Kesäkiloja?

Tuo monelle turhauttava todellisuus. Onko joku kerännyt kesäkiloja? 

Jos olette keränneet pari extrakiloa kesän aikana tärkein vinkki on heti seuraava: Älkää stressatko. Huonolla stressaamisella ei saada mitään aikaiseksi. Kehittäkää itsellenne suunnitelma. Jos ette osaa, voin auttaa.

Kaipaatteko minulta vinkkejä jotta pääsisitte eroon mahdollisista kesäkiloista? Onko teillä omia suunnitelmia laihdutukseen? Kommenttiboksiin saa laittaa oman suunnitelmansa ylös, voisin sitten kommentoida sitä jos se kuulostaa hyvältä!

Edit: Kiitos kaikille kommenteista. Kommenttiboksi on nyt suljettu. Vastaan kaikkiin kommentteihin viikon sisällä.

x Steffi

64 comments

 1. En varsinaisesti ole kerryttänyt kesäkiloja, mutta kropassa on yhä pari ekstrakiloa rasvaa, jotka tuntuu istuvan kovin tiukassa. Mun strategiani on siis pysyä liikkeessä ja harjoittaa sopivissa määrin aerobista ja lihastreeniä. 🙂 Tällä hetkellä realistista on noin 4 treeniä viikossa + arkiaktiivisuutta, kuten 40min työmatkakävelyä päivittäin. Mitä tulee syömiseen, niin mahdollisimman puhdasta, kuitu- ja proteiinipitoista ravintoa, esim. puuroa, raejuustoa ja hedelmiä aamupalaksi, kasviskeitto ja kananmunaa lounaaksi, kookosvettä välipalalla jne. Kaloreita en laske ja herkuttelenkin välillä viikonloppuisin esim. lasillisella viiniä, mutta koska tämä on elämäntapa eikä laihdutusprojekti uskoisin, että pääsen ennemmin kuin myöhemmin tavoitteeseeni. Tsemppiä kaikille omiin projekteihinsa ja Steffille kiitokset tästä mahtavasta blogista!

  • Kuulostaa oikein hyvältä. Jos sinulle jää nälkä, syö välipalaksi enemmän kuin ainoastaan kookosvettä. Tsemppiä.

   x Steffi

 2. Tein jo kesän alussa suunnitelman että näilä vältytään. Säännöllinen työrytmi ilman lomaa on auttanu viikot pysymään linjassa, viikonloppuna ei sitten ole tarvinu niinkää stressata mitä suuhunsa laittaa. Sitäpaitsi, grillissä saa vaan niin paljon tehtyä kaikkee hyvää ja terveellistä! 🙂

 3. Ei niinkään kiloja mutta kaikki lihakset tuntuvat kadonneen kuin tuhka tuuleen koska salilla ei ole tullut käytyä koko kesänä. Mutta ilman sen suurempaa stressiä aloittelen taas salitreenin ja palaan ruotuun myös suyömisten suhteen, ei se ole niin vaarallista! 🙂

 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

 5. Millä ilveellä voisi pitää sen tasapainon? Yli kymmenen kiloa on jo pudotettu ja loput 5-8 kiloa seilailee eestaas. Järkevä liikkumistapa ja terveellinen syöminen on opeteltu, mutta sitten kun tulee kesä, tai kipeys, niin sitten opit unohtuu ja saan aloittaa kaiken taas tavallaan “alusta”. Eli aloitan uudestaan sitä loppujen kilojen tiputtamista. Kertaakaan en ole päässyt tavoitepainooni asti. Minulle on räätälöity sopiva liikuntasuunnitelma ja sitä olisi tarkoitus taas noudattaa, kun saan rytmin taas päälle. Siinä tuntuu olevan vaan liian vähän liikuntaa, mutta ehkäpä se on hyvä, niin ei rasita itseään liikaa (2 krt salilla tai lihaskuntoa ja 2-3krt lenkki tai aerobinen).

  Menen kahdeksi viikoksi Italiaan syyskuun alussa, miten siellä voisi toimia? 😀

  T. Eltsi

  • Eiköhän vastauksesi löydy omasta kirjoituksestasi. “Sitä olisi tarkoitus taas noudattaa, kun saan rytmin taas päälle”. Miten niin saat rytmin taas päälle? Heti liikkumaan siitä! Ja jos et sitä ohjelmaa edes noudata, miten niin siinä voi olla liian vähän liikuntaa? Mun mielestä kuulostaa ihan hyvältä määrältä, etenkin jos on 8 kiloa pudotettavana. Kuulostaa siltä, että keksit aina tekosyitä olla noudattamatta sitä ohjelmaa. Eli nyt tekosyyt pois ja tsemppiä! 🙂

  • Moikka Eltsi. Liikuntamäärä (4-5) on jo luultavasti sopiva. Jos olet onnistunut jo pudottomaan yli kymmenen kiloa, uskoisin että oikeasti tiedät miten pudottaa viimeisetkin. Kuten anonyymi kommentoi, aloita heti! Paljon tsemppiä sulle, pystyt varmasti siihen kun näin pitkällä jo olet.

   Ota Italiaan lenkkitossut mukaan ja liiku siellä paljon! Maistele haluamasi ruokia, mutta älä herkuttele liikaa. Tsemppiä!

   x Steffi

 6. Kesäkiloja ei niinkään ole tullut, mutta monta kiloa lihasta on varmasti tippunut kesän aikana. Normaalisti urheilen ainakin 3 kertaa viikossa ja syön normaalisti, mutta nyt kesän aikana en ole kerennyt salille tai jumppaan kertaakaan! Syksyn kurinpalautuksessa huoleni on, että en edelleen ehdi salille uuden työn ja remontin/muuton takia. Olisiko sinulla vinkkejä ongelmaani? Olokin on ihan kauhean löysä ja se vasta ärsyttääkin!

  • Voisitko tehdä kotitreenejä? Mökkitreenini on helppo tehdä koti-oloissa. Kotiin voisit vaikka hankkia kahvakuulan ja käsipainot? Niillä voi jo kehittää monipuolisen treenin. Tsemppiä sulle!

   x Steffi

 7. Itse joudun kyllä valitettavasti myöntämään, että kesäkiloja on muutama tullut, suurimpana syynä kuukauden kestänyt matkailu. Urheilun suhteen on kyllä suunnitelmia, joiden suhteen olen erittäin luottavainen, kunhan arkirytmi vain palaa takaisin. Ruuan suhteen olisi kuitenkin kiva saada jotain vinkkejä. Henkilökohtaisesti en pysty arkipäivien lounaaseen vaikuttamaan, mutta kaiken muun ruuan valitsemiseen voin ja pystyn osallistumaan. Eli jotain pientä ruokailusuunnitelmaa/-pohjaa, jonka avulla voisi suunnitella omia syömisiä voisi olla hyödyllinen, varmaan myös muidenkin kuin minunkin mielestäni ;D

  • ” Eli jotain pientä ruokailusuunnitelmaa/-pohjaa, jonka avulla voisi suunnitella omia syömisiä voisi olla hyödyllinen, varmaan myös muidenkin kuin minunkin mielestäni “

   minustakin tämä kuulostaa hyödylliseltä! Yritin googletella vastaavia mutten kai osannut laittaa oikeita hakusanoja kun en löytänyt.

  • Itse yritin kanssa googletella, mutta en oikein löytänyt mitään, joten siksi tuon toiveen esitinkin 😀

  • Hyvä postausvinkki. Suosittelen syömään säännöllisesti, monipuolisesti ja hyvänlaatuisesti. Eli 5-6 ateriaa toimii monelle kun tavoitteena on laihdutus. Lautasmalli on perinteinen tapa, silläkin voi laihtua. Jos kaloreiden laskeminen on ajankohtaista, voidaan näin olla erittäin tarkka laihdutuksen kanssa. Silloin teidän tulisi tietää perusaineevaihdutanne (BMR) ja siitä päätellä sopiva kalorimäärä laihdutukseen.

   x Steffi

 8. Kiloja on kyllä tullut muutama kesän aikana ja jo aiemminkin vaikka olen treenannut 5-6 kertaa viikossa. Nyt tavoitteena on Crossfitin aloittaneena laittaa kilot kuriin jotta lihaksetkin tulis näkyviin!:) Jos olisi nyt motivaatiota alkaa syömäänkin useammin ja erityisesti treenin jälkeen kunnolla.

 9. eka kesä pitkään aikaan ilman lisäkiloja. muutama karissut lenkkipoluille ja mustikkametsään!! jipii. hennis

 10. Kappas! Juuri eilen katsoin vihdoin kauan pelättyä totuutta silmästä silmään ja kävin vaa’alla. Viitisen kesäkiloa tällä laiskimuksella tullut (ne vuoden sisällä pudotetut…) ja eihän siinä muu auttanut kuin alkaa tekemään suunnitelma niiden nujertamiseksi. Miten tämä tulee joka kesä “yllätyksenä”?

  Noh suunnitelma on sitten sellainen liikuntaa taas enemän mukaan (pyörällä joka paikkaan kulkemisen lisäksi), inspiraatioksi tein tietokoneella ja printtasin seinälle kalenterin itselleni mihin voin merkata liikkumiseni. Jotenkin tämmöinen “tähtitarrojen” kerääminen ja asioiden konkreettinen ylöskirjaus auttaa tsemppaamaan minua ainakin.

  Ja liikunnan lisäämisen lisäksi alan taas katsomaan mitä suuhuni laitan. Monipuolisia kasvisruokia, kananmunaa, maitotuotteita, quinoaa, hedelmiä ja ruisleipää. Sokeri ja vehnä vältettävien listalle. Lisäksi pari aineenvaihduntaa buustaavaa superfoodia niin saadaan myrkyt liikkeelle, eli semmoista lempeää detoxia tavoittelen tähän starttiin.

  – T

  • Sellaista sattuu, sinulla on kuitenkin upea asenne! Sillä pääsee hyvin alkuun. Sinulla on myös sunnitelma T, hienoa! Toivon, että moni laihduttaja näkisi tekstisi.

   x Steffi

 11. Kerrankin voi sanoa, että ei ole tullut kesäkiloja! Painonpudotus on hieman hidastunut, ja lihasmassaakin vähän lähti. Nyt olen onneksi taas päässyt treenirytmiin takaisin niin lihasmassa tullut takaisin ja rasvaa tirisee 🙂

 12. Olis mukavaa jos tekisit jonkun postauksen yleisesti rasvanpoltosta (tehokkaasta sellaisesta) etenkin näin kesän jälkeen 🙂

 13. kesän ja kevään aikana on tullut kiloja n. 3… vaikka syön n. 1200-1500 kcal
  opettelin loppukeväästä syömään kunnolla(ennen kiduin minikaloreilla.., nyt olen nostanut ne sopivaksi mutten kuitenkaan yli kulutuksen) joten en tiedä johtuuko painonnousu siintä.. vaatteet ei kuitenkaan kiristä. aloin myös käymään salilla ihan kunnolla 🙂 äiti väittää että syön ihan liikaa.
  lisäksi mulla on kilpirauhasen vajaatoiminta ja arvot on vieläkin 10 (tulisi olla jotain alle 2) joten sekin saattaa nostaa painoa keräten nestettä kun aineenvaihduntakin hidastuu 🙁

  • olen ihan normaalipainossa mut ei se painonnousu noin lyhyessä ajassa kivaa ole 😀

  • Rasva on muuttunut lihakseksi? 🙂

  • rasva ei muutu + eipä juuri kasvakaan 1500 kalorilla 😉 veikkaan että syy sun painonnousuun on nesteet jotka saattaa johtua juuri tuosta mainitsemastasi kilpparista

  • jep.. tiiän et pitäis syyä enemmän jos tota lihasta tahtoo..:/ ja kun tietää että aineenvaihdunta voi hidastua jopa 20-50 % kilpparin vajaatoiminnassaa ni ei tee mieli syyä ku tietää et se menee tavallaan yli kulutuksen..
   ne arvot ei vaan laske.. vaikea sairaus 😀

  • ootko sä käyny lekurissa? mulla ei itselläni oo paljoa tietoa tuosta mutta luulis että on olemassa jokin lääke tuohon vaivaan. kurja fiilis kun paino nousee vaikkei se näkyiskään 🙁

  • oon jooo mutta ku ne lääkärit vaan ei tunnu tajuuvan :s 🙂

  • mulla melkein sama: kilpirauhanen aiheuttanu +10kg…

  • lilyssä blogissa halo on todella hyvää kilpirauhas asiaa.. 🙂

  • Maarit, paljon tsemppiä sulle. Toivottavasti saat tuosta Halo-blogista vinkkejä, en ole lukenut sitä mutta katsoin sen läpi ja siitä voisit saada vertaistukea. Hyvä ruokailu ja liikunta auttaa tässäkin, mahdollisesti joudut kamppailemaan muita hieman enemmän mutta en osaa antaa sen enempää vinkkejä kilpirauhasen vajaatoimintaan, olen perehtymässä asiaan tulevaisuudessa.

   x Steffi

 14. Kesäkiloja on valitettavasti kertynyt, vaikka olenkin treenannut koko kesän aktiivisesti. Treenit kulkevat hyvin, mutta olisi kiva saada vinkkejä ruokailuihin. Etenkin aamu-, ilta- ja välipaloille.

 15. Tekisit meille jonkun HIIT -treenin! Tai vaikka kolme eri HIIT treeniä, yks juoksumatolla, yks kehonpainolla ja kolmas jotenkin muuten, esim käyttämällä bokseja. Olis tosi kiva!

 16. Muutama kesäkilo on valitettavasti kertynyt, mutta olen päättänyt ottaa itseäni niskasta kiinni. Tällaista suunnitelmaa liikunnan osalta ajattelin noudattaa. Käyn kuntosalilla 3 kertaa viikossa. Teen kaksijakoista treeniä ja kolmannen salipäivän käytän hieman pidempään aerobiseen lämmittelyyn ja tämän lisäksi teen muutamia liikkeitä laitteissa testaten maksimipainoja, esim. kyykyissä. Tämän lisäksi käyn kerran viikossa cyclingissa ja jos ehdin, niin vielä kerran viikossa kevyellä lenkillä. Milta tällainen kuulostaa? 🙂

 17. Huoh, kesäkiloja tai ei, mutta kilpparin vajaatoiminnan myötä kertyneitä kiloja kyllä löytyy kymmenisen, eikä niistä näytä pääsevän eroon ei sitten millään.. Suunnitelmissa olisi päästä irti päivittäisestä viinin lipittämisestä ja säätää ruokavalio taas kohdilleen.. Viljat mahdollisimman minimiin (ei vaan sovi mulle, vaikka rakastankin ruisleipää ja pastaa), paljon kasviksia ja laadukasta proteiinia, joka.ikiselle.ruualle. Ja liikunnan määrää pitää lisätä. Otin tavoitteeksi koirajuoksukisat vuoden päästä syksyllä, niin jospa se auttaisi juoksulenkille lähtöön. 😉 Kestän äärimmäisen huonosti kuumaa, joten juoksulenkit saavat odottaa syksyn viileämpiä ilmoja. Syksymmällä juosten 3 x viikossa, mutta heti nyt pitäisi aloittaa kolme kertaa viikossa tehtävät lihaskuntotreenit, jotka jatkuisivat juoksutreenien alkuun asti ja sen jälkeen kerta viikkoon (minimi) lihaskuntoa. Niiden suunnitteluun kaipaisin vinkkejä, sillä opiskelijan kukkarolla treenit tehdään kotona.. Sen lisäksi päivittäiset kävelylenkit koirien kanssa jatkuvat..

  • Voiko kilpirauhasen vajaatoimintaa syyttää täysin vaikka omien sanojesi mukaan ruokavalio pitää saada kohdilleen ja jokapäiväisestä viinin juomisesta pitää päästää irti?

   Paljon kasviksia ja laadukasta proteiinia kuulostaa oikein hyvältä. Jokin tavoite urheilussa on erinomainen tapa pysyä aktiivisena. Jos sää on sinulle tällä hetkellä liian kuuma, tee kotitreenejä! Mökkitreenit blogissani ovat jotkut sopivia kotitreeneiksi. Urheilumääräsi kuulostaa hyvältä, paljon tsemppiä sulle Tiina.

   x Steffi

 18. Voihan vitsi, mäkin haluaisin osata seistä käsillä, se vaan aina tuppaa unohtumaan treenatessa… Näyttää niin kivalta.
  Hyviä treenejä!

  http://jaswho.blogspot.fi

 19. 161/63 on mitat ollu jo kolmen vuoden ajan, vaikka kovasti oon yrittänyt sali-ja juoksureenien avulla läskiä pois. ei lähde, lihasta on kyllä tullut kun rauta nousee enemmän ja enemmän mut läski ei vaan päältä katoa. en tiedä sitten yhtään mistä johtuu :'(

  peruskulutukseni taitaa olla siinä 1600-1700 paikkeilla mitoista päätellen. mitä ehdottaisit päivän kalorisaannikseni ja siis myös kalorivajeeksi, jos haluan tästä esimerkiksi viitisen kiloa alaspäin? mitään aikatoivetta ei erityisemmin ole, kunhan vaan tästä lähtis rullaamaan….

  kolme kertaa viikossa käyn salilla, jonne ainakin kahtena pyöräilen eestaas (n. 25+25min), sitten 3 kertaa viikossa lenkillä; yks tunnin lenkki ja kaks 30-45min. energiaa kuluu liikuntaan yleensä 400-600kcal päivästä riippuen. nyt ajattelin yhden lenkin korvata intervallijuoksuilla, kuuluu polttavan tehokkaammin tuota rasvaa.
  syön n. 1900kcal päivässä.
  kolmen vuoden aktiivisen liikkumisen jälkeen apua kyllä kaivataan 🙂 e-pillereiden alottamisen myötä lähti paino siis nousuun (n 6kg, en tajunnut että ruokahalun lisääntyminen johtuu niistä..), ja nyt oon puoli vuotta ollut ilman.

  • Vau! Ihan ku olisit kirjottanu musta! Mulla siis samat mitat, samat suunnitelmat ja aika samanlainen tausta ton liikkumisen ja pillereiden kanssa! 😀 Ite kans se sama ongelma että mitään ei tunnu tapahtuvan, muutaku vähä lihakset kasvanu, mutta heti ku syö taas vähä epäterveellisemmin ja ei liiku yhtä paljoo nii tuntuu ku kaikki “roikkuis” taas..

  • Okej, aloitetaan faktoilla:

   1 kg vastaa 7500 kaloria. Se tarkoittaa sitä, että kun olet(te) mennyt miinukselle 7500kcal, teiltä on lähtenyt 1kg.

   Suosittelen laihtumisessa 0,5kg viikkotahtia, tämä tarkoittaa -3750 kcal viikossa = -535 kcal päivässä.

   Omasta perusaineenvaihdunnasta voi sitten laskea tarvittavan kalorimäärän, jotta laihtuisi. Tuosta -535kcal voisi ottaa puolet pois ruokavaliosta ja toinen puolikas liikunnasta, esimerkiksi.

   Vaikka en suoranaisesti kaloreidenlaskemista suosittele, niin ei siitä haittaakaan ole jos paino ei muuten laske. Testaile vaikka tuota! Paljon tsemppiä molemmille.

   x Steffi

 20. Olo on sellainen, että kiloja on kyllä kertynyt, mutta en voi olla ihan varma, koska en uskalla mennä vaakaan! Ehkä olisi nyt vaan hyvä kohdata se karu totuus heti alkuun, vaikka periaatteessa painolla ei ole mitään väliä, vaan peilikuvalla. Olen kyllä koko kesän liikkunut ihan kiitettävästi, neljä salitteeniä viikkoon ja pari jumppaa tai lenkkiä + fyysinen työ. Ongelmana ei siis ole liikkuminen, sitä ei tarvitse opetella uudestaan.
  mutta se ruokapuoli on ihan rempallaan! Olen herkutellut lähes joka päivä, enkä pääse siitä kierteestä eroon! Se aiheuttaa nyt sitä stressiä. Aion nyt aloittaa sillä, että syön säännöllisesti kaikki ateriat, aamupalan, lounaan, välipalan, päivällisen ja iltapalan. Niiden välissä ei napostella!!! Vettä alan juoda paljon ja jokaisella aterialla kasviksia. Jotain proteiinipitoista lisään myös jokaiselle aterialle. Leipää yritän vähentää, en toki kieltää kokonaan, mutta sitä tulee vaan syötyä aikamoisia määriä 😉 sokeria yritän vältellä mutta muuten en kiellä mitään täysin.
  Kaloreiden laskeminen ei ole mun juttu, en jaksa sitä pidemmän päälle, mutta aion kontrolloida energiamääriä sillä, että syön joka aterialla sen verran, että olo ei ole ähky, mutta ei myöskään jää nälkä. Ja nälkäiseksi en muutenkaan aio itseäni päästää. Sellainen suunnitelma. Suurin työ on vaan toteuttaa se käytännössä 🙂

  • Peilikuva ja kokonaisvaltainen olo voi olla parempi tapa seurata painoa.

   Hyvin olet kesän läpi liikkunut, hienoa! Herkuttelukierteestä voisit yrittää päästää eroon pienellä herkkulakolla? Tämä on henkilökohtaisesti toiminut minun kohdallani aikaisemmin, jolloin olen pitänyt herkkupäivä erikseen. Jos syö usein makeaa, tekee myös useammin mieli makeaa… Testaa sitä, jos ei pelkkä sokerin vähentäminen auta. Ja kun aloitat säännöllisemmän ja riittävän syömisen, uskon että herkkuhimo vähenee. On hyvä muistaa juuri (kuten sanoit) jotain proteiinipitoista jokaiselle aterialle. Kuulostat fiksulta kun mahdollisesti hieman vähennät leipää ja sokeria, muttet rupea täysilakolle – JOS tämä ei kuitenkaan toimi, niin sinun kohdallasi voisin suositella juuri sitä sokerilakkoa.

   En suosittele monelle kaloreiden laskemista, mutta jos sillä tavoin ymmärretään paremmin joidenkin ruokien kalorimäärät ja muut keinot eivät toimi laihtumisessa, niin voi se joillekoin sopia hetkeksi.

   Suunnitelmasi kuulostaa hyvältä. Paljon tsemppiä sinulle!

   x Steffi

 21. Kiloja tuli kesan aikana 5, raastaa kovasti kun olen vuoden aikana niin hienosti laihduttanut miltei 20 kiloa. Tassa sen vaan huomasi miten helppoa on palata vanhoihin tapoihin ja miten nopeasti kroppa keraa jokaisen grillimakkaran ja kakkupalan innokkaasti talteen.

  Aloitin jalleen uuden elaman 1,5 viikkoa sitten, silloin mitat olivat 166/88, ihan liikaa siis! Talla hetkella painoa on 86,8kg, ja tippuu vaan :). Itsellani on tietenkin paljon enemman pudotettavana kuin muutama hassu kesakilo, mutta suunnitelmani on seuraava:

  06.00: rasvatonta jogurttia jonka kaverina pari pahkinaa ja pellavansiemenia. 09.00: smoothie, jossa banaani, soijamaitoa, maca-jauhetta ja goji-marjoja. 13.00: lounassalaatti (erilaisia ihan vain kaupasta ostettuja 500 kcal).
  17.00: kuntosali ja kourallinen pahkinoita.
  19.00: illalliseksi kanaa tai kalaa ja iso annos kasviksia.

  Liikunnan suhteen pyrin kaymaan 3 kertaa viikossa kuntosalilla ja 2 kertaa lenkilla. Olen jo kauan halunnut aloittaa juoksemisen, joka alkaa vihdoin olla mahdollista painoni puolesta. 🙂

  • OK, sinulla on hyvä lähtökohta koska olet jo ns. voittaja – olet onnistunut karistamaan isoja kilomääriä, onneksi olkoon siitä!

   Ruokailusi kuulostaa hyvältä, voin suositella että pidät sen myös monipuolisena. Katso että saat tarpeeksi ravintoa, kun liikut paljon tällä hetkellä. Katso myös että sinulla on tarpeeksi energiaa kun treenaat, ettei ole suuri nälkä (syö hyvä välipala lounaan ja treenin välissä, ehkä myös jälkeenpäin).

   Ihana kuulla että voit pian aloittaa juoksemisen. Olen ylpeä sinusta ja iloinen puolestasi, kuka ikinä oletkaan.

   x Steffi

 22. Mullakin pari kesäkiloa liikaa. Aloin tällä viikolla niiden taltuttamisen ruokavalion korjaamisella ja liikunnan ylläpidolla. Urheilen (juoksua/jumppaa/salia) 3-5 kertaa viikossa, jota aion jatkaa. 1,5kk päästä pitäisi olla rantakunnossa ja syöminen on ollut minulla liikakilojen ongelma. Siksi aloitin myös 5:2 paaston, ja voin näin ollen hyvällä omatunnolla lepäillä ja ottaa iisisti paastopäivinä.

 23. Kesäkiloja ei varsinaisesti ole tullut, vaan ne hienosäätökilot on vielä pudottmatta:) Aijon – ihan niinkuin sanoit lopettaa stressaamisen. En kirjoita mitän “diettiä” jääkaapin oveen höystettynä bikinimallin kuvalla – tai laskea yhtään kaloria. Tähtään monipuoliseen ruokavalioon, aijon uskaltaa syödä kunnolla mutta tehdä oikeita valintoja. Kahden perunan sijaan laittaa lautanen puolilleen salaattia, kahvipullan sijaan ottaa mandariinin jne. Lisäks panostan “kokonaisvaltaiseen” treenaamiseen. Eli ei “täsmäliike pepulle, täsmäliike hauikselle” -tyyppistä pahvia vaan syksn täyttää voimistelutreenit ja oheisharjoitteet:)

  • Hyvä asenne! Ja hienoa, ei pidä stressata! Siitä ei ole hyötyä.

   Sinun viestisi kuulostaa erittäin hyvältä ja realistiselta, juuri noin sen pitääkin mennä. Paljon tsemppiä ja sinnikkyyttä sinulle!

   x Steffi

 24. Kesäkiloja ja raskauskiloja, joista viimeisten kertymistä vastaan taistellaan ankarasti:) Mutta jonkin verran siis ihan huonolla syönnilläkin on kerättynä. Raskausviikkoja on 29 joten ihan hulluna en treenimäärää voi lisätä ja toisaalta, ruoastahan se kiinni on, varsinkin kun en ole enää ihan nuori (34v). Suunnitelmani on pysyä tässä painossa loppuraskauden ajan ja siksi tuijotan myös kalorimäärää, fineliä käytän apuna. Kokonaissaannin koetan pitää alle 2000 (mikä on aika paljon, mutta raskaana en viitsi heittää kovin alas) ja liikkua päivittäin jollain tavalla, 4 krt/vko sitten salilla. Treeniä ei ole oleellisesti tarvinnut keventää, mutta liikkeet ovat enemmän eristäviä kun masutyyppiä pitää varoa.

  Proteiinia rasvattomasta rahkasta, vähemmän juustoa ja sokeria, jospa se näillä:)
  http://mamainprogess.blogspot.fi/

  • Oi, tsemppiä! Hyvä, että kaloreiden laskeminen toimii kohdallasi juuri nyt. Suunitelmasi kuulostaa hyvältä.

   Ihanaa raskausaikaa sinulle ja kiitos kommentista.

   x Steffi

 25. Hei!

  Itselläni on tavoitteena saada huhtikuisen synnytyksen jälkeiset liikakilot pois. Hyvin on paino jo tippunut ja pari-kolme kiloa vielä jäljellä. Nyt on ongelmana se, että paino on jumahtanut 59 kiloon.. (165cm). Kuntoilen säännöllisesti salilla, pumpissa ja jumpissa. Kuitenkin tällä hetkellä treeni on ehkä enemmän lihaskunto painotteista.. Pitäisikö siis lisätä aerobista? Nyt treenit jakautuu 3-4krt/vko, joista yksi treeni on yleensä aerobinen.
  Iso ongelma itselläni on kuitenkin ehkä syömisen kanssa, koska olen kamala makeahiiri ja tuntuu että joka päivä syön jotakin herkkua, vaikka kovasti olen yrittänyt tavasta eroon.. Hjälp mig!

  • Hienoa, että olet jo onnistunut pudottamaan liikakilot. Onneksi olkoon siitä.

   Herkuttelulakko voisi olla yksi idea sinulle, jos mielestäsi syöt tällä hetkellä liikaa. Sinullahan ei ole ylipainoa, mutta jos haluat tulla ns. timmimmäksi ja harrastat ainoastaan lihaskuntoa, voisi jokin aerobinen treenimuoto sopia sinulle pari kertaa viikkoon. Lenkkeily, uinti, pyöräily?

   En tiedä miten treenaat salilla, mutta sillä on myös suuri merkitys. Jos nostat salitreenisi intensiivisemmäksi, voisit saada treenistäsi enemmän irti. Salitreeneistä saa intentsiivisempiä pitämällä lyhyitä taukoja ja tekemällä vaikka kaksi-neljä eri liikettä 10minuutin ajan. Googlaa “HIIT” -treenejä! Ne voivat olla myös lyhyempiä kuin 10 min, tai pidempiä. Paljon tsemppiä.

   x Steffi

Leave a Reply

Your email address will not be published.