Epäonnistuneita nostoja VIDEO x2

Chris Spealler (cspealler) postasi instagrammiinsa videoita jossa hän yrittää tehdä uutta tempausennätystä, mutta epäonnistuu jokaisessa nostossa. Video oli muistutus siitä, että ihmiset jakavat sosiaalisessa mediassa melkein aina vain parhaimmat puolensa. Nyt Speallerin 33 tuhatta seuraajaa sai nähdä miten myös hän taistelee näiden asioiden kanssa. Treenaaminen ja uusien ennätysten hakeminen ei ole aina ruusuilla tanssimista!

Siitä inspiroituna ajattelin jakaa teille tämän viikon rinnalleveto yrityksiä. Toissapäivänä kokeiltiin salillani uutta ennätystä ja en tainnut olla ihan valmis rikkomaan aikaisempaa ennätystäni (72,5kg).

Ensimmäisessä videossa näette kuinka en saa 70kg ylös. Se onnistui toisella yrityksellä kun valmentaja Ben kertoi kuinka tangon on oltava lähempänä kehoa vedossa ja kuinka minun pitää mennä nopeammin tangon alle. Etukyykky-asennossa takamukseni oli liian kaukana takana, kun sen olisi pitänyt olla enemmän alaspäin jotta olisin saanut paremman vastaanoton tangosta. Siinä oli allaolevan videon virheet! (:

Ja toisessa videossa en ollut vain henkisesti valmis nostamaan tuollaisia rautoja vielä… Mutta pian olen, pian olen.

Jos treenatte liikkeitä jotka ovat melko monimutkaisia ja tunnette olevanne “jumissa”, suosittelen videokuvaamaan liikkeitä, jotta voitte analysoida virheet jälkeenpäin.

x Steffi

5 comments

 1. Hei Steffi, Olen aloittanut Crossfitin tänä syksynä, ja olen totaalisen koukussa.
  Alla oleva kirjoitus pisti kuitenkin miettimään omaa treenausta, ja olen itsekin miettinyt samaa:
  Mitä mieltä sinä olet asiasta (eli siitä, että kun menet “tunnille”/ wodiin, et tiedä mitä tuleman pitää, ja siten suunnittelu on vaikeaa.
  http://tranastyrka.se/nar-tranar-du-crossfit-och-nar-tavlar-du-bara-i-det/

  • Tämä vähän rubbed me the wrong way, Suomessa ohjelmointi ja valmennuksen taso on todella hyvä ja tullakseen paremmaksi CrossFittaajaksi ei auta muu kuin käydä jokaisella ohjelmointiin kuuluvalla tunnilla ja open gymeillä treenaamassa heikkouksiaan. Luin just muuten artikkelin, jonka otsikko oli “You are not Rich Froning” (http://www.tabatatimes.com/you-are-not-rich-froning/) jossa tiivistettynä sanottiin sama mihin uskon itsekin, paremmaksi voi tulla vain treenaamalla. Ei tarvi suunnitella, se on tehty valmentajan toimesta jo ennakkoon. Itse en näe ongelmaa jos CF.n ohella tahtoo käydä kerran pari kertaa viikossa salilla, lenkillä tai tekemässä jonkun HIIT treenin, mutta CrossFit on harjoittelua jonka vuoksi se on ohjelmoitua, ei mitään peruskuntoilua jossa vedetään sata lasissa joka kerralla koska “liikunnasta tulee niin hyvä olo”. Huh tämäpäs nyt sai puolustuskannalle, itekin oon ihan hurahtanut CrossFitiin 😀

  • Hei ja kiva että olet aloittanut crossfitin. Jostain syystä en saa tuota linkkiä auki?

   x Steffi

 2. Tosi kevyen näköisesti nousi rinnalle toi 70kg vaikka se lopulta epäonnistuikin. Kivoja nämä videot. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.