Haastattelussa jääkiekkoilija Tuomo Ruutu

Minulle annettiin viime viikolla mahdollisuus olla kulissien takana uusimmissa Head & Shoulders -mainoskuvauksissa, jossa päätähtenä oli Tuomo Ruutu. Kuvauksien seuraamisen lisäksi minulle sain tehdä Tuomosta haastattelu ja mikäs sen hienompaa kuin saada arvostettu jääkiekkoilija tänne treeniblogiini!

Pitkän kuvauspäivän päätteeksi, iltalehden ja iltasanomien haastatteluiden jälkeen istuttiin Tuomon kanssa alas ja juteltiin vähän hänen treeneistään ja muista ajankohtaisista asioista.
1. Hei Tuomo, mitä kuuluu? Olet vähän aikaa sitten parantunut lonkkaleikkauksesta. Miten treenaat tällä hetkellä?
– Hyvää kiitos, kuntouttaminen on toki kieltämättä aina hankalaa. Kun puhutaan leikkauksen toipumisesta, treenaan mielummin liian vähän kuin liian paljon. Tämä on asia jonka olen joutunut oppimaan kantapään kautta. Kunto alkaa kuitenkin nyt olemaan ihan hyvä, syyskuun 11. pvä meillä on joukkueella fyysiset testit, jossa nähdään konkreettisesti mikä tämänhetkinen kunto on.
2. Miten sinun tasoisesi jääkiekkoilija treenaa kauden aikana?
Pelejä on joka toinen päivä ja tämän lisäksi treenaan huoltavia harjoituksia ja lihaskuntoa. Kun treenaan lihaskuntoa minulle on tärkeää että saan itselleni vahvan olon tunteen. Kauden aikana en harrasta jään ulkopuolella niinkään paljon hapottavia treenejä, vain enemmän haen juuri sitä “vahvaa tunnetta”. Teen toistoja n. 70% maksimista, harvoin maksimaalista voimantuottoa. Kuntosalitreenit painottuvat usein samalle päivälle kuin pelit, pelien jälkeen treenaan. Näin voin viettää vapaapäiväni rauhallisemmin ja palautuen.
3. Kiinnostavaa. Puhutaan vielä hieman kuntouttamisesta ja kärsivällisyydestä. Minulla on lukijoita, jotka ovat kysyneet minulta miten loukkaantumisesta palautudutaan parhaiten, henkiseen puoleen tarvitaan usein apua. Onko sinulla mitään vinkkejä miten pysytään henkisessä tasapainossa kuntoutuksen aikana?
Valehtelisin jos sanoisin etten ole joutunut itse tekemään töitä mielen kanssa. Henkinen puoli on se vaikein osuus kuntouttamisessa ja ei ne kuntoutusliikkeet monesti mukavia ole, mutta oikoteitä ei löydy. Suosittelen keksimään uusia motivoinnin keinoja. Ne voivat olla jokaiselle erilaisia; musiikki on yksi esimerkki.
4. Hyvä vinkki. Miten paljon treenaavan tulisi syödä ja miten sinä teet? Onko haastavaa saada tarpeeksi kaloreita päivän aikana täyteen? (Tässä veikkasin Tuomon kaloritarpeen olevan kauden aikana päivässä 4000-4500kcal)
Minulla ei ole mitään tiettyä tyylisuuntaa ruokailussa. Ruokafilosofiani on se, että syön mielummin jotakin hieman huonompaa ruokaa, kuin ei mitään. Pidän maalaisjärjen mukana ja olen viime aikoina yrittänyt syödä enemmän salaattia, siis perusruoan lisäksi. Joskus voi olla haastavaa saada päivän kaloritarve täyteen. 
Sneak peek Head & Shoulders -mainoskuvauksista
5. Onko sinulla jotakin lajia mitä haluaisit kokeilla? Oletko tehnyt crossfit -tyyppistä treeniä?

Kun treenaan jään ulkopuolella mietin aina miten minusta voisi tulla parempi jääkiekkoilija. Mielessä on usein miten voisin kehittää tasapainoani ja luisteluani, jotta olisin parempi jäällä. Neljä vuotta sitten kun kuntoutuin olkapäätäni, tein crossfit-tyyppistä treeniä ja se oli erittäin tehokasta. Teen sitä edelleenkin silloin tällöin, mielessä toki aina lajinomainen harjoittelu.
6. Kuulin huhua yhteiseltä tutultamme että olet kova juoksemaan portaita, pitääkö tämä paikkansa?

Hahah, se sinun pitää kysyä häneltä! Ollaan me juostu Pispalan portaat moneen otteeseen Tampereella. Porrasjuoksu on erittäin tehokasta pakaratreeniä, joka on hyödyksi sitten jäällä.
7. Mikä on aikasi Pispalan portaissa?
55 tai 56 sek. En muista kumpi.
8. Aika tiukka aika, pakko käydä siellä itse juoksemassa. Pakollinen viimeinen kysymys kun shampookuvauksissa ollaan: Onko sinulla jotain kauneudenhoitorutiineja? Käytäkö Head&Shouldersia?
Käytän Head&Shouldersin shampoota ja hoitoainetta. Se toimii mulle, sillä käyn vähintään 2 kertaa päivässä suihkussa. Helppous on mulle valttia, sillä olen nopeiden liikkeiden mies.

Kiitos Tuomo haastattelusta. Paljon tsemppiä kauteen ja koita pysyä ehjänä!

x Steffi

7 comments

  1. Hehe, niin kateellinen!!! 🙂

  2. Hyvä steffi! Seuraavaksi sitten haastattelu sidney crosbysta 😉 haha

  3. Ihanat vaatteet Steffi! 🙂

  4. Hyvä haastattelu!

  5. Todella mukava kuulla, että olette tykänneet. Tuomo oli mahtava tyyppi.

    x Steffi

  6. EII MÄ HUOMASIN TÄN VASTA NYT!!! RAKAS TUOMO<3<3<3 mä oon niin sen fani! täytyy sanoo että nyt olen kade;) oijoi..

  7. kateellinen!! ihana steffi! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.