CrossFit Invitational 2013

Oijoi, upea tapahtuma takana. Tulin eilen Berliinistä, olin katsomassa kisoja nimeltä CrossFit Invitational, USA vs. The World! Päästiin rakkaan serkkuni kanssa seuraamaan lemppariurheilijoitamme erittäin läheltä. Tämä koko tapahtuma näytettiin livenä Eurosportilla. Moni oli bongannut meidät telkkarista!

Tapahtuman juonsi Annie Thorisdottir (oikealla valkoisissa houisissa),  2011 ja 2012 CrossFit Games voittaja.

Minulla on paljon materiaalia tapahtumasta. Kuvia ja videoita. Ensimmäinen video, jonka tänne laitan tänne on urheilijoiden lämmittelyalueelta otettua materiaalia. Katsojat pääsivät siis seuraamaan kuinka maailman parhaimmat ja kansainvälisessä mediassa tunnetuimmat CrossFit -urheilijat lämmittelivät suurta kisaa varten. Erittäin kiinnostavaa! Tämä oli minulle (ja varmasti muille crossfittaajille) erittäin kiinnostavaa seurata siksi, koska tässä näki kuinka huiput suorittavat tiettyjä liikkeitä teknillisesti ja miten he valmistautuvat tapahtumaan fyysisesti ja henkisesti. Camille Leblanc-Bazinet ja Rich Froning olivat kaksi urheilijaa, joita tykkäsin seurata erityisesti.

Team World. Kuvassa m.m. naisten hallitseva CF-mestari Samantha Briggs, Camille Leblanc-Bazinet, CrossFit Games vastaava Dave Castro ja Reebokista tuttu (director of athlete service and strategy) Don Hasselbeck. Team World valmentaja Mads Jacobsen näkyy myös.
Team USA miehet. Rich Froning, Jason Khalipa, Ben Smith ja valmentaja Matt Chan.

Camille Leblanc-Bazinet ja valmentaja.

Hauska kuva heheh. Camille ihmettelee no-reppiä. Kuvassa suomalainen CrossFit-tuomari ja Reebok CrossFit 33100 salilta tuttu Mikko Aaltonen.

Ben Smith yrittää rinnallevetoa. Tämä nosto ei onnistunut.

Kuvat minä ja Stina.

Instagramissani (stef_fit) on vielä lisää kuvia.

Tämän kisan nähtyäni olen entistä enemmän inspiroitunut treenata crossfittiä. Tämän päivän treeni meni erittäin hyvin, kiitos neljän päivän treenitauon. Treenissä tehtiin käsipainotempausta, muscle-uppeja (hyppäsin muscle-uppeihin), ja yleisliikkeitä. Jos jotakuta kiinnostaa tietää erityisesti tämän treeni tulokset ja toistot niin sanokaa kommenttiboksissa niin kerron sen teille. 
Kun huomaan kehostani että olen normaalia väsyneempi tai lihakseni ovat kipeät pitkään, tiedän että parin päivän tauko on pian paikallaan. Huomenna salillani testataan takakyykky-maksimitoistoa! Olen valmis tekemään ennätyksen. Aikaisemmin olen kyykännyt penkille 110kg, mutta syväkyykkynä olen tehnyt vain 90kg ja se on se joka lasketaan. Huomenna 95kg tai jopa 100kg syväkyykkyyn! 🙂
x Steffi

23 comments

 1. MOI! Olisi kiva saada se syväkyykky-videolle, vaikka ilman painoja, niin että näkis, miten se tehdään TÄYSIN oikeaoppisesti! 🙂
  p.s Lähettelin sulle sähköpostia tossa hetken aikaa sitten, onkohan mennyt roskaposteihin vai muuten vain unohtunut? 😛
  Tsemppiä treeneihin! Olet super-inspiroiva! 🙂

  • Video löytyy nyt instagramistani stef_fit. Tekniikka ei tosin ole täydellinen, kun teen maksimitoistoa. Maksimitoistoja kokeilen ainoastaan 2-4 kertaa vuodessa, kun teen kyykkyjä vähemmillä painoilla teen ne tekniikkapuhtaammin.

   Olen pahoillani että olen hidas vastaamaan sähköposteihin, maili tuuppaa olla aika täynnä tällä hetkellä mutta vastaan niin nopeasti kuin pystyn ja saa lähettää muistutusviestejä!

   x Steffi

  • ja Kiitos vielä Minna.

   x Steffi

 2. ihanan terveen ja vahvan näköisiä ihmisiä! kisat ovat varmasti olleet sulle hieno kokemus! 🙂

 3. Maanantai-illan pelastus tää postaus!! Videoita odotellessa:D

 4. Huikeeta! Hieno postaus. Thänks! Itte oon ihan hurahtanu lajiin, yks kerta riittää ku käy treeneissä ja siitä tulee pakkomielle! 😉

 5. Vähänkö kiva postaus, oli varmaan niin siistiä tuolla! Ja pakko sanoa että nuo urheilijat näyttävät aivan upeilta 😀

 6. käytkö vielä crossfit espoossa?=)

  • Silloin tällöin! Huippu paikka ja Pete Auvinen on erinomainen koutsi. Kotisalini on kuitenkin tällä hetkellä CrossFit Central Helsinki.

   x Steffi

 7. Mä katsoin Eurosportilta kisat ja bongasin sut sieltä! Oli kyllä ihan huikeita mimmejä ja miehiä. Ja tosi jännä kisa 🙂

 8. Moi Steffi! Aloitin juuri crossfitin OnRampin ja ekalla kerralla harjoiteltiin kyykkytekniikkaa. Koska polveni ja liikkuvuuteni antavat myöten, niin minua “käskettiin” kyykätä ihan alas, eli pakarat nilkkoihin asti, vaikka lantioni kääntyy silloin sisäänpäin ala-asennossa. Muuten asento pysyy kasassa. Ymmärtääkseni lantion kääntyminen sisäänpäin ei ole hyvä juttu ainakaan silloin, kun painoja on enemmän, mutta kehittääkö pienillä painoilla mahdollisimman alas kyykkääminen kyykkytekniikkaa/liikkuvuutta vai mikähän mahtaa olla tässä takana? Pelkän tangon painolla kyykätessä tämä tuntui hyvältä, eikä aiheuttanut mitään kipua/tuntemusta alaselässä, mutta olen aikaisemmin saanut sellaista valmennusta, että alaselän pyöristyminen alhaalla on _aina_ huono asia ja olen siksi jättänyt kyykyt vähän ylemmäksi. Maria

  • Uskoisin, että sulla saattaa olla pientä liikkuvuusongelmaa lantiossa ja takareisissä. Oon ite ymmärtänyt et jos ei tää “butt wink” ole kivulias niin siitä ei ole niin pahaa haittaa mitä annetaan ymmärtää. Kannattaa venytellä lantionseutua ja testata esim sitä mitä näin eilen instagramissa (hah) eli kuminauha tolppaan kiinni, itse lenkin sisälle ja lenkki about pyllyn yläpuolella, hidas kyykky boksilla ja keskittyy siihen tuntemukseen kun alaselkä alkaa pyöristymään ja koittaa pitää selän suorana. Kandee googlailla “butt wink squatting” ja kysyä vaikka omalta valmentajaltasi vinkkejä.

  • Mullakin lantio kääntyy sisäänpäin vähän kun kyykkään tosi syvälle. Omat valmentajani ovat joskus maininneet asiasta, voisi olla kyykkäämättä ihan niin syvälle ja yrittää venytellä tosi hyvin. Saattaa johtua myös keskivartalon tuen loppumisesta, eli kannattaa treenata hyvin vatsalihaksia ja mutia core-lihaksia. Mutta koska tämä ei satu mulla ollenkaan ja kyykky kuitenkin paranee koko ajan, niin ei siitä suurta ongelmaakaan ole.

  • ns. “butt wink” on tyypillistä monelle, myös minulle joskus. Tästä ollaan montaa mieltä mutta suosittelen kuuntelemaan koutsiasi ja jatkamaan samaan tahtiin, eli tekemällä kyykyt alas asti vaikka butt wink -ilmiä tapahtuu sinulle. Kyykkysi tulee varmasti kehittymään venyttelyllä (niinkuin ylläolevatkin ovat ehtineet vinkkailla). Kun saat myös lisää voimaa kyykkysi näyttää varmasti kehittyneemmältä. Kysy valmentajaltasti vinkkejä ja jos kipua ilmenee kannattaa mainita siitäkin hänelle!

   x Steffi

  • ok, kiitos vastauksista! Itseasiassa olen jo nyt huomannut, että butt wink vähenee sitä mukaa, mitä enemmän olen kyykkyä alas asti tehnyt ja asiaan keskittynyt. Kiitos hyvistä vinkeistä!

 9. Reenituloksia ehdottomasti !! 🙂

 10. Aina kiinnostaa sun tulokset itsekin lajia harrastavana!:) – S

  • Kiva, eli treeni:

   5 rounds: 1 min x MU, 14 x DB Hang Snatch, 14 x Burpee, rest 90 seconds. WORKOUT ★
   5 rounds,
   1 minute x Ring Muscle Up,
   14 x Hang Dumbbell Snatch (7 each, split them however you want),
   14 x Burpee ,
   Rest 90 seconds.
   Score is total muscle ups and round times of snatches and burpees (don’t include the one minute MU in the round times).

   Tulokset:

   32 scaled MU. 1:14,1:16,1:22,1:28,1:29
   Scaled MU – rings eyebrow high, jumping MU.
   35lbs DB snatch. No alternating hands (7+7)
   7-8-5-6-6 = 32 jumping MU.
   Times:
   1:14
   1:16
   1:22
   1:28
   1:29

   x Steffi

 11. Olisi kyllä kiva jos saisit kyykkysi videolle! 90kg on mun mielestä jo tosi hyvä tulos. Tsemppiä uuden ennätyksen yrittämiseen!

 12. Oliko teillä jotkut mediapassit vai miten pääsitte noille paikoille?

  Mahtavia kuvia, Camillea on ainakin joka kuvakulmasta, erityisesti takaa 😉

 13. Kuvista vaan bongasin, että aika monella oli polvissa jotkut suojat vai mitkä ne oikein on?

Leave a Reply

Your email address will not be published.