Uudenvuodenlupauksia 2014

Kohta vaihtuu vuosi ja se tarkoittaa monelle freessiä uutta starttia jollakin elämän saralla. Jos haluatte parantaa elintapojanne, niin kannattaa jatkaa lukemista. Täältä tulette saamaan terveelliseen elämään vinkkejä. Onko teillä mielessä laihdutus (ehkä yleisin), aktiivisempi treenaaminen, parempi nukkuminen, järjestelmällisempi aikataulu, herkkujen vähentäminen tai yleisesti vain terveellisempi elämä? Jos elämään kaipaa uutta sisältöä ja tiedetään että voidaan paremmin jos tehdään muutoksia, niin kannatta hankkia ympärilleen oikeat työkalut, jotta lupauksissa onnistuttaisiin. On väärin ajatella että kaikki pitää osata heti ja yksin, ja jos epäonnistutaan niin “ei vain olla tarpeeksi päteviä, fiksuja, vahvoja” tai jotain muuta. Ei kaikkea tarvitse todellakaan osata, en minäkään osaa. Tehtäväni täällä blogissa on inspiroida teitä omalla tavallani ja henkilökohtaisilla vinkeillä parempaan elämään treeni- ja terveysmielessä, joten antakaa minun toimia yhtenä työkaluna kohti terveellisempää elämää! 

Kerron teille minun henkilökohtaiset uudenvuodenlupaukset. Muutamia tärkeitä asioita elämässäni ovat juuri nyt Winter War -kisoihin (1.2 Tampereella, tulkaa katsomaan!) valmistautuminen, tarpeellinen energia arjessa, paremman ihon tavoittelu ja mielenrauhan tavoitteleminen. En halua laihtua, mutta haluan kehittyä urheilullisesti. Jotta pääsisin tavoitteisiin, olen listannut itselleni ylös asioita, jotka tulevat viemään minua oikeaan suuntaan, moni näistä vinkeistä voi toimia teidänkin kohdallanne.
Uudenvuodenlupauksia 2014

Nuku enemmän – Pyri saamaan vähintään 7h unta yössä (8h+ olisi ihanteellinen)


Juo enemmän vettä – Kanna mukanasi vesipullo ja juo ainakin 2-3 pullollista päivässä

Syö säännöllisesti ja opi lisää ruoanlaitosta – Aamupala ja säännöllinen ruokailu tärkeä! Osta helppo kokkikirja tai hanki viereesi joku joka kokkaa puolestasi (heheh, noeii – pakkohan sitä on itsekin harjoitella)
Lenkkeile enemmän – Lenkkeily toimii kuin terapia. Lempparibiisit korviin ja menoksi! Tämä on henkistä hyvinvointia ja tuo “sitä omaa aikaa”.

Hemmottele itseäsi – Käy vähintään kerran kuukaudessa jossakin hemmotteluhoidossa: Hieronta, kasvohoito, jalkahoito, kampaaja, rauhallinen jooga, meditointi tai vaikkapa kotitekoinen hemmottelupäivä!

Tulen puhumaan muutoksista hieman enemmän lähiaikoina. Ihanaa uuttavuotta ja olkoon se teidän paras ikinä!
Kuvat: Sandra ja Pete
x Steffi

10 comments

 1. Monelle sopisi “puhu vähemmän, tee enemmän”. Tuntuu että moni koko ajan suunnittelee ja puhuu siitä kuinka alkaa tekemään sitä tai tätä (treenejä tai muuta) mutta varsinainen tekeminen jää kuitenkin jostain syystä väliin.

  Loistavaa uutta vuotta Steffi! Ens vuonna tehdään taas lisää unelmista totta.

 2. Mulla on varmaan juuri tuo Mikan mainitsema juttu. Puhun paljon muutoksista, mutta kovin usein ne jää tekemättä. Urheilullisissa tavoitteissa pysyn hyvin, ja saavutankin niitä mitä kohti menossa.. Mutta ruokavalion puolella on sitten vielä tasapainoilua. Miehenikin lopen kyllästynyt kaikkiin mun päätöksiin, joita en kuitenkaan pidä. Tavallaan haluaisi jonkinnäköistä itsekuria herkkujen suhteen, mutta toisaalta liiallinen itsekuri tuottaa taas ongelmia. Onpahan tää tällaista varmasti monella meistä. Siispä oikein innolla odotan sinun uusia postauksia koskien myös ravintojuttuja.. 🙂

  • Hmm, joskus lupauksista ei pidetä kiinni jos niille ei löydy kunnollista tavoitetta – eli syytä miksi esim. syödä terveellisesti silloin kun ei todellakaan jaksaisi.

   Näitä asioita on hyvä miettiä: Miksi haluan muutosta, kenen takia haluan muutosta, mistä löydän motivaatiota muutokseen, miten käytännössä onnistun muutoksessani (ulkopuolista apua?), mitä teen kun en käyttäydy muutoksen mukaisesti, milloin haluan tuntea/nähdä onnistumista muutoksista (tavoitteet ja välitavoitteet). Nuo voisivat ehkä auttaa sinua!

   Varmasti monella on samankaltaisia pulmia.

   x Steffi

  • Kiitos tästä vastauksesta. Tämän pohjalta kirjoitin ensimmäistä kertaa itselleni ylös MIKSI ja MITÄ muutoksia haluan, ja millä tavoitteilla siihen pyrin. Nyt on mustaa valkoisella. Uskon että tällaiselläkin lupauksella on vaikutus psyykkeeseen, jossa ne suurimmat tahdon asiat kuitenkin tehdään! Kaksi viikkoa tiukempi sokeriton ruokavalio, jonka jälkeen 1 herkkupäivä/viikkoon. Näillä mennään kohti parempaa ja ehkä hivenen keveämpää oloa! Joulun jälkeen vaan kroppa kaipaa tämmöistä puhtaampaa ja terveellisempää ruokaa. Suklaata on syöty kyllä jo ihan koko tammikuun edestä!

 3. Nämä jutut voisin itsekin ottaa tavoitteeksi vuodelle 2014 🙂

  • Ota ihmeessä! Juuri näistä henkilökohtaisita tavoitteista on tulossa postauksia, jokaisesta asiasta erikseen 🙂

   x Steffi

 4. En ota liikaa tavoitteita tälle vuodelle, vaan ihan muutamia, jotka tiedän varmasti pystyväni toteuttamaan koko vuoden ajan. Yksi niistä on parempaan ruokavalioon pyrkiminen. Treenata jaksan välillä vähän liiaksikin, joten tällä hetkellä kannattaisi keskittyä järkevämpään syömiseen (lähinnä tarpeeksi paljon syömiseen ja herkkujen karsimiseen).

  • Kuulostaa hyvältä ja juuri tuo ettei ota tavoitteiksi liian radikaalisia juttuja, voi olla avain onnistumiseen. Todella moni sanoo esim “en syö kolmeen kuukauteen lempiherkkuani” tai vähän treenaava lupaa “treenaan 6 kertaa viikossa”. Radikaaliset muutokset eivät ikävä kyllä kestä usein niin pitkään ja kun epäonnistutaan podetaan huonoa omatuntoa ja itsetunto kärsii.

   Ajattelutapasi siis kuulostaa järkevältä! Minullakin on tavoitteena säännöllisempi ruokailu ja terveellinen ruoka. Tsemppiä tavoitteiden kanssa 🙂

   x Steffi

 5. Uuden vuoden kunniaksi asetin itselleni uusia tavoitteita, en antanut lupauksia, vaikka melkeinhän se on sama asia…Minun tavoitteeni liittyvät painoon, kehon koostumukseen ja ExtremeRuniin:)

  http://mamainprogess.blogspot.fi/2014/01/vuonna-2014-mina.html

  Hyvää uutta vuotta!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.