Avokadoa voin sijaan

Pikainen ruokailuvinkki. Jos ette saa ruokavalioonne tarpeeksi hyviä rasvoja (esim. lohta, oliiviöljyä,  pähkinöitä…) niin tässä on uusi tapa käyttää avokadoa, joka on erittäin terveellinen hedelmä.

Käytän tässä avokadoa voin sijaan. Avokadosiivujen päälle laitan hieman herbamarea (yrttisuolaa) ja päälle juustoa, kinkkua ja paprikaa.
x Steffi

15 comments

 1. http://m.iltalehti.fi/terveys/2013082717415138_tr.shtml

  Avokaadolla voi korvata voin myös leivonnassa 🙂

 2. Mun vakkari aamupala: gluteeniton kaura-porkkanasämpylä paahtimeen, päälle avokadoa, vähän suolaa, kalkkunaa ja rehuja. The reason millä saan itteni ylös sängystä aikasin aamulla ja ehdottomasti päivän parhaita hetkiä <3

 3. Syötkö avokadon aina kerralla kokonaan? Mikäli et niin miten säilytät halkaistua avokadoa?

  Kaupasta kun saa välillä niin isoja avokadoja, ettei millään jaksaisi kerralla syödä. Mutta jos sitä yrittää laittaa elmukelmuun tms., niin pinta alkaa aina tummua.

  – Kipsu

  • Mulla pysyy hyvänä niin ettei heitä kuoria pois vaan palottelee kuoren sisässä sen verran mitä syö kerralla, nakkaa lautaselle ja lopun avokadon asettelee takaisin kiinni ja jääkaappiin 😀 vähän saattaa siltikin tummua muttei haittaa mitään.

  • Säilytän myös usein toisen puolikkaan jääkaapissa, pieni tummuus ei haittaa. Mausta huomaa nopeasti jos avokado ei enään ole syötävä! (:

   x Steffi

  • Jätä kivi paikoilleen siihen puolikkaaseen jota et syö heti. Kivi estää avokadoa tummumasta, mitään kelmua ei edes tarvitse.

 4. Mulla ois kauhee into kokeilla tota avokadoa mutta en osaa käyttää sitä tai täysin tuntematon ennestään! Täytyykö kuori ottaa pois tai mikä osa siitä on syötävää?
  Paljon avokadoa kehutaan ja kovasti tekis mieli koittaa! 🙂

 5. Mä syön nykyään joka aamu kaksi palaa ruisleipää, joissa on avokadoa päällä, niiiin hyvää!

 6. Hyvä vinkki jos haluaa herkutella. 1 avokado 1 banaani ja vanilja jogurttia non 1 desin verran. Avokado murskataan haarukalla ja sitten lisäät jogurtin ja sekoitat hyvin ne tolla haarukalla, sitten lissät pieninä paloina banaania ja herkku on valmis ja on sitten terveellinen.

 7. Sori kirjoitusvirheet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.