Karjalan Kovin 2013 kisaraportti

Pitkä kisaraportti elämäni ensimmäisistä crossfit-kisoista ja fiiliksiä kaikista lajeista. Jos ette jaksa lukea koko tekstiä niin näette hyvin kuvista tunnelman ja voitte nauraa mun erittäin vakaville painonnostoilmeille, heheh. Kuvia on paljon!

Eli Crossfit Lappeenranta järjesti aivan mahtavat avoimet crossfit-kisat nimeltä Karjalan Kovin lauantaina. Minun sarjassani (naiset alle 40v) oli 55 osallistujaa. Lajeja oli 3, jonka jälkeen 12 parasta pääsi suorittamaan vielä finaalilajin.

Olin melko hermostunut kisapäivänä, mutta en niin pahasti kun olin ajatellut. Syöminen oli ollut hieman hankalaa parin viikon ajan, tuntui etten ollut saanut tarpeeksi syötyä ja aamuisin ei ole ollut niin nälkä kuin saisi olla. Kisa-aamuna sain jonkun verran syötyä mutta kisan alkaessa ja ensimmäisen lajin jälkeen pahoinvointia oli. Tämä oli hieman hankalaa ja aion keskittyä tähän asiaan jatkossa.

Ensimmäinen laji oli 20 tuplanaruhyppyä, aitojen ylittämistä, 20 bar-over-burpees ja lyhyitä juoksuspurtteja.

Tähän olin valmistautunut siten, että suunnittelin saavani tuplanaruhypyt tehtyä kahdessa tai kolmessa erässä. En ole harjoitellut niitä nimittäin niin paljon ja 20 toistoa putkeen ei ole mikään itsestäänselvyys. Mutta oli lauantaina! Sain kaikki 20 hyppyä putkeen rauhallisella tahdilla ja korkeilla hypyillä. Tästä olin todella iloinen. Aitojen ylittäminen meni ihan OK, en usko että moni nainen hyppäsi ne tasajalkaa yli, koska aidat olivat melko korkeat (62cm taisi olla?). Bar over burpeet meni niin, että ensimmäinen toisto oli “no-rep” mutta muut menivät ihan ok. Olo oli tosin erittäin hyytynyt n. 10 burpeen jälkeen. Ja juoksu burpeeiden jälkeen oli kyllä varmasti hauskaa katsottavaa, tämä laji vei todellakin hapot jaloista. Aikani oli 1:44min ja ensimmäisessä lajissa olin 11/55. Ensimmäisestä lajista ei ole niin paljon kuvia, asukuvia vain hehe.Toinen laji oli se mitä olin odottanut eniten ja jonka eteen hermoillut. Clean & Jerk ladder.

Olin katsomossa kun sama laji järjestettiin Winter Wareissa 2013 ja se oli kyllä mahtavaa ja dramaattista katsottavaa. Olin samalla viikolla nostanut rinnalle yhden kerran 70kg, yrittämättä tehdä sillä työntöä. Takaraivossa oli koko ajan uusi PR – eli halusin saada 70kg ylös asti. Tässä lajissa minun oli todella tärkeä että keskityn ja pysyn coolina, se sujui näppärästi raybanit päällä. Katsomossa oli paljon porukkaa mutta koitin olla katsomatta sinne (eli suoraan eteenpäin hehe) liikaa. Pysyin ilmeettömänä ja nyt jälkeenpäin naurattaakin hieman kun katson niitä supervakavia kuvia! Mutta tämä toimi minulle koska tässäkin lajissa ylitin itseni ja nostin ylös uuden henkilökohtaisen ennätyksen à 70kg! Hauskaa tässä oli se, että luulin että 70kg tanko oli 65kg, joten kun yritin nostaa seuraavaa painoa (75kg) enkä saanut sitä edes rinnalle kolmen yrityksen jälkeen, olin pettynyt ja surullinen (luulin että se oli 70kg). Kunnes huomasin että olin juuri tehnyt ennätyksen! Haha, olisinpa tiennyt niin olisin voinut edes yhden pienen tuuletuksen tehdä, mutta ehkä se nousikin niin helposti kun luulin sen olevan 65kg, who knows. Päästähän tämä ehdottomasti loppujen lopuksi on pitkälti kiinni. Olin iloinen! Toisessa lajissa olin 14/55. Ja kaikenkaikkiaan toistaiseksi 7/55 (kolme jaettua 7 sijaa).

Vakavaa touhua, heheh.


Rinnallevetoa. Osan tein kyykyn kautta, osan raakana.


Onnistunut 60kg.


PR 70kg.


Siskoni kysyi jälkeenpäin jos minua ärsytti gopro-kuvaaja, totuus on että en edes huomannut häntä. Olin ihan omissa maailmoissa.


Ääääh! Tämä ei enään noussut, tangossa on 75kg.

Kahden lajin jälkeen olin siis rankingissa 7/55 (kolme jaettua sijaa). Tämä oli parempi sijoitus kun olisin ikinä voinut uskoa, varsinkin kun näin millaisia naisia oli kilpailemassa – moni oli Winter Wareista tuttuja kasvoja. Tässä olin siis hieman toiveikas, että pääsisin finaaliin (12 pääsi), mutta samalla tiesinkin mitä oli tulossa kolmannessa lajissa… Ne chest-to-barit, iso heikkous. Liike on minulle uusi ja ainiin, se kotitankokin irtosi seinästä pari päivää ennen kisoja (selväst ei “mun juttu” tällä hetkellä hehe). Onneksi pienestä onnettomuudesta ei tainnut olla mitään haittaa kisoissa.

Eli kolmannessa lajissa tehtiin kolme kierrosta juoksua, 10 thrusteria (40kg) ja 10 chest to baria.

Aikaraja oli 8min. Thrusterit meni ihan ok, tanko oli painava mutta tuo liike on minulle tuttu. Chest to barit menivät yksitellen, eli näitä en osannut tehdä putkeen ja paljon aikaa tuli vietettyä tangon alla seistessä. No-rep toistoja oli suunnilleen 5, muistaakseni. Pääsin kaksi kierrosta läpi (kova loppuspurtti juoksussa) ja olin hieman harmissani, mutta tein parhaani.

Hienoja ilmeitä mulla, haha!

Yhteensä sain 20 chest-to-baria. Paljon tekniikkaharjoitusta tulevaisuudessa!


Ja katsomo näytti tältä. Paljon porukkaa eikä tässä ole kaikki!

Olen niin iloinen että osallistuin, tätä kokemusta ei voi mistään muualta saada kun juuri tuolta. Treenejä voi tehdä vaikka kuinka paljon mutta kisaaminen on ihan eri juttu. Nyt tiedän omat heikkoudet ja ne ovat mitkä vain tangolla tehdyt liikkeet: Leuat, chest-to-barit, toes to barit, muscle up… Tämän viikon otan iisisti, syön hyvin (ja hemmottelen itseäni!) mutta halu päästä treenaamaan on kova ja seuraava tavoite on selkeä: Haluan karsiutua Winter War 2014 kisoihin.

Todella suuri kiitos omalle perheelle ja sukulaisille, tsemppaajalle, kannustajalle, kommentojille, seuraajille, kilpailun järjestäjille, kilpailijoille, katsomolle ja kaikille muille mukana olleille! Olen aivan häkeltynyt kuinka ihania te kaikki olette kun tsemppaatte ja kannustatte. Tämä oli upea ja intensiivinen kokemus.

Instagramistani (stef_fit) löydätte videon 70kg ennätyksestäni ja vielä lisää kuvia lauantaista.

ps. Tapasin monta huipputason crossfittaajaa ja näiden kanssa otin tottakai yhteiskuvia! Joten fanipostaus, jossa poseeraan huippujen vieressä tulossa.
KARJALAN KOVIN 2013 TULOKSET
Kuvat: Sandra

x Steffi

23 comments

 1. Noni eli aletaankin siis suunnitelemaan blogikimppakyytiä Winter Wareihin! Go Steffi, hyvin kisattu!

 2. Mahtavaa, ekaa kertaa kisoissa ja meni noin hyvin! Ja näytit vieläpä kuvissa tosi hyvältä 🙂 Tätä menoa voit varmasti jatkossa saavuttaa mitä vaan…

 3. Mimmi veti hienosti, ei voi muuta sanoa ! Ja hyvn näytti c2b:kin menevän ottaen huomioon, että ei niin tuttu liike 🙂 Ensi vuonna olisi itsekin kiva osallistua kotisalin kisoihin… p.s. Bongasin itseni kisakatsomokuvasta hihii !

 4. Ei ollut yhtään liian pitkä postaus, mielenkiinnolla luin loppuun! Upea suoritus, onneksi olkoon.

 5. Hieno suoritus! Pakko kysyä, että miksi sulla oli kidoissa käytössä kahdet eri kengät? Onko painonnostokengätmuuten ihan ehdottomat crossfitissä, vai pärjääkö ns zerodropin kengillä (paljasjalkatossutyyppiset)? Itsellä on hyvä liikkuvuus ja pääsen kyykkyyn helposti ilman kantakorotusta, joten tuo painonnostokengässä oleva kantakorotus tuntuu turhalta. Mitä mieltä olet?

  • Painonnostossa (clean and jerk ladder) käytin painonnostokenkiä, muissa lajeissa oli juoksua joten nuo mustat sopivat minulle paremmin niihin.

   Sanoisin että aloita vaikka noilla sun tämänhetkisillä kengillä, jos jossain vaiheessa tunnet tarvitsevasi muita tai valmentaja näkee suorituksiasi ja suosittelee myös painonnostokenkiä, niin voit hankkia.

   x Steffi

 6. Ihan mahtavaa, onnittelut hienosta suorituksesta! Olet ehkä blogosfäärin inspiroivin mimmi 🙂

 7. Hieno raportti! Winter Wareissa nähdään, tällä kertaa sinä olet katsomon sijaan kilpailemassa, sovittu juttu eikö niin? 🙂

 8. Onnea suorituksestasi! Tosi mielenkiintoinen postaus, kiinnostaisi lukea jatkossa enemmänkin omasta harjoittelustasi ja kilpailemisesta! 🙂

 9. Hieno homma!!!! Ja hei upee kroppa,pointsit!

 10. Vau Steffi, du är super!!! Tänk att du fick 20 chest to bar, fast du själv sa att just den var svår för dej 🙂

  Sen så har jag en fråga också, försökte fråga redan tidigare men så fick jag panik när jag märkte att mitt hela namn syns i kommentaren och tryckte på delete – fega jag! 😀 Anyways, jag vill skaffa en PT. Jag bor i Åbo, råkar du veta några bra här? Hur mycket ska man egentligen betala, är 1200 mycket för 12 träffar / 6mån? Kan man få en bra PT billigare än så? Tack för en mega inspirerande blogg, you are awesome!

 11. Steffi oot niin UPEA!!!! Megainspiroivaa juttua ^_^

 12. WAU!!! Upeesti vedetty vaikken koko lajista oikeen mitään tiedäkää ;P Ja näytät älyttömän hyvältä nainen!! 🙂 Tsemppiä ihan kaikkeen, upee blogi, kiva instagram, JES! 🙂

  -Mari 🙂

  http://marinbodypaivakirja.blogspot.fi/

 13. Huh en kyllä tajua miten joku (nainen ainakaan) saa noita chest-to-bareja putkeen, näyttää ihan kreisiltä (oli pakko katsoa tubesta) 😀

 14. Hei olin katsomassa kisoja ja todella hienosti sinulla meni! Oli ekat kisat mitä olen nähnyt ja täytyy sanoa, että laji herätti nyt lopulta kiinnostukseni ja oli mahtavaa jälleen nähdä mikä yhteishenki urheilun parissa voi herätä! Jatka samaan malliin, treenejäsi on inspiroivaa seurata 🙂

  -Elina

 15. Mahtava tsemppi sulla oli! Mä en vielä uskaltautunut kisaamaan vaan tyydyin hurraamaan kaikille katsomosta, ehkä ensi vuonna sitten (tai muutaman vuoden päästä kun pääsee masterseihin.. :D)

 16. Go Steffi! Oot kyllä kova mimmi 🙂

 17. Te olette kaikki niin kannustavia ja ihania! KIITOS!

  x Steffi

 18. Vau sä oot mulle kyllä iso inspiraation lähde, itseasiassa sun innoittamana mäkin aloitin crossfitin ja nyt on vihdoin löytynyt se oma laji niiden monien kymmenien harrastusten jälkeen! 🙂 Ps. odotellessa crossfit-postausta sun näkökulmasta 😉

 19. Sita kai pitaa lajistaan ja treenikavereistaan aika kovasti, jos vapaaehtoisesti heraa lauantaiaamuna ennen viitta innoissaan ja lahtee ajelemaan kohti Lappeenrantaa kannustamaan kolmea salin jasenta, jotka mittelevat Karjalan kovin -kisoissa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.