Kuntosalin monipuolisin väline!

Kävelin Hietalahden ulkosalin ohi tänään ja hymyilytti hieman. Siellä oli yksi levytanko, painoja ja penkki. Ei muuta. Aika naurettavat puitteet…? Ei itse asiassa ole! Noilla pääsee yllättävän pitkälle, ja kerron teille nyt miten.

Moni teistä tietää jo nämä asiat… Varsinkin perinteiset miespunttaajat, jotka eivät hienoja saleja kaipaa, heheh. Katsotaanpa mitä kaikkia liikkeitä voi tehdä pelkällä levytangolla (ja mahdollisesti levypainoilla)!

Kuva: Ville Kaskivirta

Siinä osa! Kaikki nuo 24 liikettä voidaan tehdä yhdellä levytangolla (painoilla tai ilman). Levytanko painaa useimmiten 20kg itsessään, joten se paino riittää moneen liikkeeseen. Jos se on liikaa, voi osan näistä liikkeistä tehdä ilman painoja. Vaikka tuolla lukee erikseen “alavartalolle, keskivartalolle…jne” ovat lähes kaikki nämä liikkeet kokonaisvaltaisia ja vaikuttaa moneen eri kehonosaan, eikä vain yhteen. Vapailla painoilla tehdyt liikkeet ovat usein tehokkaita keskivartalonmuokkaajia – pitää tässä vain olla tarkkana että tekniikka on oikea ja liike on selvä (ennen kun lisätään suuri määrä painoja). 
Maastaveto on lemppariliikkeitäni
Keksittekö lisää liikkeitä? Voisin keksiä treenejä teille, jossa käytetään vain tankoa! Teen myös samantyyppisen postauksen, jossa käyn läpi toisenlaista tankoa – leuanvetotankoa ja kuinka sillä voi tehdä monipuolista treeniä.
x Steffi

16 comments

 1. ou jeah.!! mielikuvitus kunniaan ja sitärataa 😛 -Jenny

 2. Jes kiva saada vinkkejä, tulee tarpeeseen!:) juurikin on mietityttänyt että mitä kaikkea tuolla levytangolla voisikaan tehdä, kun sellainen kotoakin löytyy! Leuanvetotankokin on, joten niitä vinkkejä odotellessa!:) Blogisi on ihan huippu! -Miiia

 3. Tää oli kiva ja ajankohtainen postaus, kun juuri hankittiin meille kotiin levytanko ja painot. 🙂

 4. Jep. Oma salitreenini koostuu oikeastaan pelkästään tangolla ja levypainoilla tehtävistä liikkeistä. Tai no vatsoja ja leukoja teen lisäksi joskus 🙂 Mun puolesta saleilla ei juuri muuta tarvittaiskaan kun tarpeeksi paljon kyykkypaikkoja, penkkipunnerruspaikkoja, painoja ja tankoja 😀

 5. Niin ja penkkiähän voi käyttää mm. ojentajadippeihin penkin reunalta, punnerruksiin (jalat tai kädet penkillä riippuen kuinka raskaita haluaa tehdä), olkapää”punnerruksiin” (jalat penkillä ja takapuoli kohti taivasta), jalannostoihin/-laskuihin maaten takapuoli penkin reunalla…

  Yllättävän monipuolisen treenin saa aikaan muutamalla välineellä 🙂

 6. Hyvä postaus jälleen kerran! Taas löytyi pari uutta juttua, jota voi hyödyntää omissa treeneissä, jesjes! Innolla jään odottelemaan leuanveto-postausta sillä oon kaivannut vinkkejä jo jonkin aikaa lruvanvetojen harjoitteluun 🙂

 7. Harvemmin ulkosalla on muuta kuin nuo ja hyvinhän niilläkin tosiaan treenaa, kuten hienosti yllä kerrottu. 🙂

  Hietsussa on muuten tulevana viikonloppuna urheilullista meininkiä, kun Hietsu Beach Ultimate, eli frisbeellä pelattava joukkuelajin turnaus pyörähtää käyntiin kahdeksi päiväksi. Itse menossa pelailemaan ensimmäistä kertaa, kun jonkinsortin joukkue onnistuttiin kaikesta huolimatta saamaan kasaan. 😀 Kannattaa tulla katsomaan mielenkiintoista lajia!

  http://hietsubeachultimate.wordpress.com/

  Ootko Steffi hiekassa juoksua kokeillu treenimuotona? Hitto et on tehokasta ja kuorii hienosti jalatkin. 😀

 8. Mä käyn miehen työpaikan salilla ja siellä on vain soutulaite, crosstrainer, kaks eripainoista tankoa, levypainot, pari kahvakuulaa, penkki ja jumppapallo. Ja hyvin riittää! 🙂 Ainoa mitä kaipaisin olis jonkin sortin teline kyykkyjen avuksi, mulla ei ainakaan riitä haba nostaa ite niskan taakse niin paljoa painoa mitä jaksaisin kyykätä. Mut ehkä se vielä joskus riittää… ja toisaalta pelaan lentopalloa niin salilla käyminen on pääsääntöisesti sitä tukevaa enkä siis käy kuin pari kertaa viikossa salilla.

 9. Heips, kysyisin sulta vähän tosta heraproteiinijauheesta. Eli mitä mieltä oot sen terveellisyysdestä ja puhtaudesta? Ite yritän kanssa syödä mahdollisimman puhtaasti, eli en mielellään mitään kovin lisäaineisia ja prosessoituja ruokia. Ihmettelenkin, kun monet jotka myös väittää syövänsä puhtaasti, niin vetää tota heraprotskua suht paljon, eli voisko se sit ollakin terveellisempää kuh kuvittelen..? Tiiätkö mitään tosta? Ja kiitti tästä upeesta blogista, ihailen varsinkin sun lihaksikkaita jalkoja!

  • Riippuu mitä tarkoitat puhtaalla syömisellä. Tarkoitatko, että syöt vain luomua, haet lähitilalta lihat, kasvatat omat yrtit ja vihannekset jne. vai tarkoitatko, että yrität syödä mahdollisimman terveellisesti, kokojyvää, kananmunia, ei valmiiksi pakattuja tuotteita jne mitä nyt saattaa tulla googlen kuvahausta kun googlaa “clean eating” ja tahdot kehittää lihaksistoasi. Jos näin on, niin proteiinipulverit on hyviä lisiä. Jos katot esim Fitnesstukun Whey 100 ainesosia, niin ei siellä oo “epäpuhtauksia” kun ehkä tuo aspartaami ja voin kokemuksesta sanoa että toi pulveri ei ole erityisen makeaa. Voit tietty valita myös maustamattoman, joka Fitnesstukun mukaan ei sisällä keinotekoisia makeutus- tai makuaineita. Sori semi mainostus Fitnesstukusta mutta käytin vaan esimerkkinä.

  • Ainiin, ja on tietty myös iHerb.com, josta saa tilattua paljon hyvää kamaa, kirjoita hakukenttään vaikka “organic protein” ja sieltä plopsahtaa esiin mm. hamppuproteiinia!

 10. Hei! Blogiasi jonkin aikaa lukeneena tuntuu, että olen saanut jonkinmoisen liikuntakärpäsen puraisun. Eräs probleema heti alkuun, kysyisinkin nyt sinulta neuvoa! EN liikuntaa ennen ole kummoisemmin harrastanut, ja nyt ajattelin aloittaa kehon painolla tehtävää kotijumppaa:
  -Haarahypyt
  -Punnerrus (naisten tyyli)
  -Vatsalihakset (rutistus)
  -Kyykky (normaali)
  -lankku (1 min)

  Jokaista noita ajattelin tehdä 3×10. Ja 2 kertaa viikossa. Lisäksi 2 krt pyörilyä ja 2 krt kävelyä per viikko.

  Miltä kuulostaa? Olen aika hukassa nyt alussa, kun liikunta ei siis (valitettavasti) ole ollut mukana kuvioissa.

 11. Itsekin heräsin tähän tangon monipuolisuuteen. Tavallisesti arkena liikuntapaikat on lähellä kotia, mutta kesällä mökillä ei niinkään, kunnes tajusin nurkissa lojuvan tangon painoineen .Nyt mökillämmekin voi saada hyvät treenit tehtyä normi hyötyliikunnan lisäksi 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.