Mökkitreeni nr. 3 – “Hypyillä maaliin”

Tässä kolmas mökkitreeni. Näiden mökkitreenien ajatus on se, että ne voitaisiin tehdä lähes missä vain, vaikkapa omalla mökillä – suurin osa liikkeistä tehdään omalla kehonpainolla. Muut mökkitreenit löydätte tunnisteella “Mökkitreenit”.
Mökkitreeni “Hypyillä maaliin

1 min ajan hyppyjä (kuvassa alla), laske hyppyjen määrä
Punnerrus 15kpl (ensimmäinen kuva)
Viivajuoksu 7 m, 20 toistoa (yks toisto = yksi väli)
Dippi 15 kpl (kädet penkillä/kivellä joka on omien polvien korkuinen, koittakaa pitää jalat suorina edessä ja vain kantapäät maassa. Peppu käy koskettamassa maata jokaisessa toistossa)
1 min ajan hyppyjä, sama toistomäärä kuin ensimmäisessä minuutissa
Lyhyt tauko – 30sek
4 kierrosta!
Kirjoittakaa aika ylös ja koittakaa parantaa omaa aikaanne myöhemmin, vaikka kuukauden päästä.
Muistakaa että blogitreenejäni saa AINA soveltaa oman tason mukaiseksi (vaikeampaan tai helpompaan suuntaan). Helpompaan suuntaan sovellettu “Hypyillä maaliin” -treeni voisi näyttää seuraavanlaiselta:
– Hypyt voivat olla nopeat vuoropolvien nostot
– Punnerrukset voidaan tehdä polvet maassa tai koroketta vastaan (kädet voivat olla seinää vasten tai kiveä vasten)
– Dipit voidaan tehdä siten, että polvet ovat koukussa
MUTTA, älkää missään nimessä soveltako treenejä itsellenne helpoiksi.
x Steffi

15 comments

 1. Hei mitkä kengät tuossa kuvassa siulla ?

 2. Moikka,

  Itse kirjoitin blogissani tänään triathlonista, jonka hyvin voisi suorittaa myös mökkioloissa. 🙂 Välineiksi ei tarvitse kuin uikkarit ja fillarin. Matkat voi päättää itse! http://cloudberryslife.blogspot.fi/

  Kiitos mukavasta blogista.

 3. Moikka!
  Opiskelen liikunnan perustutkintoa ja valmistun vuoden päästä liikunta neuvojaksi. Haluisin tietää enemmä erilaisista pt koulutus mahdollisuuksista. Olisi mahtavaa jos voisit kertoa että minkä koulutuksen itse kävit ja miten siihen pääsi? Kesto ja hinta? Olen kuullut että jotkut pääsevät koulutukseen kun ovat ensiksi töissä esim respassa kuntokeskuksissa, voiko koulutukseen päästä myös ilman että on töissä kuntokeskuksessa? Haluaisin myös tietää, että mitä pt koulutusta kuntokeskuksissa vaaditaan onko se faf:in vai käykö muutkin? Kiitos 🙂

  • Hei ja kiitos kysymyksestä. Opiskelen liikunannohjaajaksi, en ole erikseen käynyt PT koulutusta. Yleensä vaaditaan jonkinnäköinen koulutus, että pääsisi PTksi. Kannattaa kysyä kyseiseltä kuntokeskukselta suoraan, jos mietit että menisit jonnekkin töihin. Tsemppiä hakuun!

   x Stefi

  • Okei eli erillinen pt koulutus ei ole välttämätön vaan voi päästä tekemään pt.n hommia jos on jokin liikunta alan tutkinto? Miten itse pääsit elixialle, haitko vain suoraan pt hommia vai teitkö ensin muita töitä elixialla?:) kiitos vastauksestasi!

 4. Hei! Mulla ei oikein ole lähipiirissä mitään ravitogurua jolta osaisin tätä kysyä, niin ajattelin kääntyä sun puoleen (huikee blogi meinaa!). Mitä mieltä oot erilaisista palautusjuomista kovemman lihaskuntotreenin jälkeen? Oon vähän yrittänyt etsiä tieto siitä että kuinka tärkeetä on, että palkkarissa olisi protskun lisäksi myös nopeasti imeytyviä hiilareita (esim. pelkkä hera vs. hera+malto/hedelmä) Tuntuu kuitenkin, että tähänkin on vähän kahden koulukunnan edustusta, ainakin jos muu ruokavalio sisältää jo tarpeeksi hiilihydraatteja. Toivottavasti ymmärsit kysymyksen ja kiitos jos viitsit vastata! (:

  • Hei, olen sitä mieltä että ravinnolla pääsee erittäin pitkälle. Eli palautus-ateria tai omatekoinen (proteiinia ja hiilihydratteja sisältävä) smoothie on ihan hyvä palautuskeino. Itse en ole niin tarkka tämän asian kanssa, katson että saan treenin jälkeen tarpeeksi ruokaa, jossa on riittävästi proteiinia. Tarkemmissa neuvoissa voi kääntyä ravintovalmentajan puoleen.

   x Steffi

 5. Hei, tämä ei suoranaisesti liity tähän postaukseen, mutta vanhoja tekstejäsi (ja muidenkin blogien treeniohjelmia) lukiessä joidenkin liikkeuden nimet ovat minulle täysin hepreaa (ok, voisin googlettaakin). Mutta olisiko mahdollista tehdä postaus, johon kokoaisit ja “suomentaisit” sanoin/kuvin erityisesti kahvakuula/crossfit liikeitä. esim KB swing, burpee tms.

 6. moi steffi !
  ostin just uuet niken treenihousut ja aattelin että ois kiva hommata uudet kengätkin! edelliset olen ostanut 2 ½ vuotta sitten. käyn välillä pumpissa, shbamissa sekä tietty salilla 🙂 !

 7. A «prova» que todos nós temos a nossa serenidade (ainda que ligeiramente) afectada é a forma como nos deitámos a advinhar as razões pelas quais o Acórdão ainda não viu a luz do dia.Tanto me custa acreditar na tese segunda a qual o acórdão não estaria escrito, como me custa acreditar na tese segunda a qual um simples erro informático está a impedir a entrega do mesmo aos fuÃMnonários.cas…ni£o conheço as razões…é a tal «ausência de comunicação».

Leave a Reply

Your email address will not be published.