Take fruit, not pills!

Hedelmäpiristys keskellä viikkoa, voilà! Olen aina ollut kiinnostunut hedelmistä ja niiden sisällöistä. On vain upeaa ajatella, että luonto itsessään pystyy tuottamaan hedelmänkaltaisia supertuotteita. Minua kiinnostaa myös kuinka elimistöä voidaan parantaa hedelmillä, marjoilla ja kasviksilla, lääkkeiden sijasta. Homepatia ja luonnonlääketiede ovat aiheita jotka kiinnostaa ja aiheista löytyy opiskelumateriaalia hurjasti. 
Näen itseni paneutuvan näihin aiheisiin jossain vaiheessa elämäni aikana. Yritän syödä hedelmiä joka päivä. Minuun ei uppoa propaganda hedelmien epäterveellisyydestä mm. liiallisen fruktoosin takia. Toki hedelmiäkään ei pidä syödä liikaa. Tässäkin on hyvä muista kohtuus, kuten kaikessa! 

True that! 

x Steffi

9 comments

 1. Kirjoitan suomeksi että muutkin ymmärtää. 🙂 Luin Crosstraining lehdestä juuri artikkelin Paleo ruokavaliosta ja sen huonoista puolista. Artikkelissa huomio kuitenkin kiinnittyi lääkärin kommenttiin “Fruktoosia ihminen ei tarvitse, näin ollen hedelmiä ei kannata syödä tai ainakin erittäin rajallisesti”… tai jotakin tämän suuntaista. WHAT!? Entäs hedelmien hyvät puolet? Vitamiinit, neste… Itselleni lääkärit nimenomaan suosittelevat banaania sen kaliumin takia. Sairastan sydänsairautta jossa kaliumin saanti on tärkeää. Olen kanssasi niin samaa mieltä. Mielummin syön mandariinin ja banaanin kuin sen protsku patukan kaupasta jonka sisällöstä minulla ei oikeastaan ole mitään hajua?! Kohtuus kaikessa. Ja olen varma että takapuoleni koko ei kyllä ole hedemien ansiota 😉

  • Jep, oon samaa mieltä. Vaikka onkin elämäntapamuutos meneillään, ja tarkoitus on pudottaa painoa ja kiinteytyä (hyvässä vauhdissa ollaan! ;p), niin oon ihan satavarma, että vaikka söisin JOKA PÄIVÄ vaikkapa banaanin JA mandariinin, niin ne ei yksinään mua lihota tai mun projektia hidasta. Ja ainahan voi siinä nälkäkiukussa (kun tekis vaan hitosti mieli mättää karkkia ja muuta nopeeta hiilaria) ajatella, että mieluummin vedän nyt tätä banaania kun 300g karkkia.

 2. “A bad quality pic (that’s what you get when you take a selfie with your phone) to talk about my diet years ago. I did a LOT of crazy diets which included counting calories, cutting carbs, starving, etc… All types! Conclusion: I GAINED weight, lost energy and was always unsatisfied. I changed my mindset and started to eat only the best simple foods found in nature. At the moment I eat 2000-2500Kcal daily, I’m STILL loosing weight (not because I need or I want but because my body is still getting rid of fat and toxines – when you eat significant amounts of vegs and fruit your body detox itself). My BEST TIP is to skip the diets – the more you diet the more unhappy you’ll feel. They only make you GAIN weight. Stop counting calories it only leads you to a stressful routine. Do not eat a salad a day, SERIOUSLY… EAt plenty of GOOD simple nutrients. If you eat less than 1500kcal a day your body will start to store fat, you’ll notice more celulite and you’ll only lose weight water. Do I look fat? I’m drinking a freaking 4 bananas smoothie with 1 whole mango. Hope it helped a little :)”
  http://instagram.com/p/jopXiTiPiW/

  Hedelmät rocks!

  • Hmm. Noh. Hedelmät on jees mutta kohtuus kaikessa, “ei pahal” mut ei hän nyt ihan kauhean treenattu olekaan, okei se ei varmaan ole tavoitteenakaan mutta…niih, kohtuus kaikessa 😉

 3. Elelin ulkomailla 5 kk. Söin vähintään 4 banaania päivässä ja riisiä ja nuudeleita päivittäin tms lokaali ruokaa. Ja laihduin. En tarkoitukselliesti vaan koska ruoka oli puhtaampaa, en stressannut, surffasin ja söin kun oli nälkä. Kyllä se keho kertoo mikä on liikaa, mutta aivan bullshittiä että älä syö enempää kun yhden banaanin päivässä ettet liho. Voisko olla mitään puhtaamaa ruokaa kuin hedelmät ja marjat. Steffi oon samaa mieltä 🙂

 4. Ainoa vitamiini mitä talviaikaan otan purkista on D-vitamiini. Muut kyllä tulee ruuasta.

 5. Kiitos informatiivisesta ja inspiroivasta blogista Steffi! Olen samaa mieltä siitä että monipuolista ja luonnonmukaista ruokaa tulisi suosia pillereiden ja lisäravinteiden sijaan. Homeopatia sen sijaan on asia erikeseen. Tiedemaailman vallitseva käsitys asiasta on että homeopatian teho perustuu puhtaasti plasebovaikutukseen. Plasebovaikutus itsessäänhän on aivan todellinen ja joissain tapauksissa erittäinkin hyödyllinen ilmiö, mutta homeopaattisissa lääkkeissä/hoidoissa ei yksinkertaisesti ole mitään vaikuttavaa ainetta. Hyvä kirjoitus homeopatian hyödyistä ja haitoista löytyy täältä: http://www.badscience.net/2007/11/the-lancet-benefits-and-risks-of-homoeopathy/

 6. Nam! Mun pitääkin kokeilla ensi kerralla pähkinöitä smoothiessani 🙂

 7. Ihana kuva! Mango on mun uusi himoherkku. Varmaan hedelmiä saa syödä aikas paljon että tulee hirveästi liikaa sokeria, marjoja varsinkin:) Kyllä terveellinen ruokavalio on värikäs ja maistuva.

  Homeopatiaan en sen sijaan kyllä usko, johtuen siitä taustasta että ilman koululääketiedettä ja pitkällistä tutkimusta lapseni olisi taatusti menehtynyt leukemiaan. Joskus homeopatialla ja vaihtoehtolääkinnällä lähdetään epätoivoisessa tilanteessa hoitamaan tilaa joka oikeasti vaatisi oikeat, toimivat ja tutkitut lääkkeet. Vähän sama kuin graviolaa mainostettiin syöpään tehoavaksi hedelmäksi – totaalista vastuuttomuutta. Mutta, homeopatia kenelle se toimikaan lienee myös hyvin vaaratonta, kun vaikuttavaa ainetta ei taida olla:) Ihminen kun kuitenkin on psykofyysinen kokonaisuus:)

Leave a Reply

Your email address will not be published.