Elämäni ensimmäiset crossfit-kilpailut ja tavoitteistani

Laitetaan kaikki faktat tänne blogiin niin jänskäilen vielä enemmän kisoja, heheh…

Osallistun elämäni ensimmäisiin crossfit kisoihin lauantaina, kisat ovat nimeltä Karjalan Kovin ja ne järjestetään Lappeenrannassa. Lajit ollaan kerrottu etukäteen (paitsi finaali) ja luokassani (naiset alle 45v) on 3 lajia+finaali (12 kpl pääsee finaaliin). Näihin kisoihin on voinut osallistua kuka vain  – karsintakisoja ei ole ollut, niinkuin esim. SM-kisoissa (Winter War).

Laji 1
20 tuplanaruhyppyä
x määrä aitahyppyjä
20 “bar over burpee” = yleisliikkeitä, hyppy tangon yli joka kerran jälkeen
Juoksua
Laji 2


Clean & Jerk ladder – Rinnalleveto & työntö  (40, 50, 55, 60, 65, 70, 75, 80, 85kg)

Laji 3

3 kierrosta:

Juoksu
Thruster 40kg x 10
Chest to bar x 10
Finaali
Tuntematon
Ensimmäinen laji on nopea, toivon että tuplanaruhypyt menevät joko kaikki putkeen tai kahdessa osassa, aitahypyt kulkevat varmasti ihan hyvin, burpeet on minulle yhtä tuttua puuhaa kuin pyykkien pesu.

Toisesta lajista olen eniten innoissani ja samalla eniten hermona. Pidän rinnalleveto+työntö -liikkestä paljon ja olen tehnyt sitä melko paljon. Ennätykseni on 67,5kg, mutta kisoissa on vain 65kg ja 70kg tanko. Unelma olisi uusi PR, eli 70kg! Katsotaan…

Kolmannessa lajissa on juoksua, thrusteria (40kg) ja C2B (rinta tankoon). Sellainen “hauska” asia, etten osaa C2B -liikettä. Joten siinä luultavasti kisailuni loppuu lyhyeen, harmi! Tuo on erittäin haastava liike minulle ja en ole tehnyt niitä lähes ikinä joten… “hehe”. Thrusterissa ei tule olemaan suuria ongelmia kuitenkaan, mutta kokemustahan minä lähden hakemaan ja yritän olla ottamatta paineita tästä. Seassa on monta SM-tason naiskilpailijaa, on todella hienoa jo olla sellaisessa seurassa. Arvostan niitä naisia suuresti ja he ovat minun esikuviani. 

Jos pidän kilpailemisesta (kävi miten vain) niin jatkan kisailua. Olen aika paha jännittäjä tällaisissa tilanteissa… Tämä johtuu varmasti siitä, että en ole kisaillut moneen vuoteen, viimeksi tenniksessä ja siitä on monta, monta vuotta. Haluan kehittyä crossfitissä ja suurin tavoite on päästä SM kisoihin ensi vuonna. Siihen tähtään siis toistaiseksi.

Kilpailutavoite on tehnyt kesästäni terveellisen ja tavoitteellisen. Olen treenannut 3-6 kertaa viikossa koko kesän läpi ja pyrinyt syömään hyvin ja tarpeeksi. Tarpeellinen kalorimäärä hyvänlaatuista ruokaa ei ole aina niin helppoa saada kasaan… Tämä on hauskaa, aikaisemmin minun piti katsoa etten syö liikaa, nykyään joudun joskus kamppailemaan siitä, että saan tarpeeksi ravintoa. En halua laihtua. Tämä on itse asiassa melko ideaalinen tilanne, opetan tätä enemmän kuin mielelläni eteenpäin, asiakkailleni ja teille.

Kiitos rakkaalle siskolleni Sandralle, joka on uskomaton kuvaaja.

x Steffi

33 comments

 1. Tsemppiä kisoihin! Menee varmasti hyvin ja ainakin saat kokemusta 🙂

 2. Oletko koskaan ajatellut painonnostoa kilpailumielessä? 🙂

 3. Tsemppiä Lappeenrantaan! Ja ei muuta kuin harjoittelemaan niitä chest-to-bareja, crossfitin ideahan on että “find your weakness and make it your strength” 🙂

  Olin viikonloppuna alle 20 ja 23-vuotiaiden painonnoston SM-kisoissa ja ikävä kyllä tyttöjen sarjoissa ja erityisesti kevyemmissä painoluokissa on hyvin vähän osanottajia ja melkein kaikki pääsevät mitalin makuun. Parin vuoden treenaamisella se voisi ehdottomasti olla sinunkin lajisi!

 4. Kuulostaa jännältä! Tsemppiä kisoihin, hyvin siellä kuitenkin menee 🙂

 5. Oii tsemppiä paljon kisoihin! Itsekin harrastelen sivulajina crossfittiä ja rankkaa touhua on, mutta niin palkitsevaa! Tsemppiä!

  Uusi blogi aluillaan omasta treenauksestani:
  http://www.coconutknockout.blogspot.com

  • Kiitos paljon. Rankkaa touhua ehdottomasti, mutta niin koukuttavaa ja palkitsevaa, kuten sanoit. Hieno blogi sulla.

   x Steffi

 6. Tsemppiä Steffi!!! Ihan mielettömiä kuvia <3

 7. Steffi, kisat menee varmasti hyvin! Älä jännää c2b-liikettä. Itsellä kävi niin, kun niitä oli games-karsinnoissa, että perjantaina en päässyt yhtään ja lauantaina kisatreeniä tehdessä adrenaliini vissiin virtasi kun sain niitä tehtyä kymmenen. Itse otan niitä tehdessä vastaotteen, vaikka muuten teen leukoja myötäotteella. Sitten vaan lantiosta voimaa kippiin!

 8. Oikein paljon tsemppiä kisoihin Steffi!
  Yritä olla ottamatta turhia paineita, oot jo voittaja kun menet kisaamaan kyseisiin kisoihin! 🙂

 9. Vau, kuulostaa mahtavalta, pärjäät varmasti hienosti! Ja ihan huippua, kun kerrot ettet halua laihtua: olet hyvä, terve esikuva monelle 🙂 Tsemppiä kisoihin!

 10. Varmasti osaat C2B:kin jos osaat tavallisia leukojakin! Ihan sama liike, paitsi vedetään ylemmäs eli vaatii voimakkaamman kippauksen/enemmän voimaa! Tsemppiä, kyllä ne sieltä tulee! Onnea kisoihin! En malta odottaa kisaraportteja 😉

 11. Paljon tsemppiä kisoihin, parhaasi kun yrität niin se riittää (tai no riippuu miten kilpailuhenkistä sitä ollaan;))! Ja ihania kuvia tosiaan, kunpa olis itelläänkin noin hyvä hovikuvaaja käytössä..

 12. Låter spännande! Lycka till och ha så roligt! 🙂

 13. Tsemppiä Steffi! Mä pidän sulle peukkuja! 🙂

 14. Hei steffi, ekaks sanon että tää blogi on aivan ihana ja upea ja niin olet sinäkin. Luin kaikki postaukset putkeen ja voin sanoa että ihailen sua ihan hirveästi.
  Haluaisin tietää että miten olet päätynyt niin että pääsit valmennettavaksi crossfittiin? Tietääkseni olet ollut ihan tavallisella salilla? Kun itseäni kiinnostaisi crossfit, mutta en ole juurikaan tehnyt muuta kuin muutamia WODeja salilla itsekseni. Painoja tullut vähän nostettua ja kunto on hyvä mutta mikään fitti en sanoisi vielä olevani. Minua on alkanut kiinnostaa crossfit ja mahdollisesti kisaaminenkin myöhemmin mutta olen varsin raakile vieläkin.

  Pitääkö mennä Crossfitsalille ja hankkia sieltä joku valmentaja vai miten se voisi olla mahdollista, varsinkin kun nostoja sun muita pitäisi reenata vähintään vuosi pari? Muutan pikkukaupungista helsinkiin ja siellähän niitä saleja olisi mutta suosion takia ne ovat aika täynnä…vai kannattaako yrittää hankkia joku ihan pt joka osaisi valmentaa ihan crossfittiä?

  Kysyn sinulta kun olet mukavanoloinen ja vastaat kysymyksiin aina! Olisi ihanaa saada vastaus 🙂 kiitos jo etukäteen!

  • Kannattaa valita ihan oikea alkuperäistä ideologiaa noudattava crossfit-sali ja alkaa treenailemaan salin ohjelman mukaan. Kehitys tulee olemaan huiman nopeaa ammattitaitoisessa ohjauksessa. Täältä löytyy oikeat salit http://map.crossfit.com/

  • Suuri kiitos Edit. Ihana kuulla että sinulla on ollut aikaa lukea kaikki vuoden aikana tehnyt postaukset läpi. Minua valmentaa edelleen PT Elixialla, joka on opettanut minulle CF-tyylistä treenailumuotoa. Olen CF-salilla jäsen, mutta suurimmiksi osin treenaan edelleen Elixialla (olen siellä töissä). Joten minulla on ollut erittäin asiantunteva PT, joka on opettanut minulle kaiken. CrossFit Espoosta olen myös ottanut tunteja ammattilaiselta Pete Auviselta.

   Hienoa, että sinua kiinnostaa CF! Suosittelen sitä suuresti. Niinkuin anonyymi kommentoi, on fiksuinta etsiä CF-sali ja treenata niiden suunniteltujen ohjelmien mukaan ammattitasoisessa valmennuksessa. Käy siellä tunneilla niin kehityt aivan varmasti. PT joka on CFään paneutunut on myös ihan hyvä idea, jos et löydä CFsalia mistään tai jos ne ovat täynnä (niitä on kuitenkin melko harvassa luulisin). On hyvä jos PTllä on CFL1 -koulutus.

   Toivottavasti tämä auttoi, paljon tsemppiä sulle!

   x Steffi

 15. Yay! Oon tulos kattomaan kisoja! Isosti tsemppiä!!! 🙂

 16. Mua kiinnostais kovasti kuulla sun ruokavaliosta lisää! Itse kamppailen samassa tilanteessa kun harrastan kilpaurheilua ja paino ei saisi pudota kyllä yhtään, pikemminkin ennemminkin haluaisin sen vähän nousevan. Pelkään koko ajan että saan liian vähän ravintoa, koska haluan syödä silti mahdollisimman terveellisesti ja hyvin, joten muutama vinkki/ohje/neuvo olisi todellakin paikallaan! Olisin todella kiitollinen! Niin ja onnea kisoihin (:

Leave a Reply

Your email address will not be published.