Testissä Nakd -patukat ja CocoVi -neitsykookosöljy

Luomutar-tilaukseni saapui ja olen ehtinyt testata pari tuotetta. Tässä mielipiteitä niistä!
Nakd -patukat
 
Näiden patukoiden maku voi alussa hieman vierastuttaa mutta siihen tottuu nopeasti ja sitten ne ovatkin erittäin herkullisia. Tämä ei maistu tyypilliselle suklaapatukalle, vaikka makuna onkin “cocoa delight“. Patukat ovat kuitenkin paljon terveellisempiä, kuin tavalliset suklaapatukat. Näissä ei ole mitään prosessoituja aineita eikä keinotekoisia makeutusaineita, vaan tuote on tehty luonnon omia puhtaita raaka-aineita käyttäen. Allaoleva patukka sisältää m.m. raakakaakaota, taateleita, rusinoita ja cashew-pähkinöitä. Tuotteet sisältävät myös hyvin kuituja, joka parantaa vatsan toimintaa.
Cocovi neitsytkookosöljy

Monelle tuttu tuote, kookosöljystä puhutaan ja kirjoitellaan. Jotkut ovat vastaan, jotkut puolesta. Minä olen täysin kookosöljyn puolesta, sopivissa määrissä! Pidän niin paljon öljystä siksi, koska sitä voi käyttää lähes mihin vaan. Ruoanlaittoon, tukkaan, kuivalle iholle… Tuoksukin on hyvä. Smoothieissa trooppinen maku on herkullinen ja käytän tätä myös paistamiseen. Tässä on toki paljon kaloreita, joten on hyvä muistaa käyttää öljyä sopivin määrin, jos tavoitteena on laihdutus tai vastaava. Rasvoja ei pidä kuitenkaan missään nimessä jättää pois ruokavaliosta!

x Steffi

18 comments

 1. Sopivassa määrin sopii varmaan kaikkeen. Kaikki liika on aina pahasta. Oletko tätä lukenut? http://www.hs.fi/terveys/Hittituote+kookos%C3%B6ljy+on+kasvirasvoista+ep%C3%A4terveellisin/a1380149380809

  Itse kyllä suosin edelleen vain oliiviöljyä ruoan laitossa. 🙂

 2. Minkälainen ravintosisältö noissa patukoissa on? Ovatko protskupatukoita vai ihan vaan muuten välipalaksi tarkoitettu?

 3. Noista patukoista pekanpähkinä on paras! Nam!

 4. Voiko kookosölyä käyttää myös liukasteena?

 5. Niin, ei kai se kookosöljy edelleenkään ole suuremmissa määrin nautittuna terveellistä…itsekin käytän lähinnä oliiviöljyä, kookosöljyä lettujen ym. tekemisessä.

 6. Kyllä voi käyttää liukkarina ja todella hyvä on siihen(kin)!! Itse kärsin kuivista limakalvoista ja kookosöljy hoitaa sitäkin asiaa. Tiestysti kondomin kanssa ei ilmeisesti suositella öljypohjaisia liukkareita. Mut tykkään! 🙂

 7. Kylmäpuristettua extravirgin oliiviöljyä ei tulisi käyttää paistamiseen, sillä siinä olevat kaksoissidokset hapettuvat muodostaen vapaita radikaaleja. Vapaat radikaalit puolestaan lisäävät elimistön hapetusstressiä. Kookosöljy taas kestää kuumennusta hyvin, sillä sen rakenteessa ei ole kaksoissidoksia. Paistamiseen siis oivallinen öljy 🙂

 8. Itse käytin 4kk kookosöljyä 2 rkl/pvä pt:n ohjeiden mukaisesti ja hups keikkaa Kol arvot nous taivaisiin, varsinkin huonot ja hyvät oli olemattomat. Nyt olen ollut yli 6kk käyttämättä ja arvot alkaneet palautua. En tiiä mistä moinen johtui, mutta omistan ennestään huonot kolesteroli arvot, mutta ei mulla koskaan ole ollut niin huonoja ku nyt. LDL 6.9 ja HDL 1.1. triglyt olivat kuitenkin normaalit.

  Hieno ja inspiroiva blogi!

 9. Moikka,
  videopostaus treenatusta kropasta salin ulkopuolella oli hyvä! Aloin miettiä, olisiko mahdollista saada myös syvällisempää postausta aiheesta? Kaikkihan tiedämme että liikunnan hyödyt näkyisivät myös muussa arjessa, mutta joskus se tuppaa unohtumaan. Lenkkeilyn hyödyt huomaa vain lenkkipolulla etc…

 10. Moi! Mä oon ite käyttänyt kookosta jo pitkään liukasteena. Oon kokeillu useita merkkejä ja Cocovin kookos on toiminut hyvin, kunhan se on juoksevaa. Liian kiinteä öljy klimppiintyy mikä ei oo kivaa. Oljyä ei myöskään kannata säästellä, sillä jos käyttää vain ihan pienen määrän, ei siitä oo mitään hyötyä. Liian pieni määrä voi myös joskus johtaa siihen että paikat hitsaa kiinni.

  Huomaa että toi öljy sotkee aika hyvin lakanat. Puuvillalakanoihin toi öljy jää aika hyvin kiinni, ja ne kannattaa laittaa likoamaan melkein heti käytön jälkeen. ÄLÄ käytä kookosta esim. sohvalla tai matolla, ellet halua sitten että niihin jää jälkiä, nimim. kokemusta on! (nahkasohvaan tää öljy ei juurikaan jättänyt jälkiä, mutta alcantaratuoli meni ihan pilalle – nyt se on mökillä). Samettilakanat sieti hieman paremmin tätä öljyä, mutta kyllä niihinkin jäi jälkiä pesun jälkeen.

  Puutteistaan huolimatta suosittelen kookosta. Se on luonnontuote, terveellinen ja oikein käytettynä jättää kaikille hyvän mielen, ja kaiken jälkeen paikat eivät vain tuoksu hyviltä, vaan myös tuntuvat siltä! Ainakin itselleni jää kookoksesta raikas olo ja limakalvot on pysyneet terveinä.

 11. Itse en kyllä ymmärrä tätä kookosöljybuumia ja sen terveysvaikutusten hekuttamista, koska on jo pitkään tiedetty, että kookosrasva on kasviperäisistä rasvoista ainoa joka on KOVAA RASVAA. Miten ihmeessä tällainen terveysbuumi on edes syntynyt????

 12. Kannattaa lukea Antti Heikkilän postaus!
  http://www.anttiheikkila.com/blogi/ita-suomen-opisto-jyraa-margariinin-puolesta/

  Ite käytän kookosöljyä, syön kanamunia, pekonia yms. Kolesteroliarvot erinomaiset. Kannattaa lukea kirja Kolesterolimyytti (Uffe Ranskov).

 13. Nyt tuli pikku virhe: Siis Ravnskov ei Ranskov.

 14. Hyviä kommentteja ja aiheetkin selvästi melko laajat. Hienoa. Joku asiantuntija ehtikin kommentoida jo tuota makuuhuoneaihetta, hahah! 🙂

  x Steffi

 15. A me le tue foto invece piacciono.. come faccio a mettermi tra i tuoi followers.. forse sono ciecata che non capisco.. Arancia e cioccolato comunque è un connubio stno!udpeBaci:*

Leave a Reply

Your email address will not be published.