Käsienseisontaharjoituksia – wall climb

Hey! Yksi kiva, mutta melko haastava liike, on wall climb. Liikkeessä ollaan aluksi vatsalteen, tästä punnerretaan ylös ja kävellään käsillä seinää vasten, samalla kuin jalat nousevat seinää pitkin ylöspäin. Jos ollaan tarpeeksi itsevarmoja, voidaan kävellä niin pitkälle että nenä koskettaa seinää. 
Mutta! Olkaa varovaisia tässä, testatkaa ensin kävellä ainoastaan pari askelta ja lisätkää käsiaskelia oman tuntemuksen mukaan. Kaveri voi olla vieressä auttamassa ja katsokaa että sivuilla ei ole teräviä esineitä. Tämä on melko raskas liike, joten jos tämä ei onnistu, ei pidä lannistua. Tätä on kuitenkin kiva harjoitella, mutta olkaa tosiaan varovaisia ja tehkää omalla vastuulla! Tässä liikkeessä lähes koko yläkroppa ja myös keskivartalo on töissä. Hyvä treeni harjoitella omaa keskittymiskykyä ja tasapainoa.
Instagramistani (stef_fit) löytyy tästä liikkeestä ja eilisestä 100kg takakyykystäni videot. Takakyykkyvideosta sen verran, että kyykky ei ole täysin tekniikkapuhdas ja maksimitoisto harvoin näyttää esimerkilliseltä. Minulla liikkuu polvet hieman sivuille videossa, polvien tulisi koko ajan pyrkiä ulospäin. Maksimitoistoa (1RM) tulee vuodessa kokeiltua ainoastaan sellainen 2-4 kertaa.
x Steffi

5 comments

  1. Hei vähän kivan näköstä! pakko kokeilla vaikkei siitä varmaan mitään tuukkaan… 😀

  2. ompas kivan näköstä! Mitenkäs tuosta alas pompataan? 😀 pompataanko siitä niinku silta asentoon vai kuinka? 😀 t. tyhmä!

    • Omg joo siltaan 😀 Auts *snapcity*
      Alas tullaan samalla tyylillä, jalat askeltaa alas ja kädet köpöttää eteenpäin kunnes ollaan aloitusasennossa.

  3. Moi Steffi! Kyykkyvideosta inspiroituneena ajattelin kysyä, olisiko mahdollista saada postausta oikeasta kyykkäystekniikasta takakyykkyyn. Foorumeilla sekä ihan ammattilaisilla tuntuu olevan paljon eriäviä mielipiteitä siitä, kuinka syvälle kannattaa kyykätä, jotta nivelet (polvet) säästyisivät liialta rasitukselta. Haluaisin kuulla sinun näkemyksesi asiasta, sekä joitakin käytännön vinkkejä sinne alas asti pääsemiseen (mahdolliset vaikuttavat lihasjumit, lantiorangan liikkuvuus jne., jotka saattaisivat asiaan vaikuttaa, miten näitä voisi hoitaa kohti syvempää kyykkyä).

  4. Heh, tätä tuli tehtyä niiiiiin paljon lapsena!! Ihan super kivaa 🙂 Täytyisi varmaan kokeilla pitkästä aikaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.