Zlatan

En ole ollut aktiivinen kirjojen lukija viime aikoina, mutta spontaanisti ostin Zlatan Ibrahimovicin kirjan ennen lomaani ja kun aloitin kirjan lukemisen, en voinut lopettaa. Luin sen parissa päivässä läpi ja kirjassa on yli 400 sivua! Wautsi. On kuin uusi maailma olisi avautunut, nyt mä alan ehdottomasti lukemaan kirjoja aktiivisemmin, varsinkin tällaisia urheilijoiden elämänkertoja.

Zlatan on maailmantunnettu jalkapalloilija, joka tulee vaikeista olosuhteista Rosengårdista (Ruotsista) ja toteutti unelmansa tulla huipputason jalkapalloilijaksi, vaikka häntä vastaan ollaan oltu koko hänen elämänsä ajan. Kun hän m.m. pelasi ruotsalaisessa seurassa keräsi jalkapalloilijoiden vanhemmat nimilistaa, jossa haluttiin Zlatan pois joukkueesta. Aika karua, valmentaja revi kuitenkin listan. Zlatan on aina vähän ollu sellainen paha poika, mutta päättäväinen unelmiensa kanssa. Todella hyvä ja inspiroiva kirja ja tämä on myös helposti luettava, vaikka jalkapallosta ei tietäisi oikein mitään. Minä en seuraa jalkapalloa eriyisen säännöllisesti, mutta kiinnostus heräsi tämän kirjan luettua. Suosittelen! Zlatan näyttää sen, että mikä vain on toteutettavissa jos uskoo itseensä eikä anna minkään tai kenenkään tulla unelmien eteen.

Ja hei luin kirjan suomeksi! Samalla kielioppini paranee toivon mukaan täällä, hehe.
Onko teillä hyviä urheilijoiden elämänkertoja suositeltavaksi? Elokuvissa olen nähnyt Litmasen ja Selänteen leffat. Hyviä molemmat. Arvostan urheilijoita hirmuisen paljon.

x Steffi

8 comments

 1. Andrei Agassin kirja on kans hyvä, ja Messin kirjan oon pitkää jo halunnu lukee 😛

  • Toi Agassin elämäkerta on ihan mahtava, erittäin samanhenkinen kuin Zlatan – mahdoton laskea käsistään ja uskomaton tarina. Mukaansa tempaava. Suosittelen todella!

 2. Luen itse melkein pelkästään urheilukirjoja joten tää aihealue on hyvin hanskassa! Zlatan on niin mielenkiintoinen persoona että kirjakin toimi tosi hyvin 🙂 Pari muuta erittäin hyvää ja suositeltavaa on ammattipyöräilijä, olympiavoittaja Tyler Hamiltonista kertova Voittoja ja valheita jossa on asiaa huippu-urheilun synkästä puolesta (tottakai myös kovasta treenamisesta) ja Dean Karnazesin Ultramaratoonari.

 3. Usain Boltista on myös tehty kirja. (En ole lukenut, niin en tiedä onko hyvä.)

 4. Eva Wahlströmin kirja “Homma hanskassa” on myös loistava, suosittelen.

 5. Chrissie Wellington, a life without limits. on todella inspiroiva kirja

 6. Kiitos kaikille kirjasuosituksista, aion lukea seuraavaksi Andre Agassin kirjan!

  x Steffi

 7. Ai parantaa suomenkieltä vai? En ole huomannut suomenkielessäsi ainakaan mitään vikaa. Taittuuko ruotsi paremmin vai mikä on äidinkielesi? 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.