Käytännön vinkkejä syyslenkille

Katsokaa tätä upeeta säätä. Tältä näytti etelä-suomi eilen, ja samalta se näyttää juuri nyt. Asteita on sellainen +10 ja aurinko paistaa. Aamuisin on hieman viileämpi. Kävin eilen lenkillä, joka tuntui sään takia aivan mahtavalta. Juoksin hieman yli 7km ja tahti oli reipas. Kun hehkutan lenkkejä tällä tavalla, aivan kuin ne olisivat maailman paras juttu, niin voin kertoa että ne oikeasti ovat. Lenkkeilystä on tullut minulle tietty terapiamuoto ja rakas harrastus. Tämä ei kuitenkaan ole synnynnäistä vaan tähän ajattelutapaan opetellaan. Mieleen tuli lenkillä että aina jos on jotain mikä mietityttää tai tarvitsen omaa aikaa, niin lenkki toimii terapiana. Jos minun pitäisi valita lenkkeilyn ja crossfitin välistä niin en kyllä osaisi vastata. Tai vastaisin ehkä lenkkeily. Ei jokaikinen kuitenkaan lenkki ole maailman ihanin juttu, mutta joskus ne vaan tuovat erittäin paljon mielihyvää. Urheilu on parasta huumetta 🙂

Voisin katsoa sports trackeristä (tai suositteletko muita juoksuun tarkoitettuja iphone-sovelluksia?) kauanko minulla kestää juosta tämäntyyppisiä lenkkejä. Jotkut tykkäävät mitata pituuksia, sykettä ja aikaa. Jos se tuo motivaatiota teille niin se on erittäin hyvä juttu!

Voidaan nyt puhua myös hieman treenivaatteista, jotka soveltuvat viileämpiin säihin. Kävin tsekkaamassa uutuksia ja yksi lempparimerkki tällä hetkellä taitaa olla Haglöfs. Tuo valkoinen ja pinkki takki ovat mielestäni todella tyylikkäitä ja mukavia päällä. Pinkistä takista lisää myöhemmin.

Tällä säällä laitan päälle pitkähihaisen paidan, t-paidan sen päälle ja ohuen lenkkitakin. Tämä oli melkein liikaa eiliselle lenkille mutta mielummin hieman liikaa, kuin liian vähän – ettei vaan vilustuta. Hanskoja tai pipoa en vielä kaivannut.
Muistatteko pinkit vedenkestävät kengät, joista pidän? Tässä samat kengät, mutta soveltuvat talvilenkkeilyyn nastojen takia. Näistäkin lisää vielä.

Tervetuloa elämääni viileät ja terapeuttiset syyslenkit!
x Steffi

5 comments

 1. Kiitos todella mielenkiintoisesta ja inspiroivasta blogista! Itse olen käyttänyt iPhonella RunKeeper -nimistä sovellusta, josta pidän enemmän kuin Sports Trackerista. Se tuntuu toimivan luotettavasti ja antaa 5 minuutin välein väliaikatietoja (ääneen) keskinopeudesta ja matkasta. Lisäksi tykkään siitä että jälkeenpäin pääsee tarkastelemaan miten vauhti on vaihdellut lenkin aikana, miten paljon korkeuseroja lenkillä oli jne.

 2. SportsTracker toimii Androidillakin ja itse tykkään siitä kun se on helppo ja informatiivinen. Puhelinrikon jälkeen latasin varapuhelimeen vaan jonkun tosi kehnon version… Mulle riittää nopeus, keskinopeus, matka, reitti ja vauhti/km tässä vaiheessa. Maha-asukkaan pullahdettua pihalle – tässä muutaman viikon sisään – ja toipumisen jälkeen voisi sitten kaivella sykemittarin kaveriksi:) Sellaisena varman päälle -ratkaisuna, aika hyvin osaan arvioida sykkeen ja tehon mittarittakin.

 3. Kannattaa kokeilla Polarin Beat ilmaista sovellusta: http://www.polar.com/beat/fi/ . Siihen saa liitettyä sykkeenkin ja kalorit, jos hankkii sykevyön. Kaikki samat ominaisuudet mitä noissa muissa sovelluksissa, mutta tuo syke vielä lisäksi ja kaikkea muuta mukavaa pientä sälää 🙂 Toimii myös cf reeneissä. Kiva kattoa mennäänkö maksimisykeillä matconin koko aika vai loppuvaiheessa 😀

 4. Just aamulla mietin et pitäis löytää talveksi lenkkarit nastapohjilla, koska viime talvena jäi juoksut vähille, kun kaikkialla oli jäätä eikä uskaltanu mennä :s
  Onko sullakin talvella käytössä nastapohjaiset lenkkarit vai millä juokset? 🙂

  p.s. kiitos mahtavasta ja todella motivoivasta blogista!

 5. Hei.
  Haluaisin kysyä mielipidettäsi siitä kun käyn salilla treenaamassa lihaksia aamu kuudelta ja herään noin puolta tuntia aikaisemmin niin en kehtaa tuhtia aamupalaakaan ahtaa mahaan. Syön yleensä bananin ja proteiinia joko rahkan tai jonkun juoman. ja salin jälkeen syön sitten heti puuron marjoja ja raejuustoa. Onko huono näin vai pitäisikö ennen reeniä syödä enemmän 🙂 sulla on muuten huippu blogi jota on mukava seurailla. Itsekkin haluaisin kokeilla tuota crossfittiä mutta meidän pienessä paikkakunnalla ei ole mitään tollaista ja yksin ei oikein osaa 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.