Winter War 2014 -kisakooste (paljon tekstiä, paljon kuvia)

En ollut yhtä hermostunut Winter War -kisoja varten, kun olisin veikannut. Ensimmäiset CrossFit -kisani olivat Karjalan Kovin 2013 ja päiviä ennen nukuin huonosti, kadotin ruokahaluni ja stressasin. Nyt olin selvästi kokemusta rikkaampi ja valmistautuminen meni hyvin. Heräsin kuitenkin kurkkukipuun päivää ennen kisoja ja ehdin siitä hieman hermostua… Syömällä kuitenkin reilusti C-vitamiinia ja sinkkiä säästyin pahalta flunssalta. Vaikka olin kisapäivänä hieman flunssainen ja kadotin ääneni, en usko että olisin voinut suoriutua paljon paremmin täyskuntoisenakaan.


Copyright YLE / Kia Svaetichin

Fiksu suunnitelmallisuus jokaisessa lajissa näytti olevan tärkeimpiä asioita kisoissa. Soutu meni uskomattoman hyvin olosuhteisiin nähden, kun taas ensimmäinen laji lauantaina meni huonoiten kaikista. Soudun suunnittelin nimittäin hyvin – aloitin rauhallisesti ja pidin hyvän tahdin koko soudun ajan ja kiristin lopussa. Lauantain ensimmäisessä lajissa aloitin aivan liian nopeasti ja kovaa – hyydyin leuoissa, kaaduin boksin päälle ja olin viimeisten joukossa.

Mutta katsotaan kaikki lajit yksitellen läpi:

Laji 1 ja 2 (perjantai-ilta)
Soutu 7500m
2min tauko
Soutu 2000m

Sijoitus:
Laji 1 – 18/39
Laji 2 -16/39

Tämä laji julkaistiin pari päivää ennen kisoja ja en ollut mielissäni, olisin toivonut juoksua! Pisin matka mitä olin soutanut oli ehkä 1000m ja lajin julkaisun jälkeen testasin soutaa 2000m – ja se tuntui melko pahalta. Puuduttavalta ja tylsältä. Tuntui ettei minulla ole minkäänlaista soutukestävyyttä, koska en ollut sellaista harjoitellut. Tavoite oli olla 34 parhaan joukossa (karsintasijoitus 34/40), mutta en tiennyt oikein mitä tuossa tekisin. Sain onneksi vinkkejä valmentajaltani ja kun näin muiden soutavan ennen minua ymmärsin, että minun on soudettava todella rauhallisesti alusta asti, jotta en hyytyisi. Eniten pelkäsin sitä epätoivon tunnetta – se tunne kun on ihan loppu vaikka on vielä paljon matkaa/aikaa jäljellä, mutta kropasta ei saa enään mitään irti. Sitä epätoivon tunnetta ei soudussa onneksi tullut, mutta sain kyllä tuntea sen 2200 yleisön edessä heti seuraavana päivänä. Soututulokseni näkyy allaolevassa kuvassa ja keskivauhtini oli 7500m lajissa n. 2:10/500m ja 2000m soudussa hieman alle tuon luvun. Soudusta jäi erittäin hyvä fiilis ja olin 7500m lajissa sijoitukseltani 18/40 ja 2000m olin 16/40 – lajien jälkeen en ollut edes täysin loppu. Soutulajit olivat onnistuneimmat lajini koko kisassa!

Laji 3

4 kierrosta
– 9 burpee box over
– 12 leukaa
– 15 kahvakuulaheilautusta, 24kg
– shuttlerun

Sijoitus laji 3:
35/39

Jooh, elikkäs… Luulen usein olevani leuoissa parempi kun mitä olen – saan monta putkeen ja ne näyttävät ihan hyviltä, mutta ne vievät minulta kaikki voimat. Ne ottavat niin paljon pois kaikesta muusta, etten vain pysy muiden perässä lajeissa, joihin kuuluu leuat. Niin kävi tässä. Aloitin vikkeläästi ja nopeasti lajin olemalla hyvä box over burpien kanssa ja ensimmäisen kierroksen leuat menivät myös ihan hyvin, taisin tehdä ne kahdessa osassa. Ensimmäisen kierroksen heilautuksetkin menivät hyvin, mutta sen jälkeen olin jo aika loppu. Kompastuin boksin päälle, leuat alkoivat kulkea yksi kerrallaan ja olin epätoivoinen. En ollut suunnitellut lajia itselleni sopivaksi yhtään, vaan menin muiden tahdissa ja halusin myös näyttää yleisölle tehokkaan esityksen. Laji ei mennyt hyvin, mutta paras kohta oli kuin juontaja kehotti yleisöä tsemppaamaan minua ja yhtä toista tyttöä. Olimme ainoat, jotka olivat hiitissämme jäljellä. Yleisön kannustus sai hymyn huulille ja laji ei jäänyt harmittamaan erityisesti – tiedän mitä tehdä toisin ensi kerralla. Olin lajissa viimeisten joukossa, 35/39. Aion tehdä tämän treenin pian uudestaan.


Kuva Riikan blogista
Kuva Riikalta

Kuva Riikalta

Laji 4 ja 5
2min käsilläkävelyä
2 min rinnalleveto 50kg
2min toes to bar
2min muscle-up
1min tauko liikkeiden välissä

Sijoitus:
Laji 4 24/39 (käsilläkävely+toes to bar)
Laji 5 12/39 (rinnalleveto+MU)

Tässä lajissa oli minulle hyvää ja huonoa. Tiesin että osaan jonkun verran kävellä käsilläni – se menikin ihan hyvin, tekniikassa tosin on paljon parannettavaa. Rinnallevedot kyykyn kautta menivät ihan hyvin, mutta huomasin että jalkani olivat aika väsyneet tässä. Toes to barit eivät menneet niin hyvin kuin ne pitäisivät jo mennä. En saanut liikkeeseen kippiä. Tein kaikki toistot yksitellen, ottamalla erikseen vauhtia jokaiseen toistoon. Tämä meni tasaisesti mutta teidän että pian saan ne menemään paremmin, kippitekniikalla. Muscle-uppeja en saanut yhtäkään, enkä ole ikinä sellaista saanut. Osasin arvata sen kuin tunsin etten saa millään “false grip” -otetta renkaista. Paljon muscle-up treenejä tulossa! Olen tähän lajiin kuitenkin ihan tyytyväinen ja se meni paremmin, kuin aikasempi. Olin luvannut yhdelle pienelle tytölle, jonka kanssa otettiin yhteiskuva, että vedän tämän lajin hyvin. Tämä laji oli omistettu hänelle. Olin lajissa 4 sijoituksella 24/39 ja lajissa 5 olin 12/39.


Copyright YLE / Kia Svaetichin


Copyright YLE / Kia Svaetichin
Copyright YLE / Kia Svaetichin


Kuva Riikalta

Laji 6
Tempaus “ladder” 35, 40, 45, 50, 52.5, 55, 57.5, 60, 62.5, 65, 67.5, 70

Sijoitus:
Laji 6: 19/39

Tämä laji tiedettiin myös etukäteen ja olin hieman hermostunut tästä. Vahvuuteni kuuluu nimittäin raakavoima ja tempausladderi oli tietynlainen voimatesti. Minulla ei kuitenkaan ole niin hyvä tempaustekniikka ja olin aikaisemmin ainoastaan kerran nostanut 45 kiloa ylös. Saisinko kisoissa tehtyä uuden ennätyksen? Senhän minä sain. Tekniikka ei tosin ollut nätti mutta onnistuneen noston tein 50kg alueella. Onnistuin myös saamaan 52,5kg ylös, mutta ikävä kyllä en pysynyt nostoalueella ja nostoni hylättiin.

Katsokaa video 52,5kg hylätystä nostostani tästä. Näytän vihaiselta, kun tuomari ei hyväksynyt nostoani. Hän teki tässä kuitenkin aivan oikein – olin enemmänkin vihainen itselleni ja sanoin pätevälle tuomarille jälkeenpäin että ymmärsin hylkäyksen. Kuin jatkossa teen treenejä, joissa tehdään tempauksia prosenttien mukaan PR:stä, lasken tuon 52,5kg henkilökohtaiseksi ennätykseksi. Olin tempausladderissä sijoitukseltani 19/39.


Copyright YLE / Kia Svaetichin


Laji 7
3, 6 12, 15…
Thrusteri
Boksihyppyä (5min aikaraja)

Tässä vaiheessa olin jo aivan loppu. Olin toivonut, että tempaus jäisi viimeiseksi lajiksi, mutta tiedossa oli vielä thrustereita ja boksihyppyjä. Olisin viimeiseen lajiin toivonut esim. tuplanaruja ja maastavetoja, mutta niitä en päässyt tekemään. Ei se mitään! Aikaraja oli viisi minuuttia, joten kyllähän minulta vielä löytyi sen verran puhtia vetää omalta osaltani viimeinen laji läpi (kahdeksan parasta pääsisi finaaliin ja olin tässä vaiheessa sijoitukseltani 18/39). Laji meni ihan hyvin. Olin tarkkana etten hyytyisi tässä vikassa lajissa eikä niin päässyt käymään.

Sijoitus:
26/39


Ja siihen kisailuni loppui! Olin iloinen, loppu ja valmis menemään kotiin. Kärrynpyörällä lähdin kisa-alueelta pois ja fiilis oli huippu.

Loppusijoitukseni oli 26/39 ja olen tyytyväinen. Kohta jatkan treenejä ja katson kuinka pitkälle voin CrossFit “urallani” päästä. Haluan kisata lisää – seuraavat kisat ovat ehkä Karjalan Kovimmat kesällä 2014? Mikäköhän olisi hyvä tavoite ensi vuoden Winter Wareihin… Top 12 parhaimman joukkoon? 😉
Tarkemmat lajikuvaukset löytyvät TÄÄLTÄ.
Leaderboard, lajien yksittäiset sijoitukset ja lopputulokset löytyvät TÄÄLTÄ.

Tärkeimpänä haluan sanoa KIITOS.

Kiitos koko perheelleni, joka matkusi aikaisin lauantai-aamuna paikalle ja jaksoivat olla paikalla loppuun asti. Perheen tuki tässä on suuri. Kiitos Stinalle, joka jaksoi minua 24/7 ja oli valmiina ruoan, veden ja henkisen tuen kanssa heti kun olin sen tarpeessa. En tiedä mitä tekisin ilman Stinaa. Kiitos myös muille ystäville, jotka matkustivat minun takia Tampereelle.

Kiitos hyville tuomareille – kaikki “no-repit” (hylätyt toistot) jotka sain, olivat ihan oikein tuomittuja.

Kiitos CrossFit Central Helsingin jäsenille – teitä oli iso porukka kannustamassa. Kiitos valmentajat Ben Liuzzi ja Hanna Koskenranta. Kiitos Tiina Taavelalle ja Sonja Lampulle – oman salin kanssakilpailijoille. Kiitos muille mukaville kanssakilpailijoille ja uusille tuttavuuksille.

Kiitos Antti Manniselle, joka on tutustuttanut minut lajiin ja opettanut minulle lähes kaiken kovasta treenaamisesta. Kiitos, että olit myös katsomossa.

Kiitos Hannu Pajarille, kilpailun pääjärjestäjälle. Kiitos myös muille järjestäjille ja mukanaolleille.

Kiitos kaikille katsomossa, jotka tsemppasivat ja kannustivat minua ja kiitos kaikille teille, jotka tulitte vaihtamaan pari sanaa kanssani.

Kiitos kuvista Riikka, Sandra, YLE / Kia Svaetichin.

x Steffi

14 comments

 1. hienoa et tuli ennätys! ja joo kyllähän se 52.5 kg nousi kans ja treenisalilla ois ollu ihan hyväksytty.. :)!

 2. Muistan kuinka itseänikin ärsytti tuo hylätty tempauksesi. En nähnyt kunnolla mitä siinä tapahtui, miksi se hylättiin ja olin jo melkein hurraamassa, että hyvä Steffi! Harmi, että se oli noin pienestä kiinni, mutta voit kyllä olla silti tyytyväinen suoritukseesi 🙂 Ensi vuonna sitten vielä paremmin ja heti top 10:n 😉

 3. Härligt Steffi, bra jobbat! Skulle ha varit roligt att titta på tävlingarna, men kul att du skrev om det här på bloggen så fick jag en rejäl dos crossfit-inspiration iallafall! 🙂

 4. Mielenkiintoista lukea kisakoostetta kilpailijan silmin, kyllähän kisat meni sulta tosi hyvin!

  Treenaatko usein aamulla tai teetkö kovia maksimiharjoitteita aamulla? Tuo kolmas laji oli kuitenkin melko aikaisin ja kroppa toimii silloin kun se on treenattu toimimaan.

  Mun mielestä sulla on erinomaiset mahdollisuudet tulla hyväksi painonnostajaksi, alat vaan säännöllisesti (1-3 kertaa viikossa) hiomaan tempaus- ja työntötekniikoita. 70kg jonka Saara ainoana otti ylös on täysin haarukassa lähivuosina jos vain innostusta riittää kehittyä. Painonnosto on ensisijaisesti tekniikka, ei voimalaji.

  • Voglio semplicemente dire che sono principiante al blog e sito di costruzione e certamente assaporato questo blog. Probabilmente mi desidera creare un segnalibro tuo sito . È inldmribiceente sono i messaggi eccellenti. Dio ti benedica per condividere la tua pagina web.

 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

 6. Kiitos kiinnostavasta koosteesta! Jos saa esittää toiveen, niin mun mielestä olisi kiinnostavaa kuulla vielä lisää “behind the scenes” -juttua urheilijan näkökulmasta. Eli mitä teit lajien välillä, miten lämmittelit, miten palauduit, mitä söit jne. Ja esim. millainen yhteishenki kilpailijoilla “verhon takana” oli yms. 🙂

 7. Hyvä kooste! Oli mukava seurata katsomosta teidän kaikkien “jumppailua”, kovaa porukkaa, täytyy sanoa! Pakko kehaista sinua katsomoon asti loistaneesta urheiluhengestä, olit niin positiivinen joka käänteessä. Vaikka tuossa linkkaamallasi videolla näytit ehkä vähän vihaiselta tempauksen tultua hylätyksi, mutta sehän on ihan normaali reaktio siinä tilanteessa. Heti pian oli kasvoillasi taas hymy, etkä silminnähden jäänyt murehtimaan mönkään mennyttä suoritusta! Vihreä kortti sinulle, olet hieno esikuva meille muille! =)

 8. heippa ! mulla olis semmosta kysyttävää kun oon 15 vuotias tyttö ja käyn salilla 3-4 kertaa viikossa ja 3 aamulenkkiä ja haluaisin kiinteytyä niin olisko tämmönen ruokavalio hyvä että aamupalalla puuroo raejuustolla ja keitolla, ruokana 2 keitettyä kananmunaa ja salaattia, välipalana rahkaa+omena+pähkinöitä, ruokana jotakin lihaa taikka kanaa+kasviksia ja jotain hiilaria ja sitte vielä iltapalana rahkaa+hedelmä+siemeniä tai pähkinöitä ? kiitos jos viitsit vastata 🙂

 9. Olen uusi lukijasi ja niinikään tämä Crossfit on minulle ihan tuntematon alue. Olet esimerkillinen, ihana, positiivinen ja kaunis nuori nainen ja urheilija. Kiitos blogistasi ja lukuisista inspiraation hetkistä, joita olen täältä saanut. Lämpimät onnittelut upeasti sujuneista kisoista! 🙂

 10. Seurasin telkkarista finaaleja, ja on tuo crossfit kyllä kiehtovan oloista urheilua! Edellyttää niin monipuolisuutta. Ensi viikolla pääsee tutustumistunnille:D jääköhän siihen koukkuun? 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.