SteffiTestaa: Elixia 3D Strenght

Hyvää maanantaita! Toivottavasti teillä on ollut kiva viikonloppu, minulla oli ainakin. Kävin viime torstaina Elixialla testaamassa uutta tuntia nimeltä 3D Strenght, joka on toiminnallinen voimaharjoitustunti, joka sopii jo jonkun verran treenanneille. Tässä hieman tunnista ja kenelle se sopii.

Kenelle 3D Strengt sopii? Niinkuin tuntikuvauksessakin sanotaan, on hyvä olla jonkinlaista liikunnallista taustaa kun tänne mennään. Suosittelen kuitenkin rohkeasti testaamaan, vaikka kokemusta ei olisikaan niin paljon koska tämä on hyvä tunti. Jos jotkut liikkeet ovat aivan liian haastavia, voidaan kysyä ohjaajalta skaalausta tai itse miettiä vähempi määrä liikkeitä tai toistomääriä.

Mitä tunnilla tehdään? Tunnilla keskitytään kolmeen asiaan: Liikkuvuuteen, voimaan ja sykkeen nostattamiseen.

Mikä fiilis tunnin jälkeen? Tämä tunti sopi minulle todella hyvin liikkuvuuuden kannalta. Tässä tehtiin syväkyykkyjä (pienillä painoilla, mutta laadukkaasti ja hitaasti) ja muita vastaavia liikkeitä jotka saivat lonkakoukistajan lihakset auki (olen käynyt myös hieronnassa tästä pienestä vaivasta). Tunti on varmasti rankka lihaskunto-osuudeltaan monelle. Yllätyin kuinka minulla oli pakaralihas kipeänä seuraavana päivänä! Tunnilla tehtiinkin paljon kyykkyjä (joka on mainio toiminnallinen liike).

Riittääkö ryhmäliikuntatunnit yleisesti kehon muokkaamiseen? Tämä on kysymys, joka on tullut pari kertaa vastaan. Oli tavoitteena sitten laihdutus, lihaksien hankkiminen tai yleiskunnon kohottaminen, uskon että ryhmäliikuntatunneilla päästään hyvin alkuun. Mutta on erittäin tärkeä muistaa, että itseään pitää osata haastaa tunneilla. Jos ollaan käyty samalla POWER-tunnilla (joka on tehokas lihaskuntotunti) jo vuosia, eikä tuloksia näy, on hyvä miettiä miten voisi toimia eri tavalla. Ehkä painoja pitäisi nostaa? Lisätäänkö viikkon jotain muutakin? Kun ymmärretään antaa keholle monipuolista ja vaihtelevaa ärsykettä, osataan haastaa itseään tunneilla ja ruokapuoli on kunnossa, pitäisi aivan varmasti näkyä tuloksia. Tuntien lisäksi voidaan toki lisätä esim. oma lihaskuntotreeni viikkon tai vaikkapa lenkki. Tämä on yksilöllistä.

Tunti kuvissa:

Liikkuvuuus

Voima
Syke
Tässä vielä hauska video tunnista:
Kiitos ohjaaja Ville tunnista!
Niin mukava nähdä että toiminnallinen treeni on POP! 
x Steffi

13 comments

 1. tosi kivan näköinen tunti, täytyypä selvittää missä tuollaista voisi päästä testaamaan 🙂

 2. Pistoolikyykkyjä? Mahtavaa! Mielenkiintoinen tunti, luin toisesta blogista SATS:n MUDista jossa on paljon vaikutteita crossfitistä, selkeästi tällaiset rankemmat ja vaativammat tunnit ovat nyt nousussa.

  • Kyllä! Niitä ei tarvitse tottakai tehdä alas asti, vaan oman tason mukaan. Kyllä, tällaiset tunnit ovat selvästi muodissa (:

   x Steffi

 3. Nyt täytyy tunnustaa, että olit lennollani Osloon ja mieleni teki kertoa kuinka palvon blogiasi, päätin kuitenkin silloin pitää sen omana tietonani ja hehkutin työkavereilleni kuinka FIT olet 😀 Nyt sain kuitenkin tilaisuuden tunnustaa, kun luin, että on ihan ok sanoa se suoraan :DDD

  -Sara

  • Voi Sara! Kiva kun sanoit näin jälkikäteen, tuu ensi kerralla sitten. Oslo oli kiva (mutta kallis!) paikka (:

   x Steffi

 4. Innostuin oman personal trainerin kannustuksesta käymään tolla tunnilla heti sen ilmestyttyä kalenteriin enkä kyllä pettnynt ollenkaan! 😀 Nyt enemmän harmittaa, jos menee aikataulut ristiin tunnin kanssa eikä pääsekään!

 5. Alkoi kiinnostaa: siis millaiset liikeet saavat lonkankoukistajat auki?

 6. Vautsi miten hienot trikoot sulla!! Mistä oot ne löytäny? 🙂

  • Uskoisin niiden olevan Nike Performance Swift -trikoot, löytyy mm. Zalandolta ja ehkä Steffi haluaa linkata jos Sportamorelta löytyy?

 7. Testasin tunnin eilen ja kyllä täytyy myöntää, että nyt pakaroita pakottaa:) Ja tätä tunnetta tahdon lisää!

 8. Oonkohan ainoa, joka ei saa viimeisimpiä videoitasi näkymään?!?

Leave a Reply

Your email address will not be published.