Askelkyykkykävelyn eri variaatiot, testatkaa näitä!

Askelkyykkykävely. Siinä kiva ja tehokas liike. Askelkyykkykävely kehittää ja kiinteyttää jalkalihaksia ja pakaroita, myös keskivartalon hallinta kehittyy. Jos pidetään painoa suorin käsin pään yläpuolella (kuvassa), harjoitetaan myös m.m. olkapäitä ja saadaan kokonaisvaltainen harjoitus tehtyä.

Kävin eilen tekemässä yhden treenin, johon kuului askelkyykkykävely tangon kanssa suorilla käsillä, 35kg tangolla. Hetken päästä ymmärsin kuitenkin, että tuo oli hieman liian raskas joten otin painoa pois ja jatkoin kevyemmllä painolla. Eilisessä treenissä tuli yhteensä 60 askelkyykkyä suorin käsin (overhead walking lunge), tein sen CrossFit Herttoniemessä.

Askelkyykkykävelyjä voidaan tehdä monella eri tapaa. Ylläoleva on melko haastava liike, voidaan ensin testata seuraavia versioita:

Askelkyykkykävely kädet lantiolla (katse ylös!). Tämä on yksinkertaisin versio askelkyykkykävelyistä. Lähtöasento tulee olla lantionlevyinen, niin että tasapaino ei horjahda. Askeleen tulee olla pitkä, niin ettei edessä olevan jalan polvi ylitä varvaslinjaa (sivusta katsottuna, niinkuin kuvassa). 
Tästä liikkeestä seuraava haaste voisi olla käsipainot/kahvakuulat käsissä tai levytanko niskan takana. Vielä haastavampi on pitää levypaino pään yläpuolella ja jos nuo kaikki liikkeet kulkevat hyvin, voidaan testata askelkyykkykävelyä levytangolla (ensimmäinen kuva).
ps. tässä en puhunut yhtään bulgarialaisesta askelkyykystä, joka on myös tehokas liike m.m. tasapainon ja voiman kannalta.
Kuvat: Stina ja Sandra
x Steffi

4 comments

  1. Jes, askelvalakyykky on loistava liike. Ehkä mun suosikki askelkyykkyvariaatio mutta tulee kyllä tehtyä sitä ihan liian vähän. Erinomainen tasapainon, keskivartalon ja lihashallinnan kehittämiseen ja tottakai hyvää jalkatreeniä.

    Kaks ja puol viikkoa kisoihin, joko jännittää? 🙂 Minkälaisella harjoitusohjelmalle meet eteenpäin nää pari viikkoa?

  2. Salin puolella askelkyykyt onnistuu kun toistoja ei yleensä ole monta. Pumpissa tilanne on kuitenkin toinen kun tempo on nopea ja toistoja niin monta. Ilmeisesti jotenkin en varaa painoa oikealle jalalle kun pohkeet alkaa kramppaamaan niin pahasti ettei jalat pysy alla? Mainitsin tästä just eilisessä postauksessani ja sanoin että oon alkanu tehdä pumpissa askelkyykkybiiseissä aasinpotkuja. Saa juuri sopivaan kohtaan eikä pohkeet ole kivikovia enää 🙂

  3. Askelkyykkykävely on itsellä monesti jalkatreenin viimeisiä liikkeitä jolla revitään vikatkin tehot jaloista. Variaatioista käytän yleensä käsipainojen roikotusta, painoltaan n. 20kg per kässäri.
    Tekisin itsekkin varmaan overheadia jos salilla tila tähän riittäisi. Loisto liike..

  4. Hyvännäköistä! 🙂 itselläni on hankinnassa kengät, nuo sinun pinkit kengät näyttää hyvältä, onko ne ns. Painonnostokengät? Minkä merkkiset ja mistä olet hommannut? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.