Nike Lunarglide +5 – uusi herkullinen kenkälöytö

Nyt löyty ihanat kengät. Moni on kysynyt mintunvihreistä Nike-kengistäni (kuva alla), että mistä samankaltaisia löytyisi, mutta en löydä itsekkään niitä enään mistään… Tässä kuitenkin uusi löytö, hieman samankaltaiset ja tuo pohja näyttää melko vaimmennetulta – sopivat lenkkeilyyn jos Nike Free ja muut ohutpohjaiset kengät eivät sovi syystä tai toisesta. Minä haen lenkkeilykenkiini paljon vaimennusta helposti kipeytyvien penikoiden takia.
Tilaan itse nämä samassa koossa kuin aikaisemmat Nike lenkkarini koko 40,5 kuvassa. Nämä Niket ovat palvelleet minua hyvin ja pitkään.

x Steffi
Tämä postaus on toteutettu yhteistyössä Sportamore -sivuston kanssa. Kaikki yhteistyöt, jotka ilmeentyvät blogissani olen valinnut ja hyväksynyt itse.

19 comments

 1. Aina oppii uutta! Itsellä kipeytyvät penikat helposti maastossa juostessa, juoksumatolla ei ole samaa ongelmaa. Ilmeisesti pitää lähteä etsimään parempia kenkiä joissa on hyvä vaimennus.

  • Vaimennetut kengät voivat olla vastaus vaivaan. Jos kenkien vaihto ei auta, kannattaa käydä urheilulääkärin vastaanotolla.

   x Steffi

 2. Hei, Todellakin aina oppii uutta ja haluaisin kuullakkin lisää tuosta niin piinallisesta penikoista!?
  Itselläni kipeytyy nykyään asvaltilla juoksusta ja niin pahasti että joudun pitämään pitkiäkin taukoja juoksusta.

  • Kuinka usein juokset? Harmi että sinulle tulee niin helposti. Onkohan sinulla kehittynyt vakavampi penikkatauti joka ei levolla parane?

   x Steffi

  • Yritän juosta 3-4 krt viikko 5-8km lenkkejä. Koko kevään kävin ryhmäliikuntatunneille 4-6krt/vko ja niitä tiputin 3krt/vko ja otin juoksua 2krt/vko, kunnes 1,5kk pakko lepo tauoko, nyt 1kk joussut ja penikka rupee muistuttelemaan taas =(

 3. Lenkkarit on kyllä ihania! Välillä toivoisi, että voisi elää sellaisen budjetin kanssa että voisi ostaa uudet lenkkarit vaikka kerran kuussa… Ihan vain siksi, että nykyään tuntuu joka viikko tulevan vastaan uudet ja ihanan näköiset kengät… 😉

 4. Ei mikään ihme jos penikat kipeytyvät koska paljon vaimennetut kengät eivät ole luonnnolliset jaloissa/jaloille. Kaikki tuet pois ja paljasjalka juoksua, johan alkavat jalat parantua.

  • Asfaltilla ja muulla kovalla alustalla olen huomannut että vaimennetut kengät toimivat omalla kohdallani paremmin, kuin kengät jotka ovat suunniteltu paljasjalkajuoksu-filosofiaan. Toivotaan että penikkakivut katoavat kokonaan ja jos ei niin olen valmis kokeilemaan muita tapoja. Kiitos vinkistä!

   x Steffi

 5. Mulla kipeytyi tosi usein penikat (ja polvet ja päkiät ja vähän mikä milloinkin) vaimennetuissa juoksulenkkareissani, mutta viime aikoina oon juossut mun todella kevyillä salikengillä. Ai että kun kulkee askel kevyesti nykyään eikä kipeydy jalat yhtään 🙂

  • Kiva kuulla! Ylläolevakin kommentoi samaan tyyliin, että kivut häviävät kevyemmillä kengillä. Jos penikkakivut alkavat vaivaamaan vakavasti niin voisin testata muita kenkiä, asfaltilla juoksu on jo itsessään hieman rankkaa jaloille. Kiitos kommentista.

   x Steffi

 6. Kertoisitko Steffi mielipiteesi tällaisesta salitreenistä?:
  1.pvä hauis-ranne
  2.pvä lepo
  3.pvä jalat
  4.pvä lepo
  5.pvä vatsa-selkä
  6.pvä lepo
  7.pvä rinta-ojentajat-hartiat
  jne. Pyrin lepopäivinä joogaamaan ja venyttelemään, lisäksi lenkkeilen koirien kanssa. (tietysti venyttelen treenin jälkeen) Juoksu tai pyöräily olisi hyvä lisä ja toisi vaihtelua, mutta polvien takia en pysty kumpaakaan tällä hetkellä tekemään. Onko tuossa liian vähän aerobista liikuntaa ja onko salitreenin jako hölmösti? Olisi kiva jos vastaisit :))

  • Hei. Minun on hieman vastuutonta ja vaikeaa vastata tähän (ja näihin kysymyksiin yleisestikin), kun en tiedä sinusta henkilökohtaisesti mitään enkä tiedä tavoitteitasi. En tiedäkkään mitä treenaat, kun sinulla on tiettyjen lihasryhmien treenipäiviä (kuntosalilaitteet vai vapaat painot?).

   Pystyn suosittelemaan että treenaat tavoitteesi mukaan ja lepo on tärkeää kaikille, joten lepopäivät olet hienosti muistanut mukaan. Treenaa myös turvallisesti ja pidä huolta hyvästä ravinnosta urheilun saralla.

   Paljon tsemppiä sinulle 🙂

   x Steffi

 7. Kuulostaa varmaan todella hölmöltä ja oudolta, mutta kun teen vatsalihaksia (istumaannousut ja muut, joissa nousee pää) niin mulla kipeytyy kaula ja leuat? 😀 Jännitän vissiin niitä jotenki ja se vaikeuttaa paljon, koska treenistä ei meinaa oikeen tulla mitään ku tuntuu ettei se jännitys ole siellä vatsassa.
  Vatsalihastreeni on mulle muutenki se inhokki, en löydä hyviä asentoja ja se ei vaan jotenki suju. Oon yrittäny alkaa pitämään siitä, etten lintsais sen kans.. Onko vinkkejä tohon kaulan jännittymiseen ja muuhun? Olisin kiitollinen!

  Ps. Oot huikee mimmi 🙂

  • Aiheellinen kysymys, muistan kokeneeni joskus samaa. Voisitko tehdä harjoituksia, joissa sinun ei tarvitse jännittää kaulaa? Nämä tulivat mieleen ensimmäisinä:

   – Selinmakuu, jalkojen nostot ylös alas
   – Roikkuminen tangosta, jalkojen nostot ylös asti (toes to bar) tai vaakatasoon
   – TRX nauhoilla treenaaminen
   – Istuminen lattialla, levypainon vienti sivusta sivulle
   – Kahvakuulaheilautus
   – Rinnalleveto ja työntö (tee vain jos osaat tekniikan)

   Toivottavasti näistä on hyötyä.

   x Steffi

 8. Kokeilenkin nuita heti, kiitos paljon!! 🙂

 9. Felt so hopeless looking for answers to my qu.utions..esntil now.

 10. That inghist would have saved us a lot of effort early on.

Leave a Reply

Your email address will not be published.