Treenataanko lomalla ja käteviä juhannusvinkkejä!

Puhutaan hieman lomatreenailusta tai onko sellaista edes? Voiko lomalla heittää täysin ns. läskiksi, eli syödä ihan mitä haluaa, olla liikkumatta ja sen jälkeen palata arkeen taas tiukalle linjalle? Lähtökohta tässä on nyt painonpudotus, painonhallinta ja liikunnallinen kehitys. Minun tavoite on liikunnallinen kehitys.

Aloitetaan tärkeimmästä: Lomia vietetään jotta rauhottuttaisiin. Tämä on laaja käsite ja meillä on omat tavat rentoutua. Jos itsestään tuntuu, että on loman tarpeessa niin kannattaa suunnitella loma sen mukaan, että voitaisiin rentoutua täysin.

Jos loma on yli viikon pituinen, suosittelen jonkintyyppistä liikuntaa. Tämä ei tarkoita kuitenkaan vättämättä kuntosalia tai lenkkeilyä vaan sitä aliarvostettua hyötyliikuntaa!

“Hyötyliikunta mielessä”

Kaikki ulkopuuhat:

– Haravointi
– Puutarharointi (voiko noin sanoa?)
– Muut siivoamiset y.m.
– Uinti ja muut vesiurheilut
– Pyöräily
– Tee-se-itse -> pysykää aktiivisina: Kantakaa vettä saunaan, risuja juhannuskokkoon, kalastakaa omat lounaat…


“Ruokailu järkeväksi”

Pienet muutokset:

– Herkutelkaa karkkien ja keksien sijaan Suomen omilla marjoilla ja herneillä
– Grillatkaa ruoat paistamisen sijaan
– Tehkää suuri salaatti, jota voi syödä pitkin päivää
– Grillatkaa myös kasviksia ja hedelmiä (esim. ananasta)
– Herkutelkaa vasta aterian jälkeen lomallakin

Nyt on juhannusviikonloppu ja monet viettävät sen Suomessa, puhun myöhemmin erikseen ulkomaanlomista (jolloin asutaan useimmiten hotelleissa) ja miksi lenkkitossut kannattaa ottaa mukaan myös sinne.

Muistakaa muuten sellainen sana, kuin ergonomia. Tästä puhun ensi viikolla. Oikea ergonomia työssä, vapaa-ajalla, kuntosalilla, hyötyliikunnassa ja kaikissa muissa puuhissa on tärkeä muistaa – näin säästytään monelta vammalta. Ergonomia tarkoittaa lyhyesti sanottuna oikeaa tekniikkaa työelämässä ja sen ulkopuolella (“tekniikan ja toiminnan sovittamista ihmisille”).

Hyvää juhannusta!

Kuvat: Sandra

x Steffi

11 comments

 1. Hyvä kirjoitus Steffi! Upea blogi muutenkin. Ihanaa juhannusta!

 2. Todella ajankohtainen aihe! Jos kesän/loman aikana ei liikuisi yhtään ja yrittäisi jatkaa salilla siihen mihin ennen lomaa jäi tulee helposti revähdyksiä ja muita ikäviä juttuja. Hyvä kirjoitus 🙂

 3. jes, varmasti monille osuva ja ajankohtainen aihe! 🙂 Monet unohtavat, että ne perinteiset puunhakkuut, veden kantamiset ja mattojen kuuraamisetkin ovat loistavia liikuntamuotoja ja stressaavat turhaan salille yms kesken loman. Lomalla saa hölläillä jos niin haluaa, mutta kivempi sitä on viettää kun ei heitä koko projektiaan ihan läskiksi. Helpompi sitten palata rutiineihinsakin loman jälkeen 😉

 4. Ananas ja herkkusienet pekonilla on mun ehdottomia grilliherkkuja! 🙂

 5. itse lomailin just espanjassa viikon. Mulla oli kyllä lenkkikamatkin mukana, mutta ei tullut sopivaa hetkeä lenkkeilylle, enkä halunnut sitä väkisinkään tehdä. Lomailin ja herkuttelin niin paljon kuin huvitti ja nyt oon pikkuhiljaa taas päässyt takaisin normaaliin päivärytmiin! Huomenna lähtee lenkkikamat mukaan myös mökille ja lenkkiä luvassa ennen juhannusrientoja 🙂 Ihanaa juhannusta sulle Steffi <3

 6. Nyt täytyy kysyä et eikös sulla on tossa ylimmässä kuvassa Puma mobiumit? 🙂 Ootko tykännyt? Omasta mielestäni parempia saa etsiä! 😉 Hyvät juhannukset!
  T: innokas blogisi seuraaja

 7. Hyvää juhannusta. Äsken olin koiran kanssa mäkisessä maastossa aamukävelyllä (5km) ja ylämäet askelkyykkäsin. Jalat oli hapoilla ja mukava reeni heti jussin alkuun. Huomenna uusiksi!

 8. Moi Steffi! Sulla kun nuo lenkkikengät vaihtelee, niin suositteletko hankkimaan useamman parin ja vaihtelemaan niitä? Tai sitten onko sinusta parempi, että on omat lenkkarit juoksuun ja omat kävelyyn ym vähän rauhallisempaan liikuntaan? T. Julie.

 9. Hei Steffi! Tää on nyt vähän offtopic, mutta olisitko halunnut tehdä vähän kattavampaa postausta crossfitista? Oon itse täysin hurahtanut crossfittiin ja ruvennut käymään Crossfit Jyväskylässä harjoittelemassa, kiitos siitä kuuluu sulle!:) Ja sit vielä pari kysymystä, minkälaisia kenkiä ja treenivaatteita ( ei sillä että menis välineurheiluksi :D) suosittelet crossfittiin ( mulla on tällä hetkellä jotkut Niken airmaxin tapaset, not good) ja onko paleo-ruokavaliolla suurikin merkitys crossfit-harrastelijoiden keskellä? Ihanaa kesää sulle Steffi 🙂

 10. moikka steffi! Mulla ois postausideaa, haluaisin nimittäin postausta penkkipunnerruksesta; hyödyt, haitat ja oikea tekniikka + minkälaisilla painoilla sitä on hyvä alottaa!:) Hyvää kesää!

 11. Hei!
  Löysin kivan blogisi, kiitos tästä. Olet enemmän liikuntaihmisiä kuin minä, niin jos voisin esittää sinulle pienen kysymyksen (=pyytää pientä vinkkiä ;]). Voit vastata tai jättää vastaamatta, ihan miten vain…

  Eli olen 4-vuotiaan ja puolivuotiaan lapsen äiti ja ongelmani on alkava uimarengas vyötäröllä. Olen normaalipainoinen, eikä tavoitteena ole saada lihaksikasta kroppaa. Tiedän että paikat eivät ole vielä palautuneet kuopuksen syntymästä, mutta haluaisin vinkkejä keskivartaloni hallintaan ja kunnossa pitoon. Jumppailen ja lenkkeilen välillä, mutta itsestäni huolehtiminen kaatuu usein liian suuriin tavoitteisiin. En siis ole valmis joka aamuisiin juoksulenkkeihin ja kaikkien herkkujen poisjättämiseen ruokavaliosta, mutta tiedän että uimarengas ei tästä itsestäkään lähde.

  Mottoni urheilussa…
  Liiku mieli virkeäksi, saat sivutuotteena kivan olon kropassa.

  Hyvää kesää sinulle toivoo Katri!

Leave a Reply

Your email address will not be published.