Suunnitelmallisuus uudenvuodenlupauksissa

Suunnitelmallisuus on yksi tärkeä osatekijä elämäntapamuutosten onnistumisessa. Tutustuin hieman Excelin ihmeelliseen maailmaan ja kehitin itselleni allaolevan hienon kakun, johon kuuluu keskittymisalueita uudenvuodenlupausten myötä. Lomalla näitä toteutetaan jo hyvään tahtiin, mutta arjessa joudun varmasti tsemppaamaan enemmän.
Välillä tykkään olla järjestelmällinen ja kirjata paperille asioita, joita on hoidettavana. Jos teistä tuntuu, että elämässänne on monta asiaa joita pitäisi hoitaa, mutta ei kuitenkaan tule tehtyä, suosittelen kirjaamaan ne ylös. Kun ne on tehty, on kiva yliviivata tehdyt asiat 🙂 Jonkinnäköinen sopimus voisi olla myös hyvä tapa näyttää itselleen että on tosissaan jonkun lupauksen kanssa. Sopimuksen voi laatia kirjoittamalla esim. “Minä, Stefanie Hagelstam, aion tänä vuonna juoda päivittäin 1-2 litraa vettä…” jne. Sopparin voi allekirjoittaa päivämäärän kera ja säilyttää jossain hyvässä paikassa, pyytäkää vaikka vielä toinen osapuoli allekirjoittamaan se jos saatte siitä lisämotivaatiota! Älkää kuitenkaan luoko itsellenne liikaa paineita tai tehkö hätiköityjä tai liian suuria päätöksiä – miettikää realistisia tavoitteita, mutta muistakaa kuitenkin “dream big”. 

Kuva: Sandra


x Steffi

2 comments

  1. Vedenjuominen on ollut mulle jotenkin hirveen vaikeeta. En vain muista juoda tarpeeksi usein. Varsinkaan treenittöminä päivinä. Latasin pari päivää sitten puhelimeeni vedenjuontisovelluksen. Siihen saa kirjattua noita juomisia, asetettua päivittäisen tavoitteen ja se muistuttaa tietyin väliajoin juomaan. Johan on helpompaa 🙂

    • Minullekin se on joskus haastavaa. Kiitos sovellusvinkistä! Aion ladata saman. Usein janontunne palaa, kun jonkun aikaa jaksetaan sinnitellä ja juodaan hieman väkisin jopa tarpeeksi paljon.

      x Steffi

Leave a Reply

Your email address will not be published.