Salikaverin avulla tavoitteisiin

Jos teillä on vaikeuksia käydä salilla, suosittelen salikaverin hankkimista! Olisiko perheessänne tai tuttavapiirissänne kenties joku, josta voisi tulla uusi salikaveri? Tiedättekö jonkun, joka myös kamppailee salilla käymisen kanssa? Hyvä idea on sopia viikkoon 1-3 salipäivää ja tarkkaa kellonaikaa, jolloin menette yhdessä salille/ryhmäliikuntatunnille/lenkille ja tekosyitä ei saa olla! Jos valitsette kaksi treenipäivää viikossa, miten olisi maanantai ja perjantai – alkuviikon treenillä saatte viikon reippaasti käyntiin ja muut askareet sujuvat paremmin. Toinen päivä voisi olla perjantai, jolloin treenaatte kunnolla ja voitte hyvin mielin rentoutua viikonlopun aikana ja nukkua kunnolla. Jos treenatte kolmannen kerran, niin voisi keskiviikko olla hyvä päivä sille. 
Salikaverin kanssa voi myös kehittää yhteistreenejä. Mitä jos haastaisitte toisianne siten, että keksitte vuorotellen treenejä? Treeneihin voitte sisältää liikkeitä, joita osaatte tai opettelette – kahvakuulaheilautuksia, askelkyykkyjä, punnerruksia, vatsoja, soutua? Ei teidän tarvitse olla PT tai liikunnan-alan ammattilainen, että keksisitte omia treenejä! Mutta toki on aina fiksua kysyä enemmän tietävältä, jos jokin liike on hakusessa.
Voitte myös miettiä yhteistavoitteita, jos ette keksi itsellenne tällä hetkellä sopivaa omaa tavoitetta. Juoksutavoite on konkreettinen ja kiva. Salitreenillä (kropan vahvistaminen) ja korkesykkeisellä treenillä (hapenottokyvyn parantaminen) on paljon hyötyä myös juoksupolulla, siksi on hyvä käydä salilla juoksun lisäksi.
Jos salikaverin hankkiminen on vaikeaa, laittakaa facebookkiin että etsitte salikaveria? Ehkä jollakin kavereistanne on sama pulma!  
Kuvat: Mikko Pekkarinen
Tapahtuma: ExtremeRun 2013
x Steffi

4 comments

  1. Allekirjoitan tän täysin! 🙂
    Mulla on onneksi jo ihan maailman parhain salikaveri <3

  2. Mullakin on maailman paras salikaveri (oma sisko!), todellakin tulee helpommin lähdettyä salille, kun on aika sovittuna valmiiksi 🙂 Vaikka kyllä siellä yksinkin tuli käytyä ihan hyvin, mutta toinen tsemppaa ja treenistä saa vielä enemmän irti sillon.

  3. Musta on aika tylsää käydä lähes aina yksin salilla.. Sain nyt onneks elixialle kuukauden tutustumiskortin niin oon käyny eri saleilla kamujen kanssa ja yksin (suuri osa kavereista käy elixialla). Tykkään tosi paljon treenata yksinkin, mutta vaikka kerran viikossa olis kiva käydä kavereiden kanssa – ollaankin nyt lauantaiksi sovittu salitreffit kolmisteen 🙂

    • Kiva! Salmisaari on iso sali, se on kiva. Tikkurilassa on myös iso ja avara Elixia, jossa TRX-huone erikseen. Kohta avataan kamppiin uusi Elixia.

      x Steffi

Leave a Reply

Your email address will not be published.