Mitä on Crossfit? Laji-analyysi ja mahdollisuus päästä testaamaan lajia, ilmaiseksi!

Olen suunnitellut pientä “Mitä on Crossfit?” -postausta, mutta niinkuin CrossFit Level 1 -kouluttajatkin sanoivat – lajin ymmärtää parhaiten kun sitä kokeilee itse. Siksi kerron teille tekstin lopussa miten teillä on mahdollisuus päästä testaamaan lajia ilmaiseksi, tällä viikolla! Mutta ensin:

Tykkään varsinkin videon viimeisestä lauseesta. “We are the machines”.

Lyhyesti Crossfit (jota itse harrastan) on sekoitus montaa eri liikuntamuotoa, virallisesti sanotaan että se on “constantly varied, high intensity, functional movement”. Suomennettuna “jatkuvasti vaihtelevaa, korkealla intensiteetillä tehtyjä toiminnallisia liikkeitä”. Tuo ei ehkä vielä kerro niin paljoa. Käytännössä lajiin kuuluu m.m. aerobinen (esim. pitkänmatkan juoksu/uinti) ja anaerobinen tapa treenata (m.m. voima- ja nopeusharjoituksia), olympialaista painnonnostoa, voimistelua ja toiminnallinen liikuntamuoto. Näitä treenataan crosstraining -tyyliin, eli vaihtelevasti ja usein aikaa vastaan. Huomasitte varmasti, että nuo lajit, jotka mainitsin, eivät ole mitään uusia treenimuotoja. Uutta on näiden eri lajien yhdistäminen, jota kutsutaan Crossfitiksi (perustanut Greg Glassman, 2002).

Kaikkea ei tehdä kuitenkaan aikaa vastaan. Tekniikka-harjoitukset ovat suuressa osassa tässä lajissa, jolloin ei katsota kelloa erikseen. Crossfit-konsepti on tarkasti suunniteltu treenimuoto, jonka avulla päästään parhaimpaan mahdolliseen kuntoon (en ala nyt filosofoimaan erikseen mitä tarkoittaa olla hyvässä kunnossa, mutta minulle se tarkoittaa tällä hetkellä juuri sitä, mitä Crossfit edustaa. Jonkun mielestä maratonjuoksija on parhaimmassa mahdollisessa kunnossa, toisen mielestä kovimmassa kunnossa oleva nostaa yli 150kg penkistä. Te päätätte itse miten ajattelette.). Tästä voisin puhua vaikka kuinka pitkään, mutta jätetään se toistaiseksi tuohon. Jos teitä kiinnostaa 117-sivuinen manuaali lajista, lukekaa se TÄSTÄ. Saatte aivan varmasti vastauksia kysymyksiinne.

Terveellinen, vahva keho. Lemppari Crossfit-urheilijani, Camille Leblanc-Bazinet.

Jos kaikki mitä juuri sanoin meni ohi, se ei haittaa. Crossfitin ymmärtää nimittäin parhaiten juuri testaamaalla itse mistä on kyse ja minun on ilo ilmoittaa, että Helsinkiin avataan pian uusi Crossfit-sali nimeltä CrossFit Lauttasaari. Järjestäjät pitävät tulevana lauantaina ilmaistreenit kaikille halukkaille, oli tasosi mikä vain!

“Mitä on Crossfit” -treenit lauantaina kl 12 Lauttasaareen urheilukentällä (Lahnalahdentie 4). 

Tulkaa siis ilmaiseksi testaamaan tätä lajia, jota voisin kehua maasta taivaaseen ja kysykää paikan päällä ohjaajilta lisäinfoa tulevista “on-ramp” tunneista (alkeis/tutustumiskursseista, joiden kaikkien tulee käydä jotta voisi sitten aloittaa säännöllisen treenailun Crossfit tunneilla ja salilla). Tämä on harvinainen tilaisuus päästä testaamaan kyseistä lajia.

Minäkin olen lauantaina mukana treenaamassa!

x Steffi

21 comments

 1. Hei, miten sulla meni se Level 1-koulutus?

  • Hei! Joudun tekemään uusintatestin, testi oli aika haastava! Toivotaan että menee läpi toisella kerralla (:

   x Steffi

 2. Steffi on ihan oikeessa, että ei pääse jyvälle ennen kuin kokeilee ! Video sai minut itkemään, koska kaipuu omalle salille on kova, mutta tällä hetkellä saavuttamattomissa… Niin koukuttavaa on tuo touhu !

 3. jotenkin hiukan masentaa kun haluaisin samanlaisen kropan kun sulla, mutta herranjumala sähän oot joku personal trainer ja urheilet koko ajan 🙁

  • Voih, urheilen 3-5 kertaa viikossa ja itse PT:nä oleminen ei vie hyvään kuntoon hehe. Kovalla treenilä ja järkevällä ruokavaliolla voi kuka vain onnistua! Suosittelen PT:tä jos on sinulla on se mahdollisuus.

   x Steffi

 4. Äääh, kaikki kiva on tulevana lauantaina, eikä kaikkeen ehdi millään! Olisi ollut kiva tulla kokeilemaan, sillä olen pohtinyt on ramp-kurssin suorittamista syksyllä, kun tuossa kohtuu lähellä olisi Crossfit Vantaa.

 5. Hmm, paljon olen miettinyt kokeilua ja taidan niin tehdä! Kiitos tsempistä! 🙂

  http://www.haaveharrastaja.fi

 6. :´D Tuo loppulause tossa videossa oli kyllä hyvä! Harmi ku mun kotikaupungissa ei oo crossfit salia ollenkaan. Täällä on kyllä yks kuntokeskus joka järkkää jotakin crossfit tuntia kahdesti viikossa.Pitää testata oisko se yhtään hyvä, jos sillä pääsis vaikka alkuun. Kiitos tästä blogista muuten! -s

 7. Kul att du tipsade om detta nya gym, jag är så sugen att börja träna crossfit “på riktigt”. Jag ska gå på passet om det bara passar! Kanske vi ses där!

 8. Hei mahtavaa, että jaoit tän tilaisuuden täällä Steffi! Täytyy päästä kokeilemaan! Ilmeisesti demoon ei tarvitse mitenkään erikseen ilmottautua, vai? Onko mitään käsitystä, kuinka kauan treeni mahtaa suunnilleen kestää?

 9. ulkotreenit sen kun jatkuu! nähdään larussa!

 10. Laitapa kuvia näytille sitten treenistä. Tahtoo nähdä, että mitä Tony ja Sami ovat keksineet DEMO:oon 😉

 11. Höh, yritin kovasti tulla paikalle, mutta en löytänyt perille. 🙁 Tästä voi syyttää vain surkeaa suuntavaistoani – eipä ollut ensimmäinen kerta. Toivottavasti ilmoitat jatkossakin blogissasi, jos tiedät vastaavista tilaisuuksista! En ole facebookissa niin sitä kautta tieto ei minua tavoita.

 12. Odotamme kovasti postausta tästä! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.