Lempparivenyttelyliikkeeni

Myöhäinen postaus. Minulla on ollut tapahtumarikas päivä. Paljon blogiin liittyviä kiinnostavia asioita on tiedossa, m.m. tunnettuun suomalaiseen treenilehteen liittyviä yhteistöitä (sattuu olemaan lempparitreenilehteni), haastattelu arvostetusta jääkiekkoilijasta ja miespuolisen kaverin seurantaa uuden lajin, crossfitin, aloittamisesta. Kaiken tämän tuon teille seurattavaksi ja luettavaksi tänne blogiin. Paljastan heti lisää kun voin.

Venyttely on tämän illan aihe. Venyttely on jotain mitä monet usein skippaa (syyllistyn itsekin joskus tähän) vaikka siitä saa lukea hyötyjä melkeinpä kaikkialta. Varsinkin jos liikkuvuudessa on ongelmia ja jotkut liikkeet (vaikka kyykky) tuottaa hankaluuksia, on hyvä miettiä missä mättää ja voidaanko venyttelyllä parantaa liikettä.

Jaan teille pari venyttelyliikettä, jotka minä teen lähes aina kun venyttelen. Vaikka minulla joskus venyttely jää, lämmittelen lähes aina kepillä ennen treenailua. Tämä tuo liikkuvutta m.m. olkapäille, rintarangan alueelle ja niska- hartiaseudulle. Otetaan keppijumppapostaus myös tänne jossain vaiheessa. Enkä ole unohtanut lupaamani joogavaatepostaustakaan! Mutta tässä lemppariliikeeni:

Lonkankoukistaja on minulle hieman jumissa usein. Siinä olisi hyvä olla tarpeeksi liikkuvuutta liikkeisiin kuten rinnalleveto, tempaus, kahvakuulaheilautus, kippileuka, muscle up (jonka en ole vielä saanut). Onko muillakin usein lonkakoukistaja jumissa? Se tuntuu olevan melko yleinen vaiva. Otetaanko fysioterapeutti Anu taas apuun tässä vaivassa?
x Steffi

18 comments

 1. Joo, Anu apuun! 😀

 2. Mulla on välillä lonkankoukistaja jumissa. Osteopatiassa on sitä auottu välillä, mutta oon huomannu että pystyn itse helpottamaan sitä pyörivillä liikkeillä. Tai vielä parempi jos saa kaverin pyörittämään niin että pystyy pitämään itse jalkansa täysin rentona 🙂

 3. Heippa! Sulla on nähtävästi tulossa vaikka ja mitä uutta tänne blogin puolelle, haluaisin kuitenkin esittää vielä toiveen postauksesta. Olisi ihan mahtavaa, jos pystyisit toteuttamaan postauksen aiheesta ‘oikeiden juoksu(treeni)kenkien valinta. Asetin joku aika sitten tavoitteekseni juosta puolimaratonin ensi keväänä ja tuntuu, että varsinkin juoksukenkien valinta on vaikeaa ja jotkut suosittelevat neutraalia, jotkut tuettua jne… (: (puolimaratonille treenaamista voi seurata blogista); http://feelingabsolutelyamazing.blogspot.fi/

  Terkuin, Tiia

 4. Venyttelystä mun on pitänytkin sulta kysyä, joten postaus tuli kuin tilauksesta. Oon yllättynyt kuinka moni jättää kokonaan venyttelemättä ja ihmettelee sitten, kun jumissa tai kehitystä ei tapahdu.

  • Kännykkä takkuaa. Mun on venyteltävä heti treenin päälle tai jäykistyn ihan tönköksi, enkä enää tunnin päästä kykene venyttämään yhtään.

  • Venyttely heti treenin jälkeen ei ole hyvästä, vaan tulisi suorittaa vasta parin tunnin jälkeen. Heti treenin jälkeen venytellessä lihas rikkoutuu koska on herkässä tilassa ja se voi saada aikaan myös lisävaurioita. Pieni venyttely harjoituksen jälkeen, n.15sek per venytys ei tosin ole pahasta jos sitä uskot tarvitsevasi.

 5. Mulla on kanssa lonkankoukistaja tosi jäykkänä, ja sen takia en pääse kyykyssä niin syvälle kun haluaisin :/ vinkit on siis tervetulleita 🙂

 6. Istumatyö on helvettiä lonkankoukistajien kannalta. Tai mikä tahansa kyykistely. Tuskin olisin yhtään notkeampi, jos olisin mansikkapellolla kesätöissä. Oiskohan mitään työtä, jossa vaan kävellään ympäriinsä? Se ois niinku ideaali tilanne. 😀

 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

 8. Postaus kepin kanssa lämmittelystä olisi enemmän kuin tervetullut! Itse lämmittelen myös usen sen kanssa ennen treeniä, mutta vinkit olisivat vielä tarpeen. Myös venyttelyvinkit yläkropalle kiinnostaisivat.

 9. Itse kävin juuri urheiluhierojalla kipeän yläselän takia, ja hän osasi lähes välittömästi kertoa, että vaiva johtuu jäykistä lonkankoukistajista, kuulemma juoksijoiden ja pyöräilijöiden tyyppivika. Sain muutaman hyvän venyttelyliikkeen lonkankoukistajia varten, jotka ainakin itselläni ovat toimineet hyvin. Tarkoitus olisi tehdä näistä vinkkikooste blogiin lähipäivinä!

 10. Onko sulla vinkkejä selän eri alueiden venytykseen tai lähinnä lapaluiden alueelle? Tosin tuo jäykkyys voi johtua ihan jostain pakaran tai rintalihaksenkin jäykkyydestä? kiitos! t.Niina

 11. Steffi ja kaikki!! Mangoon on tullut sporttivaatteita! Menkää tsekkaa shop.mango.com, ei montaa mut onpahan tullut 😉

 12. Jeps, lonkankoukistaja on melkoisen jumissa ja oireilee sitten erityisesti alaselän puolelle :-/ Keppijumpasta tuli mieleen, olisiko sinulla vinkata myös “kevyemmistä” keppiliikkeistä eli ns. taukojumppaa ajatellen? Mulla on työhuoneessa jumppakeppi, mutta silloin kun muistan napata sen, niin kaikki sopivat liikkeet tuntuu unohtuvan sillä sekunnilla 😉 Eli toimistorotan taukojumppaliikkeet olisi kullan arvoisia! Ja mielellään tietty sellaisia, jotka tosiaan voi tehdä siinä toimistossa, huoneen ovi avoinna….;-)

 13. HannaYasmina

  Ihana olisi saada Anu apuun lonkankoukistaja-asiassa ja olisi kiva saada asiantuntijan kommenttia SI-nivelen kiukuttelusta, itselläni ainakin juuri lonkankoukistajien ja lantion pikkulihasten kireys vetää SI-nivelen todella kipeäksi toiselta puolelta, menen ihan toimintakyvyttömäksi kun nivel ilmoittelee olostaan. Tähän on kyllä auttanut paljon kyykkytekniikan tarkistaminen ja että lantio on kunnolla alla kyykätessä eikä persaus “notkahda” taakse, ja netistä olen löytänyt hyviä venyttelyohjeita mitkä hetkellisesti auttavat mutta usein se kuitenkin taas kipeytyy.

 14. Mulla pahimmat jumit löytyy lonkankoukistajista ja rintarangasta :/

 15. jos kiinnostaa mikä on uusien tutkimusten mielipide venyttelystä! mun mielestä toi kuulostaa tosi järkevältä ;P

  http://www.suomenvalmentajat.fi/?x138327=399793

 16. Olisi kiva kuulla joskus vinkkejä siihen, mitä tehdä kun saa itsensä totaalisen jumikipeäksi itselle epätavanomaisella lajikokeilulla. Miten helpottaa pahimpia lihaskipuja? Entä mitä jos ns. palauttava treeni vain pahentaa kipua?

Leave a Reply

Your email address will not be published.