Treenivinkit viikonlopulle – vaihtelevuus ja tavoitteet

Pari treenivinkkiä, jotka tulivat mieleen näin perjantai-iltana, hehe.

Treenivinkki 1

Tee treenistäsi vaihtelevaa. Jos tuntuu, ettei tuloksia näy tai että treeni seisoo paikallaan, on ehkä hyvä hakea uutta ärsykettä treeniin. Uusia liikkeitä? Lyhyempiä palautusaikoja? Isompia painoja?

Jos esimerkiksi olet käynyt pitkään samalla bodypump -tunnilla, muttet huomaa muutoksia, laita lisää painoja tankoon? Jos juokset samoja lenkkejä aina – juokse ensi kerralla pidempi lenkki, mutta intervallityylillä. Jos teet aina perinteisiä kyykkyjä – testaa “taukokyykkyjä”, eli kyykkyjä jolloin jäät pariksi sekunniksi tiettyyn asentoon kyykyssä. Jos olet tottunut menemään aina kovimmille tunneille tai vedät aina “sata lasissa”, testaa jotakin rauhallisempaa treenimuotoa.

Treenivinkki 2

Laita itsellesi jokin tavoite. Tämän olet varmasti kuullut aikaisemmin. Tavoite voi olla mikä vain, kunhan se toimii kohdallasi.  Jos kirjoitat tavoitteesi ylös, tulet luultavasti pystymään treenaamaan toisella asenteella.

Minun tavoitteet ovat tällä hetkellä seuraavat:

Kolmen kuukauden tavoitteeni:

Rinnalleveto+työntö 75kg
Maastaveto 130kg
Leukoja myötä-otteella 10kpl (ei kipillä)
“False grip” -ote 10sek

Pitkäaikainen tavoitteeni: 

Osallistua ensi vuoden Winter War -kisoihin ja olla TOP12 -joukossa

Tässä aikaisempi postaus ulkonäköpaineista ja urheilullisista tavoitteista.

Hyvää viikonloppua!
Kuva: Sandra
x Steffi

5 comments

 1. Ihana kuva toi alempi! 🙂 tosi kaunis 🙂

 2. Heippa!

  Olen 20v nuorinainen joka on hurahtanut salilla käyntiin kunnolla. Hankin itselleni myös PT:n vähäksi aikaa ja hän teki minulle treeniohjelman. Olen 176cm/64kg, eli ihan normaali. Olen nyt noin 2kk ajan treenannut minimi 4 kertaa viikossa ja olen jo tosi hyvin alkanut huomaamaan eroja ja kehitystä! En ole millään dietillä/lchf jutuilla, syön vain monipuolisesti ja enemmän proteiinia kuin normaalisti. Yksi ainoa asia kehossani ärsyttää, nimittäin jenkkakahvat. Minun kohdallani ne eivät niin suuret ole, ovat mielestäni ällöt, rumat ja mikä pahina; eivät pienene!. Vatsani on muuten puolet litteämpi kuin ennenkuin aloitin ja olen hieman lihaksiakin alkanut sieltä erottamaan! Puhuin PT:ni kanssa aiheesta mutta en nyt enää häntä näe, ja ajattelin että sinulta varmaan saisi asiantuntevan vastauksen! (olet isoin inspiraationlähteeni ikinä!). Eli kysymykseen: Kannattaisiko minun mennä noin kuukausi ennen kesää jollekin dieetille/tehdä enemmän cardio treeniä? Tavoitteeni ei siis ole olla langan laiha, vaan haluan LIHAKSIA, ja ne kehittyvät kokoajan, mutta uimarengas on kirottu! Haha kiitos ihanasta blogista 🙂

  • Moikka! Kiitos kommentistasi.

   Ikävä kyllä me ei voida päättä mistä poltamme rasvaa. Olen aikaisemmin itsekin ajatellut, että tämä on mahdollista mutta mitä enemmän olen opiskellut ja nähnyt, niin olen ymmärtänyt että se ei ole.

   Olet selvästi hyvällä tiellä, näet muutoksia kehossasi ja suhtautumisesi liikuntaan ja ruokaan kuulostaa terveellisesltä. Sanoisin, että jatka vain samaan malliin! Näet varmasti muutoksia jatkossakin ja ne jenkkakahvat (jotka ehkä näet itse muita selvemmin 😉 katoavat.

   En suosittele mitään erikoisia dieettejä. Voit toki lisätä treeniohjelmaasi myös cardiotreenejä ja syödä hieman kevyemmin, jos haluat vähentää rasvaprosenttiasi. Muista kuitenkin, että jos syöt vähemmän kuin kulutat ja teet aikasempaan verrattuna enemmän cardiotreenejä (kuten pitkäkestoista juoksua), niin lihasmassan kasvuu ei ole optimaalinen.

   Toivottavasti tästä oli jotain hyötyä! Ihana kesän odotusta.

   x Steffi

 3. Hello, i think that i saw you visited my website so i came to “return the favor”.I am attempting to find things to improve my website!I suppose its ok to
  use some of your ideas!!

  my weblog … 1997 ford explorer

Leave a Reply

Your email address will not be published.