Crossfit Lauttasaari -ulkotreenit!

Viime lauantain treeneistä hieman. Eli pian aukeava Crossfit Lauttasaari järjesti ilmaisen “Mikä on crossfit” -treenin Lauttasaaressa. Porukkaa oli kivasti ja treenit olivat tiukat! Tähän treeniin ei tarvittu mitään apuvälineitä. Se on hieno asia kun harrastaa monipuolista liikuntaa – oppii uusia liikkeitä ja pystyy soveltamaan näitä omiin treeneihin myös.

Alkuintron jälkeen ja alkulämmityksen (joka oli pari lämmittelykierrosta radan ympäri) tehtiin treeni, joka näytti seuraavalta:

Treeni

Juoksu radan ympäri, 350m.

21 yleisliikettä (burpees)
21 vatsalihasta (kosketus pään taakse ja suoraan edessä)
15 yleisliikettä 
15 vatsalihasta
9 yleisliikettä
9 vatsalihasta

Juoksu radan ympäri, 350m.

Huh! Viimeinen juoksu oli kyllä raskas. Tässä koeteltiin nopeutta ja kestävyyskuntoa. En muista aikaani, mutta huomasin että on hyvä tehdä taas enemmän lenkkejä ja kestävyystreenejä, ettei ala jalat painamaan liikaa hehe, muuten niistä on vain hyötyä alakropan voimaliikkeissä ja haluan pitää kehoni monipuolisena! Lihaskuntoa tässä ei ollut kun kehonpainolla, crossfittiin kuuluu usein myös lihaskuntokestävyys. Tuo tuttu 21-15-9 toistomäärä on jotain mitä nähdään crossfitissä. Tämän lajin ehkä tunnetuin treeni on nimeltä Fran, siinä tehdään 21-15-9 toistoa thrustereita ja leukoja (etukyykky+pystypunnerrus heti perään). Tein sen eilen…

Mikä oli hienoa oli saada vaihtoehtoja, jotka ohjaajat antoivat osallistujille. Eli jos tämäntyyppisiä treenejä ei oltu tehty aikaisemmin, voitiin skaalata treeni itselleen sopivaksi. Tässä treenissä annettiin mahdollisuus tehdä vähempi toistomäärä liikkeitä, skaalaus taisi olla 15-10-5.

Treenikaverit
Ylläolevan kuvan alavasemmalla oleva lilapaitaisella tytöllä on hieno treeniblogi, check it out: 
Lina Björkskog BLOGG

Minä ja ohjaajat Tony ja Sami

Seuraavia treenejä odotellessa!

x Steffi

5 comments

  1. hyvältä näyttää reenit! ja hei mitä Liinalle kuuluu? 🙂

  2. Hyvä meno teillä! Tekemisen meininkiä. 🙂

  3. Några bekanta arcada typer hitta jag i bilderna. 🙂 visste inte att Tony höll på med crossfit. 🙂

  4. Hyvältä näytti treenit. Tony on mun PT ja vetää kyllä sellaisia treenejä, että joskus tulee äitiä ikävä. Tonylle ja Samille ei voi muuta kuin toivoa tsemppiä ja kaikkea hyvää Crossfitin parissa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.