Käytännön hyötyjä treenaamisesta salin ulkopuolella

Miten me käytännössä hyödymme siitä, että treenaamme monesti viikossa ja saavutamme hyvän kunnon?

Tietoisia syitä on monta; painomme pysyy terveellisissä rajoissa, sairastumisriski (m.m. riski kakkostyypin diabetekseen sairastumiseen) vähenee (lähde), henkinen hyvinvointi paranee koska liikunta vähentää stressiä ja lievittää masentuneisuutta ja ahdistusta (lähde), sitten näytämme tottakai myös hyviltä ja näin saamme mahdollisesti hyvän itsetunnon ja itsevarmuutta! Mutta konkreettisia hyötyjä? Katsotaanpa:

1. Tuntemattomattomista haasteista selvitään. Mitä jos joudut yhtäkkiä kädenvääntöön Anton Kuivasen (UFC-ottelija) kanssa? Heheh, mutta oikeasti: kiire bussiin, hissi ei toimi, painavat kauppakassit tai vastaavia tilanteita? Jokapäiväisistä askareista selvitään hieman helpommin kun ne eivät tunnu fyysisesti niin raskailta. Omalla kohdallani hikoilen myös vähemmän nyt kun olen paremmassa kunnossa kuin aikaisemmin, eli on mukavampi olla. 

2. Ääritilanteista selvittäisiin. Näitä ei onneksi tule usein vastaan, mutta kun tiedän että saisin nostettua itseni ylös tukalasta tilanteesta (leuanveto/muscle-up (harjoitteluvaiheessa)) tai työntämään raskaan esineen päältäni pois (penkkipunnerrus/työntö) saan siitä sitä “katu-itsevarmuutta”, hehe.
Video tästä löytyy vielä postauksen lopussa
Extreme Run 2013
3. Ollaan fyysisesti valmistuneita testaamaan uusia harrastuksia esim. lomalla. Kiinnostaisiko surffaus, patikointi, sukellus tai pyöräily esimerkiksi? Jos ollaan aikaisemmin oltu fyysisesti aktiivisia, onnistuvat nämä luultavasti helpommin.

4. Olemme fyysisesti valppaana. Tekemällä salin puolella toiminnallisia liikkeitä ja liikkeitä omalla kehonpainolla ja hyvällä tekniikalla, toimimme myös paremmin salin ulkopuolisessa elämässä. Suurin osa meistä tekee kyykkyjä, maastavetoja, työntöjä ja hauiskääntöjä joka päivä. Tässä mitä tarkoitan: Kyykkyjä = tuolille/vessalle istuminen, maastavetoja = minkä vaan tavaran nostaminen maasta, työntöjä = jonkun tavaran laittaminen yli pään korkeuden, hauiskääntöjä = syöminen.

5. Asiat hoituvat nopeasti. Tehokkuus on plussaa.

6. Vapaa-ajan hauskanpitoon ei tarvita apuvälineitä ja pihalla voi harrastaa urheilullisia aktiviteetteja lasten ja ystävien kanssa. Käsinseisontaharjoituksia, hippaa, lumisotaa, uintikisa… Lapsettaako? Kyllä vain.

7. Voi liittyä jonkun porukan joukkoon urheilullisin merkein ja näin tavata uusia ihmisiä treenin parissa. Elämänkumppanikin voi löytyä tätä kautta!

Siinä vain osa! Tuleeko teille mieleen muita tilanteita, joissa hyvästä kunnosta on hyötyä? Onko jollain kokemusta jostakin tilanteesta, jossa hyvä kunto oli hyödyksi?

Jos kuitenkin nämä seuraavat kuvat ovat teidän oikeita syitä treenata, ei niissäkään mitään vikaa ole, haha. Pääasia että liikutaan!

Pahoittelut kirosanasta, hehe.

Kuvat: Sandra, Mikko Pekkarinen, Ville Kaskivirta, Johan Lahti.

x Steffi

18 comments

 1. Salitreenistä on se hyvä puoli, että siellä joutuu (opettelemaan) keskittymään kunnolla. Tehokas harjoittelu vaatii hyvää keskittymiskykyä, ja sitä ei ehkä ihan täysillä tavoita, jos juoruilee sarjatauoilla kaverien kanssa, selaa puhelinta tai räpsii selfieitä. Koen, että harjoittelu vahvistaa keskittymiskykyä myös muussa elämässä. Turha hötkyily jää pois.

 2. On vaan pakko sanoa, että mahtavia kuvia sinusta! Erityisesti tuo kuva, jossa joogaat matolla ja palloja on taustalla. 🙂

  t. http://cloudberryslife.blogspot.fi/

 3. Olen myös huomannut, että sinnikäs harjoittelu auttaa myös jaksamaan arjessa esim. koulutehtävien kanssa. Salilla sitä kun reenaa ja painaa täysillä eikä lopeta sillon kun alkaa olla vähänkin tukalaa! Tämä sama ajatus siirtyy ainakin mulla myös muuhun tekemiseen ja auttaa sinnikyyteen ja kestävyyteen myös juuri niissä koulujutuissa. Vaikka kuinka olisi tylsää ja tappavaa lukea tenttiin, jatkan koska tiedä että siitä on hyötyä. Ei kipuu, ei hyötyy ;-D

 4. Tällasta postasta oonkin toivonut ja oottanut, kiitos! 🙂

 5. Upeita kuvia, hyvä teksti -niin totta! ja huippu video! 😀

 6. Mä sain just vkl kaverilta kommenttia, että mikä muu syy voi olla (mulla) treenaamiseen kuin se, että voi näytellä tuloksia eli niitä lihaksia o_O no öö? Nyt jäi kaiveleen, kun en siinä tilanteessa osannut sanoo mitään järkevää takas, mutta hänen kyllä pitäisi lukea tämä sun teksti 😉

  -tiia

 7. Aivan ihana tuo joogakuva! Sulla on ihanan lihaksikas ja terveen näköinen kroppa, oot oikein hyvä ihanne (mulle ainakin!) 🙂 Tsemppiä treenaamiseen, ootan aina innolla uusia postauksia!

 8. Huikee video! ;D Ja muutenkin hyviä pointteja. Oot ihailtavan hyvässä kunnossa, komppaan Dora Marieta, että sulla on ihanan lihaksikas ja TERVEEN näköinen kroppa. Siinä tavoitetta kerrakseen!

 9. Hei Steffi! Kysymykseni ei suoranaisesti liity tähän kirjoitukseen, mutta olisiko sinulla vinkkiä smoothiereseptin suhteen. Olen vaihto-opiskelemassa ulkomailla helmikuuhun asti ja haluaisin syödä terveellisesti. Suosin vähähiilihydraattista ruokavaliota, sillä olen huomannut leivän aiheuttavan turvotusta ja vatsanväänteitä. Ruisleivän suhteen tilanne ei ole yhtä paha, mutta sen saaminen täällä keski-euroopassa on mahdotonta. Proteiinijauheista käsiini olen onnistunut löytämään suklaanmakuisen. Rahkaa täällä on myös (10g protskuu/100g, jee!) mutta marjoja ei missään muodossa. Syön yleensä aamuisin kananmunan ja rahkaa ananaksella, mutta ananas sisältää niin paljon sokeria, että olisi mukava kokeilla välillä jotain muuta. Mös kiiwiä olen laittanut ananaksen tilalle ja se jopa maistuu hyvältä! Mutta siihenkin kyllästyy. Vaalea leipä ei innosta yhtään, mutta kaipaan vaihtelua aamupalaani. Suomessa juon arkipäivisin aina marjasmoothien rahkasta, luonnon marjoista, proteiinijauhosta, vehnäleseistä ja banaanista valmistettuna. Myös vinkit terveelliseen välipalaan otetaan mielellään vastaan! Kiitos jo etukäteen. Ps. Blogisi on ihan paras!

 10. Tää oli tosi hyvä (ja hauska) postaus!! 🙂 You go girl!<3

Leave a Reply

Your email address will not be published.