Omat treenit tällä hetkellä – Winter War 2014 kisavalmisteluja

Hieman omia treenikuulumisia voisin tänne kirjoitella! 🙂

Vaikka voitaisiin uskoa, että Winter War 2014 -kisoihin päästyä olisin ollut motivoituneempi kuin ikinä, niin kärsin hetken itse asiassa hieman treenimotivaatio-ongelmista. Riemuitsin kisoihin pääsyä, muttei tehnyt mieli treenata hetkeen. Pidinkin pidemmän treeniloman (n. 2 viikkoa) ja pääsin tammikuussa takaisin treenaamiseen makuun. Hyvä fiilis ei kuitenkaan tullut heti, vaan kamppailin hieman treenaamisen, tarpeellisen ruoan kanssa ja nukkumisen kanssa. 
Nyt voin kuitenkin hyvin, ja en vain keskity hyvään ja säännölliseen ruokailuun ja uneen, vaan elän myös sen mukaan. Tammikuussa elämäni on oikeaa urheilijan elämää – nukun, syön, treenaan (teen töitä) ja toistan nuo asiat seuraavana päivänä. Nyt tuntuu hyvältä, muttei tämä aina helppoa ole.

hehe

Treenini näyttävät seuraavanlaiselta: Treenaan tammikuussa kuusi kertaa viikossa, joskus teen samana päivänä kaksi treeniä, joista toinen on vain liikkuvuustreeni/venyttelyä/joogaa. Teen paljon metconeja – eli aikaa vastaan treenejä, joissa sykkeeni nousee korkealle. Nämä ovat niitä treenejä, joissa haastan itseäni niin paljon kuin mahdollista ja nämä ovat juuri niitä jotka “tuntuvat pahalta”. High intensity/CrossFit-treeni/metcon/intervallitreenejä/aikaa vastaan – monta nimikettä “kivalle” treenitavalle. Nuo treenit ovat myös niitä, joissa minun pitää parantaa tuloksiani. Voimatreenejä (maksimitoistoja/2-6 toistoa) teen melko vähän. Voimaa mulla on. 
Pidän yhden vapaapäivän viikossa ja viikkoa ennen kisoja (1.2 Tampereella, tulkaa katsomaan!) teen rauhallisia treenejä ja palaudun kisoja varten.

hehe
Rich vai Ryan? Haha 🙂

Syön normaalilla rytmillä: Aamupala, välipala, lounas, välipala, illallinen (iltapala). En tee mitään erikoista tankkausta kisoja varten. Toivon että ruokahaluni pysyy normaalina ennen kisoja. Nykyään kun jännitän, niin ruokahaluni haluaa hieman kadota. Aikasemmin meni toistepäin – jos stressailin niin söin enemmän kuin normaalisti. Näin ne asiat joskus muuttuvat.

En syö erikseen proteiinijauhoja tai vastaavaa, mutta juon joskus treenin jälkeen proteiinijuoman (esim. profeel/prode -juomaa) mutta katson että palautusjuomani ei ikinä sisällä makeutusaineita, eikä mielellään muutakaan extraa. Itse tekemä palautusjuoma on ideaali (yksi postaus alaspäin). Ei niitä lisähässäköitä tarvita oikeasti, syökää ruokaa! Hehe, noei toki voitte käyttää lisäravinteita jos haluatte. Mutta haluan painottaa, että ne eivät ole kaikille pakollisia. Kävin juuri tarkistamassa mahdolliset puutteet lääkärillä (vitamiini/hivenaineiden/mineraalien puutteet) ja kaikki luvut olivat kunnossa, paitsi D-vitamiini. Eli hyvin olen pärjännäyt tähän asti ilman kummempia lisäravinteita. D-vitamiini on lisä, jota selvästi tarvitaan täällä Suomessa tähän aikaan. Jos mietitte jos teillä on puutetta jostakin, niin käykää yleislääkärillä kysymässä miten voisitte niitä testata.

Jännittääkö mua kisat? 
Ihan hemmetisti.


Jos teillä on kisoista kysymyksiä niin kysykää vaan!
TÄSTÄ voitte ostaa kisalipun!
Kuvat: Sandra
x Steffi

5 comments

 1. toi jännittämisen/stressaamisen/ välillä jopa liiallisen innokkuuden takia ruokahalun häviäminen on sairaan ikävää 🙁 pakko puputtaminen on tylsää.
  Tsemppiä kisavalmisteluihin!! ps. kisaliput hankittu!

 2. Tsemppiä! Tullaan pohjosesta asti kannustaan! 🙂

 3. Hei löysin vastikään blogisi ja se on hurjan inspiroiva, kiitos siitä 🙂
  Jos ehdit joskus niin toiveena olisi kirjoitus siitä millainen olisi ideaali viikko-ohjelma henkilölle, joka treenaisi yhteensä 5-6x viikossa. Esimerkiksi minun tilanne on sellainen, että olen aina treenaillut mutta halusin nyt kasvattaa lihaksia ja saada entistä paremman kunnon. Juoksen pari kertaa viikossa ja käyn salilla 3-4x vkossa. Miten ylävartalo, jalka- ja vatsa-ohjelmat kannattaisi jakaa viikonpäiville sisällyttäen myös juoksemisen? Pystyn töiden takia treenaamaan 1xpv. Ja toinen kysymys olisi että nyt kun on näin kylmää niin mikä olisi hyvä juoksulenkin vastine salilla? Siis miten suosittelisit juoksumattoa/ steppereitä/ kuntopyöriä jne? Tsemppiä kilpailuihin!

 4. Voisitko tehä postauksen sun mielestä parhaista blogeista, treenaamiseen ja terveellisiin elämäntapoihin liittyen? 🙂

 5. Olipa kiva lukea noita motivaatiolauseita, sinun treeneistäsi ja tuosta protskuasiasta. Ne proteiinijauheethan ovat aika karseanmakuisia ja en mielelläni niitä käytä, joten nyt voin ihan rohkeasti jättää ne väliin. Voin kertoa että rahkaa menee kyllä…hitokseen!

  En harjoittele mitenkään noin kovasti kuin sinä ja tavoitteeni ovat ihan muualla, olen ne omaan blogiini listannut että muistan niitä kohti tehdä töitäkin;) Yksi tavoitteeni on kolme leuanvetoa loppuvuodesta, vielä en saa yhtään, en ole KOSKAAN saanut. Hyviä vinkkejä? ExtremeRun on kans listalla, hyvä vuosi tulossa!:)

  Tsemppiä kisoihin ja kiitosa inspiroivasta blogista!

  http://mamainprogess.blogspot.fi/p/tavoitteeni-vuodelle-2014.html

Leave a Reply

Your email address will not be published.