Kova treeni kaunistaa – “I need my cardio”-treeni

Kirjoitin tässä kuinka lenkkeily kaunistaa ja olen edelleen sitä mieltä. Myös kovatempoinen treeni, jossa on harvat (jos mitkään) tauot tuo kauniin hehkun kasvoille – mutta ei kuitenkaan heti treenin jälkeen, heheh (silloin kasvot enemmänkin vain punottavat ja hiki virtaa). Tarkoitan enemmän sitä hehkua suihkun jälkeen ja seuraavana päivänä. Tiukka treeni saa veren virtaamaan kehossa (lähde) ja vie turvotusta pois (lähde). 

Tein just todella tiukan treenin nimeltä “I need my cardio”. Tähän en olisi pystynyt yhtä hyvin ilman PTni Anttia. Minullahan on oma PT, vaikka itsekin olen PT Elixialla. Siksi hehkutan mielelläni oman treenaajan tärkeyttä – treenaan edelleenkin Antin kanssa tiukemmin, kuin yksin. Jos teillä vain on mahdollisuus hankkia PT, suosittelen sellaista. Elixialla on tunnetusti parhaat PTt.

Tehkää treeni, jos vain jaksatte. Oma aikani oli tuo 17.09min.
50 yleisliikettä, 400m juoksu, 100 wall-ballia, 400m juoksu, 50 yleisliikettä.
Kuva yleisliikkeistä:
Aurinkoista tiistaita.
Kuvat: Sandra
x Steffi

12 comments

 1. Oletko muuten käynyt testaamassa Pyhtäällä sitä surffipaikkaa? 🙂 Aukesi eilen! Suosittelen, olin itse kokeilemassa sitä eilen ja oli kyllä todella kivaa, vaikka koskaan en ole ennen surffannutkaan (huomaa kyllä, että on vaativa laji)

  • En ole ehtinyt mutta haluaisin sinne heti! 🙂 Kiitos vinkistä. Teen siitä ehdottomasti juttua heti kun pääsen testailemaan!

   x Steffi

 2. Moi Steffi! Sulla kun nuo lenkkikengät vaihtelee, niin suositteletko hankkimaan useamman parin ja vaihtelemaan niitä? Tai sitten onko sinusta parempi, että on omat lenkkarit juoksuun ja omat kävelyyn ym vähän rauhallisempaan liikuntaan? T. Julie.

  • Moikka! Juoksulenkkarini vaihtuvat ja periaatteesa en näe siinä mitään väärää. Minun tapauksessani katson, että juoksussa käytän kenkiä joissa on tarpeeksi paksu pohja eli vaimennusta, etteivät penikat kipeydy. Nike Free:t esim. eivät sovi minulle juoksuun.

   Jos hankit yhdet juoksukengät ja ne toimivat hyvin, en näe pakollista syytä hankkia lisää. Jos tulee jotain ongelmia jalkoihin/selkään, niin on ehkä hyvä vaihtaa kokonaan tai vaihdella kenkiä.

   Kävely ei rasita kehoa samalla tavalla, joten silloin (ainakaan minun tapauksessani) en ole yhtä tarkka vaimennuksen kanssa.

   x Steffi

 3. Moi! Kiva että löysin sun blogi muutama päivä sitten, se on tosi kiinnostavaa! Tuntuu että meillä on aika lailla sama treenifilosofia 🙂 Itse mulla on oma fysioterapia/PT yritys Helsingissä, rakastan treenamista ja kitesurffasta ja kirjoitan treeniblogi ruotsiksi: http://www.linabjorkskog.com. Olen tähän asti lukenut melkein vain treeniblogeja Ruotsista, mutta jatkossa tulen varmaan tännekin katsomaan, sulla on niin kiva blogi!

 4. Moikka olisi ihanaa, jos voisit auttaa minua. Olen innokas saleilia ja käyn salilla säännöllisesti, mutta viimeaikoina on ruvennut tuntumaan, että olen hukannut parhaat mahdolliset liikkeet ja salilla käynti käy turhauttavaksi. Voisitko kertoa mitkä liikkeet ovat parhaimpia jalkatreeniin erityisesti peppuun sekä käsitreeniin ja koska haluan treenata niin, että lihakset tulisivat näkyville suositteletko mielummin 8×3 vai 10×3? ja vielä eräs kysymys 😀 vaikka vedän salilla täysiä ja saan treenin tuntumaan makeasti lihaksissa en silti meinaa suorituksen aikana hikoilla millään olisiko sinulla niksejä? 🙂 olen tosi kiitollinen jos vastaat

 5. Mukavasti on lähteitä, Paitsi tuossa ” Elixialla on tunnetusti parhaat PT:t” Aika mielenkiintoista. Mainontaan joku roti.

 6. Ohoh, varmaan kandee vähän kiinnittää myös juoksutekniikkaan huomiota. Miten voi edes juosta yläkroppa noin kiertyneenä 🙂

 7. Hola! Kiitti loistavasta treenistä: I need my cardio- treeni testattu eilen. Meni aikaan 20,05.Oli kyllä kova setti ja toimi loistavasti (hikee pukkas vielä pitkään treenin jälkeen:D ). Olen itse myös liikunta-alalla ja on mukavaa saada uusia treeni-ideoita itselleen tämän blogin kautta! Hyvää kesää!! Ps. täytynee testata toi treeni uusiksi hetken päästä ja koittaa kiriä tuohon 17 min…!

 8. Mahtava blogi! 🙂

  Mitä mieltä olet, paljonko kannattaisi aamulenkin (juoksu, intervalli) jälkeen nauttia hiilaria, jos muuten noudattaa suht’ v’ähähiilarista ruokavaliota? Viimeisett kilot karistettavana, kroppa äärettömän insuliiniherkkä ja nyt on taas paino jumissa, kun on hiilarit olleet lomalla korkeammat. Kuitenkin olen ennenkin huomannut, että treenin jälkeiset ateriat ovat olleet tärkeitä, jotta palautuminen on ok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.