Ulos aurinkoon

Aurinko on paistanut monta päivää putkeen ja himo päästä ulos tekemään treenejä on kova! Päätin lauantaina piristää mieltä vetämällä viiden kilsan lenkin auringossa. Lenkkeily on kyllä terapeuttista – hyvää musiikkia korviin ja kova tahti päälle. Olin suunnitellut lisääväni viikottaista lenkkimäärää, mutta ikävä kyllä minulla on hieman kipeytynyt lihas lonkan alueella, joten lenkkeily jää hetkeksi. Minulla on keskikokoinen pakaralihas, gluteus medius, ollut kipeä jo jonkun aikaa ja nyt olen alkanut hoitaa sitä.

Käyn pätevällä urheiluhierojalla kahdesti viikossa ja teen venyttäviä ja kuntouttavia liikkeitä korjataakseni vaivaa. Kipu ilmenee kyykyissä ja juoksussa. Luulin ensin, että lonkankoukistajani on jumissa, mutta se olikin yksi pakaralihaksista.

Onko kellään muulla ollut gluteus medius kipeä? Jos teitä löytyy, voisin tehdä postauksen aiheesta. 
Lenkkeily siis jää hetkeksi mutta tulen keskittymään toiseen harjoitusmuotoon taas, nimittäin joogaan! Tästä olen puhunut aikasemmin ja tänään kävin testaamassa ensimmäistä kertaa Aerial -joogaa. Aerial joogassa tehdään liikkeitä silkkinauhasta roikkuen! Kirjoitan tästä uudesta ja ihanasta lajista kuvien kera luultavasti vielä tällä viikolla. Jooga antaa sopivaa vastapainoa rajulle CrossFitille, jossa haluan kilpailla jatkossakin.

Aurinkoisia lenkkejä! 
x Steffi

11 comments

 1. Mulla on ollut keskimmäinen pakaralihas jumissa jo pidemmän aikaa oikealta puolelta. Olen alkanut venytellä ahkerasti ja käydä hierojalla, sillä haluan lonkan kuntoon. Epäilin myös aluksi, että lonkankoukistaja on jumissa, mutta hieroja oli sitä mieltä, että ongelma on pakaran puolella. Mulla pakaran kireys vaikuttaa esim. leveässä asennossa kyykätessä. Olisi hienoa saada vinkkejä tämän vaivan hoitamiseen 🙂

 2. Minuakin kiinnostaisi tuo pakaralihaksen jumitus, sillä itselleni tulee juoksusta kipuja, jotka olen paikantanut lonkkaan. Huomaan, että saatan ehkä kuitenkin olla väärässä asian suhteen, joten kaikki informaatio asiasta olisi tervetullutta.

  Ja niin, kävin itsekin tänään juoksemassa aurinkoisessa merenrannassa noin kuusi kilometriä. Tuntui siltä, että ihana kevät on täällä! 🙂

 3. Tee vaan postaus siitä! Mulla taas on lonkankoukistajat aivan täysin jumissa jatkuvan istumisen takia. Voi olla, että jatkossa laitan kaksi kunnon venyttelykertaa kalenteriini ehkäisemään tuota vaivaa.

 4. Täällä myös yksi jolla lonkka kipeä. 😀 Haittaa nimenomaan kyykyissä. Itse miettinyt myös lonkankoukistajaa, kun tuntuu että se kipu vaihtaa pienesti aina paikkaa. Pääosin tuntuu että olisi lonkkaluun kohdilla se ärsytys. Viime aikoina tehnyt aika alaraaja-painotteista treeniä, mikä kyllä selittäisi juuri tuon lihaksen kipeytymisen. Ehdottomasti vinkkejä tulemaan että miten ihmeessä sitä voi venyttää. 😀

 5. Minä haluaisin kuulla miten onnistut nauttimaan hidastempoisesta liikunnasta (jooga) kun harrastat crossfittia. Itse en tabata-tyyppisten treenien koukuttamana nauti lainkaan hitaasta treenistä, vaikka pt onkin sitä minulle suositellut useaan otteeseen. Tähän suosittelemiseen on varmaankin syynä viime syksynä ollut alipalautumisreaktio ja parin kolmen kuukauden himmailu väkisin treeneistä. Nyt osaan kyllä pitää lepopäiviä ja kuunnella kroppaa, mutta tiukkaa tekee tehdä rauhallisia treenejä.

 6. Kiinnostais kovasti postaus kyseisestä aiheesta! Itelläkin ollu tässä vähän ongelmia jossain noilla seuduin, mutta en tosiaan oo ihan varma, että missä tää vaiva tarkkaan ottaen sijaitsee. Tosin mulla alkaa kyllä jalat olee aika tukossa ihan yleisesti ottaenkin, että voipi olla useen tekijän summa kyseessä näissä jumituksissa mitä löytyy. Hieroja olis varmastikin kova sana tähän hätään 😀

 7. Mut lähetettiin tuon ongelman takia fysioterapeutille, mulla ongelma tuli pitkillä juoksulenkeillä. Lonkassa alkoi tuntua pistävää/viiltävää kipua ja kävely tuntui kivuliaalta. Syynä oli juurikin tuo gluteus maximus-lihaksen jumiutuminen ja hoitona sen lihaksen vahvistaminen mm. niin, että makasin kyljellään toinen jalka suorana ja toinen koholla suorassa linjassa. Toinen jalka kohotettiin hiukan ilmaan ja fyssari painoi sitä voimalla kohti petiä n. 5 sekunnin ajan, kolme kertaa. Oma tehtävä oli laittaa vastaan. Ongelma hävisi tällä.

 8. Mulla on ollut huono tuki alaselässä pitkän matkan juoksuun, mikä johtanut myös pakarakipuihin. Nyt melkein vuoden jälkeen sain tietää mistä on kyse ja pienet muutokset arjessa ja treenissä tuntuisi kuntouttavan. Nähdäkseni kysymys eri asiasta kuin sinulla, mutta postaus kiinnostaisi any case, kaikki vinkit ja vertaistuki on tarpeen : ) Kiitos ihanasta blogista, oot mun treeni-inspiraation lähde!

 9. Postaus aiheesta erittäin toivottu. Myös vinkit lyhyiden lonkankoukistajien selkäystävälliseen venytykseen otetaan vastaan.
  Itsellä toinen pakara kroonisesti kipeä ja nyt myös saman puolen takareisi. Mulla syitä voivat olla lihasepätasapainosta hermovaurioon johtuen rikkinäisestä selästä.
  -Kaisa

 10. Täällä myös kaivattaisiin postausta aiheesta. Alaselkä (siis aivan alhaalta, käytännössä taitaa olla pakaran puolella) kipuillut useamman viikon välillä helpottaen. Kipu säteilee myös lonkkiin. Olisi hyvä päästä kokeilemaan jonkinlaisia helpotuksia!

 11. Hei ihana Steffi, täällä myös yksi pyllykipuinen! Kuulostaisi juuri samalta ongelmalta kuin minulla ja monella kommentoijalla. Mulla oli sama ongelma viime kesän alussa vasemman puolen pakarassa ja jätin silloin kokonaan jalkojen treenaamisen pois. Nyt kuitenkin syyskuusta asti treenannut jalkoja taas ja kuukausi sitten alkoi kipeytyä vuorostaan oikea pakara. Alkoikohan sitä liikaa painottaa pepputreeniä peppubuumissa :DD? Haittaa tosiaan kyykätessä/prässissä/juoksussa ja joskus tuntee kivun ihan kävellessäkin. Ja säteilee joskus polven yläosaan asti. Laitahan ihmeessä postausta aiheesta! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.