Polte-sali ja mietteitä salivaihtoehdoistani

Hyvää maanantaita. Olin pari viikkoa sitten Tampereella ja minulle tarjottiin mahdollisuus treenata Polte-salilla. Menin siis Saaran kotisalille ja ihastuin paikkaan heti. Polte on yksi hienoimmista ja suurimmista crosstraining-saleista joita olen nähnyt. Poltteen treenifilosofia on myös erittäin lähellä omaani.
Ero crosstrainingillä ja CrossFitillä on hyvin lyhyesti sanottuna se, että CrossFit on tavaramerkitty seura, jonka nimen käyttöön ja CrossFit-salin avaamiseen sekä opettamiseen tarvitaan erilliset koulutukset ja luvat. Samantyyppistä harjoitusta voidaan mahdollisesti tehdä crosstraining salilla, kuin CrossFit salilla. 
Tekniikkaopetusta 
Minun pitää välillä olla tarkkana ettei selkäni mene notkolle, tämän takia on hyvä  olla valmentaja vieressä katsomassa.
Minulle ei ole loppujen lopuksi väliä treenaanko Elixia-salilla, CrossFit-salilla, Crosstraining-salilla, Fressillä, Satsilla, Motivuksella tai vaikkapa jossain likaisessa varastossa, kunhan käytettävissä on vapaat painot. Luonnossa treenaaminen on toki iso plussa raikkaan ilman vuoksi ja jos on mahdollisuus käyttää tankoja, kahvakuulia, renkaita ja muita tavaroita niin treenistä saa monipuolisemman. Muita plussia ovat m.m. mukavat ihmiset ja yhteenkuuluvuuus. Siihen itse treeniin ei kuitenkaan tarvita sen ihmeellisempää kuin oma kehonpaino, tanko levypainoilla, leuanvetotanko ja toki sitä tietoa eri liikemahdollisuuksista. Tietoa urheilu-alalla yritän saada koko ajan itselleni lisää koulutuksilla ja avoimella mielellä, jotta voin sitten jakaa sitä teille eteenpäin täällä treeniblogissani ja työssäni.

Tehtiin kiva vatsalihasliike tunnilla (allaolevat kuvat). Liikkeeseen tarvitaan kaksi käsipainoa, toinen jalkojen päälle tueksi (ettei jalat nouse maasta nousu- ja laskuvaiheessa) ja toinen käsiin. Ylös tullessa paino viedään pään yläpuolelle, näin liikkestä saadaan monipuolisempi.

Kiitos Poltteelle ja Saaralle!
Kiitos Nata kuvista.
x Steffi

One comment

  1. Toi ensimmäinen kuva on aivan mahtava! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.