Mökkitreeni nr. 1 – “Veden äärellä”

Jaan teille nyt kesällä pari mökkitreeniä. En laita kaikkia yhdellä kerralla tänne, vaan postailen treenejä vähän väliä. Tämä ensimmäinen kulkee nimellä “Veden äärellä” ja idea olisi, että se tehtäisiin niin, että jälkeenpäin uitaisiin 5-10 minuutin matka. Turvallisuussyistä suosittelen tekemään tämän treenin jonkun kanssa ja jos uimataidot eivät ole hyvät tai uintimahdollisuutta ei ole, voidaan uiminen korvata reippaalla kävelyllä tai hölkällä.

Mökkitreeneissä idea on, että tehtäisiin kaikki treenit omalla kehonpainolla. Jos teillä on mahdollisuus kahvakuulaan, on se erittäin hyvä lisä ja tulee seuraavissa treeneissä käyttöön. Tähän ensimmäiseen treeniin ei tarvita mitään muuta kun omaa vahvaa kehoa (ja uintimahdollisuus). Muistakaa, että sinun “vahva” ei tarkoita mahdollisesti jonkun muun “vahvaa”, mutta sillä ei ole mitään merkitystä. Tärkeintä on että tekee parhaansa – näin kehitytään.

10 liikettä, 10 toistoa jokaista liikettä, joitakin liikkeitä tulee tässä treenissä useasti. 
1. Kyykky lantionlevyisellä haaralla, liike lähtee siitä että peppua viedään suoraan taakse ja paino pysyy kantapäillä.
2. Yleisliike leveä. Leveä väli käsien välissä.
3. Vatsat. Tavalliset vatsarutistukset, selinmakuu.
4. Ojentaja punnerrus. Kyynärpäät lähellä kehoa koko ajan.
5. Jalka ylös alas. Selinmakuu, vuorojalat ylös alas.
6. Polvennosto. Hyppy suoraan ylös seisalteen.
7. Kyykky. Sama kuin nr. 1.
8. Askelkyykkyhyppy. Lähetään liikeeseen askelkyykystä ja ponnistetaan ylös niin että tullaan samaana sentoon kuin alussa, mutta toinen jalka on edessä.
9. Sumokyykky. Kyykky leveällä haaralla, sama liike muuten, kuin kyykky.
10. Yleisliike. Tämä niin nopeasti, kuin mahdollista.
Tämä tehdään 1-3 kierrosta putkeen! Yksi kierros kestää 2-8min, riippuen omasta tasosta. Sen jälkeen voi antaa sykkeen laskea 2-5min, hörppätään vettä ja uidaan 5-10min! 

Terveellisiä landeherkkuja. 
ps. Mökkitreenit löytää jatkossa tunnisteella “Mökkitreenit” tuolta oikealta.
x Steffi

18 comments

 1. Jeejee, hyvä Steffi – tätä mä kokeilen. Voisit oikeasti alkaa tehdä videopostauksia! Meitä noviiseja auttais, kun joku näyttäis että miten nuo kaikki liikkeet tehdään oikeaoppisesti. 🙂

  Kiitos ja näytät muuten super kauniilta!

 2. Huippu! Ensi viikolla suuntaamassa mökille ja paniikissa jo mietin pitääkö kiireesti vielä hankkia levytanko ja kahvakuula jostain reissuun mukaan. Mutta ehkä viikon selviää perus treenillä lenkkeillen ja käyttäen liikkeissä omaa kehon painoa?!

  Amanda

 3. Tyhmän piti googlata “yleisliike”. En vissiin oo käynyt jumpassa ihan hetkeen.

  Tosi hyvä postaus, mutta silti lempi”osuus” on tuo rekun kuva (ai, oliko siinä ruokaakin?).

  Printaan tämän mökin laatikkoon ja toisen kappaleen ihan vaan tämmöseksi “olen matkalla” – treeniksi.

  • Jos haet minun sivuillani (oikealla “hae tästä blogista”) “yleisliike” niin löydät myös miten se tehdään. Hehe, koirat on ihania. Toivottavasti tykkäät!

   x Steffi

 4. Haha, nyt tulee kyllä vähän tyhmä kysymys, mutta oon aina miettinyt, että kuuluuko selkälihaksia tehdä niin, että jalat on koko ajan lattiassa kiinni, vai että ne nousee? Ja tosi kiva postaus, muakin kiinnostais noi videopostaukset, missä kertoisit miten nää liikkeet tehdään oikeaoppisesti. 🙂

  • Hmm, osaatko Emma kertoa tarkemmin millä tavalla tarkoitit?

   x Steffi

  • Tarkoitti varmaan että kun makaa mahallaan niin onko “väärin” jos jalat nousevat yhdessä yläkropan kanssa ie. supermiesliike vai tulisiko jalkojen pysyä lattiassa kiinni ja nostaa vain yläkroppaa. Jos nyt tajusin kysymyksen oikein 😉

  • Jos käsitin oikein mitä tarkoitit, niin kummallakin tavalla voi treenata selkälihaksia. Ei kai kumpikaan tapa ole sen enempää oikein tai väärin kuin toinen. Miten nyt itse saa parhaiten tuntumaa selkään. Itse olen käyttänyt molempia tapoja sekaisin.

 5. Oi, ihan kuin tilauksesta 🙂 Mahtavaa.

 6. Tulee käyttöön vielä elokuussa kun suuntana on mökki ja ranta 🙂 Kiitos!

 7. Olisikin sulla Steffi vinkkejä mitä käyttää kotioloissa tai mökillä käsipainojen sijaan treeneissä? Kaikilla ei välttämättä ole käsipainoja tai kahvakuulaa käytössä. Olisi kiva kuulla sinun vinkkejä miten hyödyntää kotoa tai mökiltä löytyviä esineitä lisäpainona treenissä ! 🙂 kiitos mahtavasta blogista! Saat hymyn huulilleni ja olen lukemattomia kertoja blogiasi lukiessani löytänyt itseni lenkkarit jalassa lenkillä lähdössä 😀 eli suuri kiitos mahtavasta motivoinnista!!!
  T. Jannika

 8. Jos uiminen pelottaa niin voihan uida rantaviivaa pitkin! siis sivuttain eikä suoraan eteenpäin 🙂

 9. millainen tuo polvennosto-liike on??? :O

Leave a Reply

Your email address will not be published.