Työni, harrastukseni ja opiskeluni pyörii yhden aiheen ympärillä – treenin ja terveellisten elämäntapojen. Olen viihtynyt tässä asemassa jo pitkään ja mitä pidempään olen tällä alalla, sitä enemmän opin. Asenteeni on avoin – minulla on oma pohja sille, mitä koen terveelliseksi ruokailun ja liikunnan suhteen mutten kieltäydy keskustelusta, joka käsittelee ajattelutapaa joita en itse noudattaisi ja haluan painottaa avarakatseisuutta. Tällä alalla löytyy monta oikeaa vastausta ja jokapäivä julkaistaan uusia tutkimuksia ja oivalluksia näihin aiheisiin liittyen. Siksi haluan mainita lukijoilleni että aina ei ole välttämättä olemassa yhtä oikeaa vastausta. Oikea vastaus luodaan loppujen lopuksi itse.
Urheilu kuuluu kaikille – Ajatuksia elämäntapamuutoksesta
Monet teistä tietää kuitenkin hyvin minkätyyppistä laihdutusta olen vastaan. Ei tarvitse katsoa pidemmälle kun oikeaan sivuun “Suositut tekstit” ja hakea sieltä viidenneksi luetuin postaus, niin tiedätte kantani ruokailun suhteen laihdutuksessa. Olen edelleen täysin samaa mieltä, tiukat dieetit on out!
Liikunnan suhteen on myös hyvä pysyä järkevänä. Itse treenaan tällä hetkellä 4-6 kertaa viikossa, tavoitteena Crossfit SM-kisat. Tämä ei kuitenkaan ole määrällisesti ideaalinen kaikille ja tavoitteenikin on toki harvinainen.
Jos liikunnalla on jo paikka elämässänne, se on todella hieno juttu. Kerta viikkoon on jo hieno saavutus, josta on tärkeä olla ylpeä.
On myös hyvä muistaa, että urheilu kuuluu kaikille. Näen liian harvoin ns. huonossa kunnossa olevia ihmisiä salilla ja lenkkipolulla. Kynnys voi tuntua korkealta aloittaa se treenaaminen ja terveellisten elämäntapojen noudattaminen, mutta koskaan ei ole liian myöhäistä. Olen kehittämässä pientä kaavakketta, johon kuuluu neljä kysymystä joita on hyvä miettiä läpi ennen kuin aloitetaan jonkinnäköinen terveellisyysprojekti. Julkaisen sen tällä viikolla. Siinä en anna vinkkejä käytäntöön, vaan toivoisin että kysymykset mietittäisiin ensin läpi ja oltaisiin rehellisiä itselleen miksi halutaan tehdä elämäntapamuutos. Kun vastaukset ovat selvillä, uskon että motivaatiokin on helpompi ylläpitää, kun oikeasti tiedetään mitä halutaan ja miksi. (Tämä on sama kaavake josta puhuin “Kesäkiloja?” -postauksessa).
x Steffi
Steffi, kiitos mahtavasta, ajatuksia herättävästä blogista!
Moikka! Ajattelin alottaa muun urheiluharrastusen lisäksi salilla käymisen lähinnä huvin vuoksi ehkä kerran pari kuussa. Miten kannattaisi alottaa, vai onko joku (ammattitaitoinen) neuvoja/opastaja ihan pakollinen, mitä mieltä olet?
Blogisi on tosi kiva! (:
Suosittelen ottamaan ammattitaitoista apua jos sinulla on siihen mahdollisuus. Kiitos!
x Steffi
Moikka 🙂 Missä suhteessa kannattaisi harrastaa aerobista liikuntaa ja saliharjoittelua jos haluaa lihasta, mutta pitää “rasvakerroksen” myös mahd. alhaisena ? Tiedän, että rasvanpoltto ja lihaksen kasvattaminen samanaikaisesti on todella vaikeaa, mutta kuitenkin mahdollista ? Minkälaisia vinkkejä sinulla olisi tämänkaltaisiin tavoitteisiin ? Ja pohjalla siis on jo lihasmassaa jonkin verran eikä ylipainoa ole.
Kiitos jos ehdit vastaamaan 🙂
Nämä ovat haastavia kysymyksiä ja en valitettavasti pysty vastaamaan tähän, koska en tiedä sinusta paljoa. Suosittelen palkkaamaan vaikkapa PT:n tai jonkun muun asiantuntijan, joka voisi auttaa sinua asioissa.
x Steffi
Heipsun Steffi 🙂 Tämä ei nyt ihan liikuntaan varsinaisesti liity mutta ruokapuoleen kyllä. Kasvissyöjänä ja nyt enemmän siirtynyt vegaaniseen ruokaan (eläinperäisistä tuotteista syön enää rahkaa ja raejuustoa) pohdiskelin tuota proteiinin saantiani, joka on hieman heikkoa. Mitä vinkkejä sinulla olisi? Käyn salilla säännöllisesti ja harrastan aerobista (juoksua ja sali yhteensä viikossa n.4-6 kertaa) ja nyt haluaisinkin taata hyvän proteiinin saannin. 🙂
Hei, testaa noita jungle juice bar:in smoothieita tai ala tekemään omia! 🙂
x Steffi
Hei Steffi! Olen ylipainoinen kuntoilija ja täsmälleen samaa mieltä kanssasi. En ole “huonokuntoinen” liikkuja, mutten myöskään näytä hyväkuntoiselta. Itselleni se ei ole ongelma.
Tiedän kuitenkin ihmisiä, jotka eivät ulkonäkönsä vuoksi kehtaa treenata. Aivan kuin urheilu kuuluisi vain urheilullisen näköisille ihmisille ja että liikkuva ylipainoinen ihminen olisi jotenkin nolo näky. Ihan kuin elintaparemontti pitäisi ensin aloittaa laihduttamalla ja vasta sitten kun ulkonäkö on sovelias, ryhtyä urheilemaan. Tuosta ajatustavasta pitäisi jotenkin joukolla päästä eroon. Mutta miten? Mainoskampanjalla?
Hyviä ajatuksia. Toivottavasti siitä ajattelutavasta päästään pian eroon.
x Steffi
Can I just add that if keeping in shape and looking damn fine is what you do, you do a great job 😀
Thanks Aaron! Hope all is well.
x Steffi
En tiedä olenko vielä kertonut, kuinka hyvä blogi sinulla onkaan! Sen avulla opin vetämään leukoja ja nyt saan jo kuusi. Lisäksi myös kenkätestauksesi ovat olleet kiinnostavia! 🙂
En ole varma, ovatko muut lukijasi linkkailleet blogejansa sinulle, mutta annan nyt omani osoitteen.
http://www.lifefor-run.blogspot.fi
Se on pääasiassa treeniblogi, mutta annan sielä myös omia reseptejäni jaettavaksi. 🙂
Ihana kuulla. Kenkätestauksia on tulossa lisää! Kiitos linkistä.
x Steffi
Tosi hyvä postaus! En olisi osannut paremmin pukea tuota ajatusta sanoiksi.
En ole itse ollut aina urheilullinen, ja aluksi arastelin tosi paljon liikkumaan lähtemistä. Koin kynnyksen todella korkeaksi, sillä tunsin oloni jotenkin auttamatta “huonokuntoiseksi” ja “aloittelijaksi”. Onneksi uskalsin pyytää ohjausta ja vinkkejä, joiden kautta opin osaavani paljon enemmän kuin olin aluksi kuvitellut. Oman kokemukseni vuoksi mua surettaa paljon se, kuinka monet kokee samanlaisia tunteita, ja vielä enemmän se, että on oikeasti ihmisiä jotka katsoo esim. ylipainoista treenaajaa vinoon kuntosalilla. Totuushan on, että jokainen meistä on joskus ollut aloittelija 🙂
Kivaa syksyä! Itse oon jo kauan odottanut tätä vähän viileämpää ja raikkaampaa lenkkisäätä.
Kiitos ja ihana kuulla. Kivaa syksyä!
x Steffi