Valakyykky

Oletteko testanneet valakyykkyä ikinä? Valakyykky on englanniksi overhead squat (OHS) ja tehdään niinkuin allaolevassa kuvassa teen. Eli perinteinen kyykky, mutta pään yläpuolella on keppi tai levytanko (jossa voi olla painoa), kädet ovat suorana ylöspäin ja ote on leveä. Tämä on tärkeä liike hallita tempauksen kannalta. Valakyykky on erittäin tehokas vatsalihasliike!
Tärkeää: Ennen kuin harjoittelette valakyykkyä, kehittäkää perinteistä takakyykkyänne (painolla tai ilman) ensin. Sitten kuin takakyykky tuntuu hyvältä ja varmalta, voidaan testailla valakyykkyä. Valakyykkyyn ei pidä lähteä painolla, ottakaa ensin perinteinen keppi käteen ja testailkaa! Tämä kehittää ja vaatii liikkuvuutta, keskivartalon hallintaa (ja voimaa) ja myös keskittymiskykyä – jos ei keskitytä liikkeeseen, voi olla että koko paketti hajoaa.
Valakyykky kepillä. Katse on tosin hyvä pitää enemmän edessä.
Valakyykkyyharjoitteluun mennään siis siten, että ensin harjoitellaan takakyykkyä, sitten voidaan kokeilla valakyykkyä ilman painoa, eli kepillä.
Oma valakyykky ennätys on 62,5kg 67,5kg (yksi toisto). Tässä video valakyykystäni (60kg).
x Steffi

3 comments

  1. Testailin eilen itse kevyellä tangolla. Erittäin haastava liike, keskivartalontukea tarvitsee vielä lisää voimaa, jotta liikettaä uskaltaa lähteä oikeasti treenaamaan. Tekniikkaa sen sijaan mielelläni treenailen jo nyt 🙂 Kiitos vinkeistä!

  2. Oho, ajatus taisi katketa tuossa toisessa lauseessa. Tarkoitan siis että keskivartaloni tarvitsee vielä lisää voimaa…

  3. Kröhöm hyvä idea tuo pelkällä kepillä harjoitteleminen! Itse kokeilin tuota kerran pumpin tangolla ja 20 kilon painolla kun demonstroin kaverille liikettä. Oli aikamoinen kokovartalotutina kun yritti pysyä paikallaan! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.