Päivän menoa ja lounaskollaasi nr. 2

Kiva kuulla, että tekin kaipaatte fysioterapeutin Anun vinkkejä lonkankoukistajan avaamiseen. Juttelin hänen kanssaan tänään ja me kehitetään samantyyppinen kysymyspostaus kuin viimeksi siitä aiheesta parin viikon sisään.

Tulin juuri Head&Shouldersin mainoskuvauksista. Olin seuraamassa kuvauksia ja lopuksi haastattelin jääkiekkoilijaa Tuomo Ruutua treenijutuista! Haastattelu tulossa tänne pian.

Lounaskollaasi nr. 2, olkaa hyvät. Näiden lounaskollaasien idea on antaa teille uusia vinkkejä pääkaupunkiseudun lounaspaikoista (paikat ovat suosituksia lukijoilta). Lukijoilleni, jotka eivät ole pääkaupunkiseudulta = nämä postaukset eivät ehkä ole teille niin hyödyllisiä, mutta jos poikkeatte Helsingissä niin voitte saada näistä toivon mukaan inspistä!

x Steffi

9 comments

 1. Mulla ois semmonen kysymys ko mulla on tarkotuksena kiinteyttää jalkoja ja erityisesti sisäreidet on työn alla niin mitä muita hyviä liikkeitä niihin on kuin lähentäjät? Juoksu ja kyykyt sekä muut liikkeet ottaa tietenki sinne sisäreisiinki, mutta olenki miettiny että kasvattaako lähentäjien tekeminen vain niitä sisäreisiä koska luonnollisestihan lihakset, tässä tapauksessa reidet kasvavat kun niitä pumppaa? Vai lähteekö se “ylimääränen” sisäreisistä yksinkertasesti vaan sillä ko on tarpeeksi sitä aerobista siellä lihaskuntoharjoittelun kaverina? Ko nämä minun jalat on muuten aivan timmit. Toivottavasti ymmärsit tästä selityksestä 🙂

  • Moi! En ole Steffi, mutta tuli pari ajatusta mieleen ja uskaltaudun vastaamaan sinulle. Itse saan lähentäjissä tuntumaan ihan perinteiset prässit ja kyykyt vaihtelemalla jalkojen asentoa. Perusliikkeet kuluttaa enemmän energiaakin, millä se “ylimääräinen” alkaa kadota 🙂 Kokeile prässissä jalat eri korkeuksilla siinä jalkalevyllä ja jalkaterät eri leveyksillä (esim. aika korkealla + kapealla) ja kokeile myös liikkeen tekemistä ihan “pohjaan”. Kyykyssä mun mielestä jalkojen asentoa voi kivasti muutella tekemällä liikkeen smith-laitteessa, koska silloin se laite tukee sinua ja voit kokeilla sellaisia asentoja, joissa tavallisessa kyykyssä kaatuisit. Itsellä nämä kokeilut on toimineet (tosin sen usein huomaa vasta seuraavana päivänä, että lähentäjille meni perille). Vinkit ovat omasta kokelmuksestani, enkä ole millään tavalla liikunnan ammattilainen, joten saa kyseenalaistaa! 😀

  • joo, mä kehtaisin kanssa väittää että kaikilla kyykkytyyppisillä liikkeillä saa tuntuman myös sisäreisiin, mutta uskoisin että sulla on siellä sisäreisissä pehmoista, joka usein on (korrektisti ilmaistuna) rasvaa. sehän lähtee kalorivajeella. luin itseasiassa instagramista marissabishhhh:in kommentin jossa hän sanoi ettei treenaa sisäreisiä juuri lainkaan eikä myöskään nostele raskaita painoja, vaan luottaa “plyometrics” -tyyppiseen treenaamiseen (plyometrinen? google.). Ehkä sä voisit testata sellaista?

  • Varmaan samankaltanen vastaus tuliki jo, mut Steffi sano mulle et sumokyykyt vaikuttaa nimenomaa sisäreisiin (:

  • Ylläolevien kommenttien lisäksi mulla jännästi tuntuu sisäreisissä lenkkeily. Kunnon lenkin jälkeisenä päivänä on sisäreidet aina ihan hellänä, it’s weird! Mut varmaan myös lenkkeily auttaa sen sisäreisien rasvan uudelleen asettumiseen ja lopulta sulamiseen, hahah 😀

   Aiemman salilla lähentäjä-loitontaja treenin en muuten huomannut tekevän mitään reisien muodolleni, kun taas paljon kyykkyjä omalla painolla, raskaat etukyykyt, takakyykyt ja kaikki muu crossfittiin kuuluva jalkojen käyttö taas on muovannut reisiä ja jalkoja muutenkin ihan eri tavalla.

  • Vähän kiva ko muutki vastailee ja antaa vinkkejä 🙂 KIITOS teille!! 🙂

 2. Hei käy testaamassa Rullan lounas Nudgen yhteydessä yrjönkatu 30:ssä. Listalta löytyy treenaajalle sapuskaa 🙂 Tämä hyväksi havaittu!

 3. Voisitko kirjoittaa treenimotivaatiosta. Itsellä näin kesällä on todella suuria vaikeuksia saada lähdettyä salille. Käyn kokopäivätöissä ja olen kokeillut perusneuvoja mm pakkaa laukku edellisenä iltana yms mutta mikään ei auta. Uni vie voiton

 4. Hei, haluisko tehdä sellaisen kenkä postauksen sun eri urheilukengistä. Sul on niin paljon erinlaisii ja ihanii kenkii olis kiva nähä paremmin 🙂 sä ja blogis on mahtava !

Leave a Reply

Your email address will not be published.