Vinkkejä hääjuoksuun – eli vinkkejä eukonkantoon!

Tällä viikolla on iloveme-messut, treeni-/kauneus-/terveysbloggareiden lempparimessut! Sieltä löytyy paljon samanhenkistä porukkaa ja uutuustuotteita ja paljon muuta. Huomenna voitte vielä osallistua messulippujen arvontaan (yksi postaus alaspäin).

Tässä postauksessa keskityn lauantain aiheeseen, eli hääjuoksuun, jossa vedän lämmittelyjumppaa osallistujille! Olen koonnut viisi vinkkejä osallistujille. Hääjuoksun ideana on humoristinen eukonkanto, 200m pituinen rata, jossa osallistujat (katso ne täältä) vetävät läpi hääkuteissaan! Tulkaa katsomaan tätä hauskaa tapahtumaa jos olette lauantaina messuilla.

5 vinkkiä hääjuoksuun

1. Testaa tekniikkoja tällä viikolla, eli tehkää lajinomaista harjoittelua! Menkää pihalle harjoittamaan tyyliänne, jota aiotte käyttää kisoissa. Mikä on paras tapa kantaa partneria? Miten osallistuja pysyy parhaiten kyydissä? Miten juoksu on turvallinen vaikka laji on aika hurja?

2. Kantajan kannattaa hankkia hyvät kengät juoksuun. Kenkävalintahan on vapaa, mutta jos halutaan pärjätä hyvin niin suosittelen lenkkareita, jotka pysyvät hyvin jalassa ja joilla ollaa juostu aikaisemin.

3. Kun kannetaan jotakin raskasta, oli se sitten oma tuleva aviomies/vaimo, rinkka tai vastaavaa, on monta lihasta työssä. Keskivartalon lihakset tekevät tärkeää työtä ja pitävät koko paketin kasassa, eli hyvät vatsalihakset ovat plussa tässä lajissa. Raskaassa juoksussa tarvitaan toki myös hyvät reisi- ja pakaralihakset, aikaisemmasta juoksutaustasta on hyötyä, mutta jos sellaista ei löydy niin ei pidä lannistua. Voi olla että juoksu ei kulje mutta eukonkanto on oma vahvuus!

4. Lämmittele hyvin ennen kilpailua. Minä vedän n. 15 minuutin jumpan ennen kisan alkua, mutta jos mahdollista, suosittelen lyhyttä ja nopeatempoista lenkkiä ennen kisaa kropan herättelyn vuoksi. Jonkinnäköinen sprinttiharjoitus voisi myös olla tarpeen. Eli lyhyt hölkkälämmittely 5-10min, jonka jälkeen 7-10 lyhyttä sprinttiä vaikka messujen parkkipaikalla! Varokaa autoja kuitenkin.

5. Muistakaa tärkein eli pitäkää hauskaa ja hyvä mieli päällä läpi päivän. Nähdään lauantaina!

x Steffi

Leave a Reply

Your email address will not be published.