Henkilökohtaiset treenit tällä hetkellä

Okei eli tässä hieman mitä teen ja miten treenaan tällä hetkellä. Tavoite on päästä mukaan ensi vuoden CrossFit SM-kisoihin (WinterWar 2014) ja treenini perustuu täysin siihen, ei ole kuitenkaan mikään itsestäänselvyys että pääsisin kisoihin mukaan. Minulla ei ole mitään erityisiä välitavoitteita. 
Treenaan crossfittiä CrossFit Central Helsingissä. Siellä käyn kolmesti viikossa ohjatuilla tunneilla, jossa opettajana toimii Ben Liuzzi. Kaikki treenit tehdään oman tason mukaan mutta ohjelma on sama kaikille ohjatuilla tunneilla, esimerkiksi “70% (omasta maksimipainosta) etukyykky, x toistoja, x sarjaa”. Voimaosuuksien lisäksi harjoitellaan jokainen kerta tekniikkaa, tällä hetkellä treenaan tempausta monesti viikossa, siinä on yksi minun heikkouksista. Eli voimaa ja tekniikkaa treenaan ohjatuilla tunneilla kolmesti. Tunneilla tehdään aina aluksi ja loppuun kehonhuoltoa, eli venyttelyä, foamrollerilla rullaamista ja muita kehon “avauksia”. Tämän lisäksi käyn 1-2 kertaa itsekseni salilla, joko crossfit-salilla tai Elixialla tekemässä melko samankaltaista treeniä, kuin tunneilla tehdään. Eli harjoittelen voimaa, tekniikkaa ja usein lopuksi jokin kovempi osuus, ns. metcon. Metcon on sellainen treeni, jossa sykitään kovaa ja on se rankin osuus ja siitä mistä crossfit juuri tunnetaan. Elixialla minua treenaa edelleen satunnaisesti Antti Manninen, joka on suurin tekijä urheilullisessa kehityksessäni. Mies kaiken takana, hehe.

Eli voisi sanoa että treenaan neljästi viikossa crossfittiä.
Tämän lisäksi käyn juoksemassa. Lenkkeilen 1-2 kertaa viikossa, lenkkieni pituudet ovat n. 5km ja juoksen kovaa ja intervallityyppisesti.
Tämän lisäksi harrastan vielä erikseen kehonhuoltoa: Joogaa tai venyttelyä. Tämä on tosin sellainen osuus jossa olen hyvä neuvomaan muita mutta välillä sitä ei “ehdi” tehdä (huonoin selitys ikinä!). Mutta kehonhuolto on erittäin tärkeä osa treenaamista ja jos tunnen esim. olevani jumissa ja yritän tehdä vaikka maastavetoa ja takareidet ovat kireät, en saa yhtä paljon hyötyä liikeestä ja en nosta potentiaalini mukaan, ymmärrättekö kehonhuollon idean? Kehonhuolto toimii myös henkisenä treeninä välillä. Seuraavassa Fit-lehdessä on minusta ihan lyhyt haastattelu/kommentti tästä aiheesta.
Pidän vapaapäiviä viikossa 1-2 kpl, jolloin en tee mitään treeniä.
Palautuksesta sen verran, että olen aika hyvin oppinut tuntemaan oman kehoni ja osaan jo ymmärtää minkälaista ärsykettä kehoni tarvitsee minäkin päivänä. Jos tunnen että kaipaan enemmä lepoa, pidän taukoa treenaamisesta. Tämä on jotain mitä haluaisin opettaa kaikille. Kysytään keholta mitä se tänään kaipaa ja sit sille annetaan sen tyyppistä liikuntaa!
Siinä vähän omista treeneistä. Muistakaa, että tällainen treenimäärä ei sovi kaikille ja lähtökohta kaikessa treenaamisessa ja urheilullisessa suunnittelussa tulee aina olla oma lähtötaso ja omat tavoitteet.
Jos teillä on kysymyksiä treeneistäni, koitan vastata parhaani mukaan!
Kuvat: Sandra
x Steffi

19 comments

 1. Oot ehdottomasti yksi mun lempparibloggaajista ja -urheilijoista! Saan sulta inspiraatiota niin urheiluun, syömiseen kuin hyvään oloon, ja ihailen (sekä samaistun) kyseisiä aiheita koskevaa filosofiaasi.

  Yksi juttu tuli mieleen, että onko palautusjuomat välttämättömiä kunnon kehittymisen ja oikeanlaisen palautumisen kannalta? Koitan saada kaikki tarpeelliset ravintoaineet oikeista ruoka-aineista, ja energiaa treeniin saa kyllä ilman energia/urheilujuomiakin, mutta entäs sitten palautuminen? Treenaan kuitenkin aina sopivan ajan ruokailun jälkeen sekä ennen seuraavaa ruokaa/välipalaa.
  Kiitos jo etukäteen jos ehdit vastaamaan 🙂

  • Ihana kuulla, kiitos.

   Palautusjuomista: Minulla on samankaltainen filosofia kuin sinulla, eli pyrin saamaan tarpeelliset ravintoaineet oikeista ruoka-aineista ja blogissani haluan painottaa aitoa ruokaa. Toki joskus en saa heti esim. smoothieta, rahkaa tai vastaavaa heti treenin jälkeen. Silloin juon palautusjuoman, jonka on mahdollisimman ns. puhdas. Pari palautusjuomaa, joita juon satunnaisesti: Profeel suklaa, Prode kaakao ja uusin Gatorade-juoma. Makeutusaineita vältän niin pitkälle kuin voin. Jos sinusta tuntuu että haluat heti treenin jälkeen (ja tästä aiheesta on myös paljon tutkimuksia, googlaa “anabolinen ikkuna”) joka näyttää sen, että on tärkeää saada ravintoa (lihaskunto) treenin jälkeen niin se oma valintasi. http://www.fit.fi/tiedatko-mika-on-anabolinen-ikkuna/tiedatko-mika-on-anabolinen-ikkuna/2812 (katso tuo!)

   x Steffi

 2. Olen samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa, ja mulle oot mun suurin inspiraatio! Ja tuo Niken paita on aivan ihana.. sopii sulle tosi hyvin. Sun kuvat on aina ihania ja blogipostaukset mukavaa ja helppoa luettavaa 🙂 Tsemppiä treenailuun ja jaksamiseen!

 3. Heippa!
  Löysin tänään tämän blogisi ja voi että tulin hyvälle tuulelle lukiessani näitä postauksia. Olet niin positiivinen ja kannustava, että saan tästä varmasti motivaatiota omaan treenaamiseeni. Minulla on selässä välilevyn pullistuma, joten en voi vielä täysillä treenata :/

  • Moikka Minka. Kiitos, upeaa kuulla että teksteistäni välittyy kannustamisen meno, se on tarkoituskin.

   Paljon tsemppiä sinulle parantumiseen, toivottavasti pääset pian taas treenaamaan täysillä, jos sitä haluat tehdä.

   x Steffi

 4. Kävin tänään ensimmäistä kertaa crossfitin tutustumistunnilla. Ihan huikea laji! Todella monipuolisesti kehittävä ja äärirajoille vetävä. Tunnista jäi kunnon itsensä voittanut fiilis 🙂

 5. Ihania kuvia ja vitsit tuota kroppaa, terve ja kaunis!

  Kiitos kivasta blogista, olet tosi upea 🙂

 6. Mulla on koulun alkamisen jälkeen jäänyt toi kehonhuolto aivan liian vähälle. Juuri sen takia “kun en mä ehdi”. Nyt pitäisi saada otettua itseään niskasta kiinni…! :S

  • Se jää helposti, varsinkin jos on vaikeaa pysähtyä ja tykkää treenata intensiivisesti. Mutta sitä suuremmalla syyllä! Yritetäänkö molemmat nyt tsempata sen kanssa, Noora?

   x Steffi

 7. Kiva postaus, kiva kuulla mitä omiin treeneihisi kuuluu ! 🙂 olisi kiva tietää millä painoilla teet treenejä, kuten millä painolla teet tempaustasi

  • Kiva! Tulen testaamaan pian tempaus PR:ää, laitan sen sitten tuonne sivupalkkinn, jossa on omat maksimitoistot.

   x Steffi

 8. Hei Steffi, voisitsä auttaa vähän, treenaan nyt ite toisella hkin CF-salilla ja en oo ollu ihan 100% tyytyväinen, treenit usein aika löysiä, metconit lyhyitä ja niitä n. 2 kertaa viikossa, ei vaan yksinkertaisesti riitä mulle treeniks! Nyt sain viestiä et olis ens kuulle tilaa Centralista, kandeisko vaihtaa? Mitä oot ite tykänny Centralista (esim. vs. CF Espoo)?

 9. Moi:) hyvää tekstiä ja kiva blogi sulla! voisitko joskus kirjoittaa postauksen siitä, miten ajoitat syömisen ja treenaamisen? itse en ole hyvä siinä ja sun vinkit varmaan auttaisivat….:D eli mitä ja milloin syöt ennen treenejä ja niitten jälkeen?

 10. heei oon lueskellut tätä blogia ja mietin, että voitko tehä sellasen postauksen mis kerrot miten voi päästä alkuun jos haluaa kiinteytyä? ku oon päästäny itteni aika rapakuntoon, mutta nyt haluaisin tas “nousta” täältä ja alottaa sen terveellisen elämän. siis tekisit semmosen postauksen alottelijalle, että miten alkaa syömään ja liikkuun? vai ootko jo tehnyt semmosen ?:)

 11. haluun tollasen paidan, mistä oot ostanut ? älyttömän upee 🙂 niinku on tyttökin!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.