Inspiraatiotiistai

Blogini idea lähti siitä, että halusin tuottaa itselleni ja lukijoille inspiraatiota treeniin. Alussa tein paljon “treeni-inspiraatiota” -postauksia jotka täyttyivät ainoastaan lainatuista kuvista. Nykyään yritän käyttää enemmän omia kuvia, mutta haluaisin jatkaa treeni-inspis postaamista aina välillä. Tässä tulee tämän hetkiset lempparikuvat. Kaikki kuvat ovat lainattu täältä.

7 comments

 1. Moikka!
  Mulla meni eilen treenatessa polven eturistisiteet ja joudun kolmen viikon päästä leikkaukseen, sekä kuntoutuminen kestää noin puoli vuotta. Tämä tuntui romauttavan maailmani, sillä olen himo urheilija ja saan urheilusta aina parhaan fiiliksen. Voisitko tehä postauksen treeneistä, joita pystyy tekemään salilla tai kotona ilman jalkoja rasittamatta 🙂 Vatsaa, selkää ja käsiä nyt lähinnä pystyn tekemään. Myöskin joku vinkki miten kylkiä pystyn tekemään?

  • Heippa, mullakin on leikattu polven eturistiside viime kesänä! 🙂 Tällasena himourheilijana myöskin voin varottaa että se kuntouttaminen oli mulle ainakin ihan tuskaa! Puol vuotta ilman kovia treenejä…
   Treenasin fysioterapeutin antamien polvi/jalkajumppien lisäks just vatsoja ja yläkroppaa. Leikkauksen jälkeenhän jalkalihas/lihakset surkastuu. Mun jalkalihakset oli ihan olemattomat ( vaikka jumppasin niin paljo ku vaan sain ) ja yläkroppa olikin sitte paremassa kunnossa. Sen takia mulla on nytkin vielä kropassa epätasapaino: lihaksikas yläkroppa ja vähemmän lihaksikkaat jalat. Mun kirurgi kertoi, että lihas tulee vasta entiselleen 2 vuoden jälkeen leikkauksesta ja sen jälkeen se on ihan normaali! Tää reisi alkaa jo pian olla saman kokonen ku ennen leikkausta mut vielä on hommia…
   Aattelin vaan kertoa kokemuksia 😀 Ite olisin voinu kuntouttamisen aikaan jättää sen yläkropan treenaamisen vähemmälle, koska tää epätasapaino on tosi häiritsevä! ( riippuu toki lajista, itse olen crossfittaaja ) Tsemppiä!

 2. Moi Steffi! Olen entinen sm-tason voimistelija, lopetin kolmisen vuotta sitten kilpavoimistelun ja nykyään harrastan sitä kerran viikossa ihan harrastelijameiningillä. Elämäni aikana juoksemani lenkit voi laskea yhdellä kädellä, ja täytyy myöntää että rapakunnossa olen. Onko sulla mitään vinkkejä, millä voisin aloittaa juoksun?

 3. Nyt noiden muiden kysymysten kaveriksi: miksi en saa yhtään leukaa?
  Oon harjotellu niitä kaikilla mahdollisilla tavoilla n. puoli vuotta, harrastan crossfitiä, salia yms ja oon siis aika lihaksikas ja vahva, mutta leukaa en silti saa! Voiko syynä olla siis muita syitä kuin voima?

  • Sama juttu itselläkin, harrastuksina nyrkkeilyä ja crossfit-tyyppistä treeniä. Kai se vaan vaatii sellaista voimaa ja lihaksia, jota naisilla luonnostaan harvemmin on. Harjoittelen satunnaisesti seisaaltaan vetämään ylös ja hiiiitaaaasti alas – kyllä siinä kehittyy! Tämän vuoden loppuun mennessä aion sen hemmetin leuan vetää, eikä olla enää kovin kaukana 😀

  • Hei kamut, mulla sama ongelma! En saa itekkään leukaa, mutta mua on jeesannut paljon selän lihasten aktivoinnin opettelu. Esim pull-upeissa jeesaa kun treenaa hermottamaan lihakset leukoja vedettäessä samalla tavalla kuin jos flexaisi peilissä selkälihaksia. Snaijaatteko, siis sillai miten bodaajat esittelee selän lihaksia. Sit kun oppii tekee sen siinä tangossa niin kehitys lähtee vauhdilla eteenpäin kun lopettaa pelkillä käsillä vetämisen. Vastaoteleuoissa joku kerran täällä kommenttikentässä vinkkas että ajattelee vetoa kuin vetäisi kyynärpäitä kylkiin kiinni.

 4. Leuanvedossa kannattaa tosissaan ajatell että kyynerpäillä vetää ja jos ei leuat onnistu niin ylätaljaa samalla otteella kun leukoja plus leuanvetotangossa pelkkää negatiiviata osuutta eli laskuvaihetta. Nuo niksit ainakin itsellä toimineet! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.