Tavoitteena on opetella iloitsemaan muiden onnistumisista ja motivoida itseäni ja kohottaa itsetuntoani positiivisella tavalla :)Kiitos mahtavasta ja motivoivasta blogista sekä ajatuksia ja ideoita herättävistä teksteistä! 🙂

 6. Sä olet niin ihana.
  Mulla on lannelordoosi ja uutuutena iskias joka tekee mun elämästä aika helvetin. En pysty liikkumaan hirveästi tai edes istumaan pitkiä aikoja. Tosi vaikeaa mennä salille kun itse voi vaan kävellä juoksumatolla ja tehdä jumppapallolla pieniä liikkeitä… Olen lihonut ja ihan itkettää kun haluaisin mennä vaikka pyöräilemään mutta kun en voi.
  Ei ole mukava katsoa tai lukea muiden kuntojuttuja, tulee niin paha fiilis. Tämä blogi tietysti poikkeus 🙂 Susta huokuu positiivista energiaa.
  -S

 7. Ajankohtainen aihe myös mulle; kehossa tuntuu, että se ei ole saanut riittävästi lepoa ja nyt hälytyskellot soittaa ylirasitustilasta. Omaa typeryyttäni tietenkin jatkoin ahkeraa treenaamista, vaikka olisi pitänyt ajatella järkevämmin… Itse yritän olla vertaamatta itseäni muihin enkä ota paineita muiden kehityksestä, mutta pelkään että jos en johdonmukaisesti ja säännöllisesti treenaa, kuten olen suunnitellut, niin sitten kiloja alkaa kertymään. Olen joskus ollut nykyistä lihavampi ja olo oli sen mukainen, enkä halua palata siihen vartaloon enää ikinä. Tämä ajatus todella hämärtää todellisuudentajun!

  – Ina –

 8. Niin hyvä postaus jälleen Steffi! Täyttä asiaa 🙂

 9. Ihania kommentteja ja todella hienoa kuulla teidän kokemuksista.

  x Steffi

 10. Hieno postaus 🙂

  Mitä mieltä olet, voiko ihminen saavuttaa hyvän kunnon, jos tekee kovaa aerobista (intervallityyppistä, mäki-ja porrasjuoksua jne.), tasavauhtista aerobista (kävellen), kahvakuulaa ja jumppaa omalla kehonpainolla. Vai ostanko taas salikortin ja teen siellä treeniä? Olisiko 2 salitreeniä + tuollainen kehonpainojumppa jo jokin avain kehitykseen liikuntapuolella? Siihen sitten toki terveellinen ruokavalio kylkeen.

 11. Mukavasti kirjoitit asiasta. Myönnän itsekin vertaavani suorituksiani muihin ja toisinaan siitä toki on hyötyä, mutta ei läheskään aina.

  Ikävin vertailun asia mihin olen itse kohdannut on paino ja sen putoaminen. Olen muutamaan kertaan saanut kuulla, kuinka olen “huonompi” ihminen, kun mun elämäntaparemonttini myötä tullut painon putoaminen on kestänyt niin kauan(3v), eikä ole tapahtunut hetkessä niin kuin joidenkin muiden. Tarkoitukseni on kuitenkin ollut muuttaa koko elämäntapaani terveellisemmäksi, eikä vain laihtua nopeasti. Hetkeksihän tuollaiset vertailut ja arvostelut vetävät mielen maahan, mutta aina pitäisi muistaa juurikin ne omat saavtukset ja olla ylpeä niistä. 🙂

 12. Mulla täysin sama, eka kerta viikkoon treenamatta ja olo on uskomattoman epävarma.
  Tänään ensimmäinen treenipäivä, hirvitti oikeasti tänään lähteä treenaamaan huonojen tuloksien pelossa. Joten mahtava, ja osuva aihe.
  Mahtava blogi muutenkin, paljon menestystä sinulle urheilun ja hyvinvoinnin saralla.

Leave a Reply

Your email address will not be published.