Mökkitreeni nr. 2 – “Maastojuoksu”

Aloitetaan viikko mökkitreenillä (jonka olin luvannut teille jo, kröhöm, viime viikolla) – eli treenillä, jonka voi tehdä esim. omalla mökillä ilman kuntosalivarusteita. Tähän treeniin kuuluu ylimääräisinä varusteina (oman kehon lisäksi) ainoastaan kahvakuula. Suosittelen hankkimaan kahvakuulan kotiinne, jos ette aina jaksa salille raahautua! Se on erittäin monipuolinen treeniväline. Pari oikeasti fiksua treenivälinettä, jotka voitaisiin hankkia kotiin (ja ovat melko edullisia) voisi olla m.m. seuraavat: Pari kahvakuulaa, käsipainot/tanko, leuanvetotanko ja TRX-narut. TRX-naruista postaus tulossa.  Tankotreenistä tein kattavan postauksen tässä. Mutta nyt mennään mökkitreenin pariin!

Mökkitreeni “Maastojuoksu”

Juoksu n. 300m (saa olla maasto-juoksua, mäkijuoksua tai tasamaastojuoksua)
KB Swing 18 kpl (kahvakuulaheilautus) à 12kg
Punnerrus 10kpl (rinta maahan, tsekkaa kuva)
Vatsat 12kpl (tsekkaa viimeinen kuva)

3 kierrosta niin nopeasti kuin mahdollista – ei taukoja!

Ottakaa aika ylös ja tehkää sama treeni toinen päivä, jolloin yritätte voittaa aikasemman itsenne (:

Punnerrus alas asti.
Vatsat. Kosketus pään taakse maahan ja kosketus eteen maahan asti
ps. illan postauksessa asiakkaani Redrama kertoo treeneistämme ja hänen tämänhetkisistä saavutuksista.
x Steffi

8 comments

 1. Moi Steffi! Sun blogi on aivan uskomaton, aina antaa energiaa.

  Kysymys kuuluu, mista ihan aloittelijan kannattaa aloittaa jos haluaa kiinteytya ja kehittaa lihaksia? Crossfit kiinnostaa enemman lajina, taalla missa asun ei ole kovin hyvia kuntosaleja. Pystyyko kotona saamaan oikeasti tuloksia vai kannattaako se salijasenyys hankkia? Mita kannattaa tsekata kun menee tutustumaan salille?

 2. Hei Sini!

  Kiitos.

  Aloittelijan on hyvä miettiä omia tavoitteita ja näin lähteä rakentamaan sopiva määrä ja oikeanlaista liikuntaa arkeensa. Kotona saa varmasti tuloksia, mutta uskon että suunnitelmissa pysytään paremmin jos hankitaan jonkinlainen salijäsenyys. Tämä on toki henkilökohtaista, mutta näkisin treenailun olevan käytännöllisempää jos otetaan salijäsenyys ja hankitaan hyvä suunnitelma. Kiinteytyäkseen suosittelen lihaskuntoa ja jonkinlaista ns. aerobista treeniä. Omalla kohdallani on toiminut lihaskuntoharjoittelu (crossfit-tyyppistä) ja tehokas lenkkeily pari kertaa viikossa. Testaile mitkä ovat ne urheilumuodot, jotka sopisivat juuri sinulle niin hyvin että jaksat harrastaa niitä vielä vuosienkin päästä – näin pääset varmasti hyvään kuntoon. Kun menet salille, tsekkaa että henkilökunta on pätevä auttamaan sinua tietyissä kysymyksissä. Onko sinulla mahdollisuus hankkia pari PT-tapaamista? PT voisi näyttää sinulle liikkeitä, joita voisit tehdä (tai kaveri, joka tietää hieman näistä asioista). Jos sinua kiinnostaa CF lajina, pyydä PTtä joka tietää siitä lajista hieman, jos vain mahdollista. Tsemppiä.

  x Steffi

 3. Moikka Steffi!
  Kaipaisin vähän apua..
  Olen reilu parikymppinen kahden lapsen äiti. Synnytin kuopuksen huhtikuussa ja kesäkuun loppuun mennessä olin saanut raskauskilot (15kg) pudotettua pois lenkkeilyn ja terveellisen ruokavalion avulla.
  Kuvittelin että olisin tyytyväinen vartalooni kunhan painan taas saman verran kun ennen raskautta mutta kun lopetin vaa’an tuijottamisen huomasin että kropastani on kadonnut kaikki lihakset, maha ja reidet on edelleen löysät eikä kroppa kertakaikkiaan näytä yhtään nätiltä. Painoindeksi on tällä hetkellä 18,1. Ihan liian alhainen.

  Tahtoisin saada painon putoamisen pysähtymään ja saada vähän muotoja kroppaan mutta ongelmana on se etten osaa syödä oikein. Olen syönyt terveellistä ruokaa,salaatteja, rahkaa, raejuustoa, marjoja, puuroa jne ja pitänyt ateriavälit lyhyinä, syönyt mielestäni paljon mutta paino vain putoaa.
  Vaunulenkit ja kotijumpat /zumba on tällä hetkellä ainoat liikuntamuodot mitä olen keksinyt kun ilman lapsia treenaaminen ei onnistu. Salille pääsen palaamaan aikaisintaan vuodenvaihteessa.

  Voisitko antaa muutaman vinkin mitä tehdä?

  • Hmm.. En oo Steffi mutta kannattaiskohan sun investoida johonkin raskaanpuoleiseen kahvakuulaan tai vaihtoehtoisesti just noihin TRX-nauhoihin? Niillä saa hyvin jumpattua koko kroppaa kotona. Ja ehkä sä muuten et syökään niin paljon kuin luulet? Mulla kävi itselläni tuo sama, laihdutin vähäkalorisella dietillä lähes pelkästään ja hupsista keikkaa lopputuloksena 60kiloa mössöä. Siinä ei auta kuin syödä paljon paljon paljon proteiinia ja nostaa paljon paljon paljon raskasta romua 🙂

  • Kiitos Mikaela vastauksestasi! 🙂 Netti tuntuu pursuavavn treenivinkkejä sekä ohjeita ruokavalioon painonpudottajille mutta päinvastaisessa tilanteessa olevalle ei löydy juuri mitään.

   Kahvakuula ja TRX-nauhat on molemmat mulle ihan uusia juttuja. Osaisitko sanoa mistä löytyisi ohjeita aloittelijalle?
   Täytyy pyrkiä myös lisäämään entisestään proteiinia ruokavalioon.

  • Nimeomaan! TRX-nauhoista Steffi kai lupasi postata, tässä kuitenkin yksi video http://www.youtube.com/watch?v=UQGIV4QzIdU ja jos on hommaamassa noita nauhoja, niin kandee melkein ostaa jotkut “no brand” -nauhat nimittäin nuo oikeat nauhat ovat aika kalliita. Niitä löytyy mm. ebaysta hakusanalla “suspension training”. Kahvakuulatreenejä Steffi on postaillut tänne ja ne ovat olleet tosi hyviä, netissäkin on paljon kahvakuulatreenivideoita. Kahvakuulat Budget Sportissa n.30-40euroa.
   Kärsivällisyyttä vaan sinnepäin, ja jos jotain positiivista tästä tilanteesta voisi hakea niin ainakin lihasten kasvatus on paljon hauskempaa kuin diettaaminen 😉

 4. TRX kiinnostaa, meen testaan sitä huomenna ja luulen, että jään sille tielle. Eli postausta odotellessa! Ja kiitos tästäkin, mä aattelin testata sun veden äärellä -liikkeitä tulevana viikonloppuna frendin mökillä 🙂

 5. Testasin tänään, hyvä treeni! Tosin vaihdoin juoksun yleisliikkeisiin kun juoksumatto ei jostain syystä houkutellut… Tosi paljon ollut hyötyä näistä sun treenivinkeistä, usein ennen salille menoa selailen sun blogista jotain uutta. Välillä jotkut on tosin hieman liian haastavia mutta pienellä muokkauksella niistäkin selvitään 😉 Keep up the good work!

Leave a Reply

Your email address will not be published.