Kotitekoinen lounasesimerkki ja kevennysversio siitä

Olen iloinen teidän lounasvinkeistä, Factory-ravintola on ehdottomasti ensimmäisenä testissä, sitä suositteli niin moni! En ole ikinä aikaisemmin käynyt siellä.

Tässä yksi omatekoinen hieman erilainen lounas, jonka tein spontaanisti yksi päivä kun en löytänyt jääkaapista ensin mitään fiksua. Tästä tulikin ihan fiksu.

3 Kananmunaa ja ruohosipulia. Puolikas avokado ja herbamare-suolaa (käytän kotonani lähes aina herbamarea, ruususuolaa, merisuolaa tai himalayasuolaa – myös silloin kun olen maininnut käyttäväni aromisuolaa – se on ollut sitä hyvänlaatuista). Raejuustoa (2%). Pinaattia.


Jos haluatte keventää tätä ateriaa (laihdutus mielessä), voi osan munankeltuaisista jättää pois ja vaihtaa raejuuston kevyempään.
x Steffi

11 comments

 1. Kovin tutun näköinen lounas! Juuri noita raaka-aineita itselläni usein lautasella. Kananmunat jääkaapissa ylipäätään pelastava AINA KAIKEN tilanteessa kuin tilanteessa. Kun on kananmunia, on aina jotain syötävää. Myös lapsiperheessä. Aina voi tehdä munakkaan ja laittaa mukaan kaikkia tähteitä. Olen blogisi uusi lukija. Jäin IHAN koukkuun!

 2. Mikahan pinaatin tarkoitus on tassa kun yhdessa tuon raejuuston kanssa siita tuskin imeytyy mitaan?

 3. Hei! Olen myös blogisi uusi lukija oman treenikauden alettua, kiitos hyvistä vinkeistä mitä täältä löytyy 🙂

  Itse bloggailen myös ajoittain terveellisiä ruokajuttuja, viimeisin terveellisestä pizzasta – onko niitä? 😀

  http://www.haaveharrastaja.fi/

 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

 5. Hyvältä näyttää tämä! 😛

  Silti ihmettelen miksi keltuaiset pitäisi heittää pois. Mieluumin heittäisin laihduttaessa koko raejuuston pois. Sitä muutenkaan tarvita mihinkään, kun voi syödä ravinnerikkaita kananmunia siitä edestä. Keltuaisten kanssa muna maistuukin huomattavasti paremmalta.

 6. tykkäätkö tzatzikistta? itse syön sitä lähes kaiken kanssa, se on vaan niiiiiiin hyvää!! itsetehty siis 🙂

 7. Eihän pinaattia saisi tuollaisenaan syödä?? sisältää oksaalihappoa!

  • steffi postasi tänään joten uskon että hän on selvinnyt hengissä tuosta annoksesta. jumalan siunausta steffi, en sinuna ottaisi enää tällasia riskejä!

  • Hahah, meinasin ihan sillä, että yleisesti jengi luulee että pinaatti sisältää paljon rautaa, vaikka todellisuudessa siinä ei ole sitä yhtään sen enempää kuin esim kurkussa. ja toisekseen juurikin tuo oksaalihappo vaikeuttaa raudan imeytymistä elimistöön. Oksaalihappo myös sitoo elimistöstä kalsiumia ja pinaatti tosiaan tulisi aina keittää, jotta siinä oleva nitraatti saadaan tavarasta pois. Mutta eipä tuohon kuole joten voidaan jumalan siunaukset jättää. Yleisesti kuitenkin tällaisessa hyvinvointiblogissa kannattaisi tuollaisesta mainita, erityisesti kun 300 lukijaa on käynyt täyttämässä pinaattivarastonsa ja vetelee sitä tuollaisenaan 😀 noh, eipä ole minulta pois

 8. avocado & keso = SUPERLOVE! <3

 9. Kananmunat ja raejuusto ovat kyllä arkipäivien pelastus, niistä helposti hyvää ja nopeasti 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.