Aika muutokselle


On maanantai. Täydellinen päivä kirjoittaa ylös mistä unelmoitte ja mitä aiotte tehdä unelmienne eteen.
Tällä viikolla blogiini on tulossa teksti vastustuskyvystä. Monet sairastelevat ja minäkin olen ollut yllättävän monta kertaa kipeänä viime aikoina ja tämähän ei käy! Kysytään laillistetulta ravitsemusterapeutilta vinkkejä parempaan vastustuskykyyn pian. 
x Steffi

7 comments

  1. Itse olin aikoinaan oikea flunssamagneetti, jopa 4-5 flunssaa vuodessa ja syyksi paljastuikin astma ja nyt kun tauti on kurissa, niin terveenä jo 4 vuotta.

  2. Moi Steffi! Onko sulla jotain mielipidettä siitä, minkä verran proteiinia per painokilo on liikaa munuaisten kannalta? Laihdutan ja liikun paljon, joten olen runsasproteiinisella ruokavaliolla. Söin tänään reilusti proteiinipitoisia ruokia, kun runsaasta urheilusta tuli niin kova nälkä ja proteiinia kertyi 2,4 g / painokilo. Onkohan tämä pidemmän päälle liian paljon?

    • Varmaan saat aika hurjia määriä vedellä ennenkuin munuaisesta kannattaa huolehtia, sen 2 max 2,5g/painokilo yli menevät proteiinit on vaan jo tavallaan “turhia” eli jää vähän niinkuin ylimääräisiksi eivätkä tuo enää “lisätehoa” proteiinisynteesiin. On tehty myös tutkimuksia, joiden perusteella 0.8g/kehon massa paunoissa (60kg=n. 130lbs eli 130 x 0.8=104g) on jo tarpeeksi lihasten kasvatukseen (tosin lihasten kasvatukseen tarvitaan myös hiilareita ja lähes poikkeuksetta kaloriylijäämä). Väittäisin että saat vedellä 4-500g proteiinia päivässä ennenkuin munuainen kärsii.

  3. Moikka! Itseäni haittaa hyvään treeniputkeen pääseminen jatkuva sairastelu. Juuri kun tuloksia alkaa tulemaan, tulee joku tauti päälle (tällä kertaa mononukleoosi) ja taas vähintään kuukauden treenikielto. Vinkkejä siitä, miten psyykisesti onnistuisi kestämään tätä? Mikään ei ole rankempaa kuin yhä uudestaan “pohjalta” aloittaminen..

  4. Juuri tällaisia virkkeen alkuja pitäisi täydennellä tasaisin väliajoin. Aivan liian usein tavoitteet unohtuvat ja päässä on vain sellainen mytty, joka ei tietenkään ohjaa toimintaa oikeaan suuntaan. Tavoitteella en oikeastaan edes tarkoita kiloja tai senttejä, mutta jotainhan varten sitä asioita tekee: mikä se jokin on? Kiitos aluista, pitääkin täytellä ne ja selkiyttää oma mieli.

  5. Odottelen innolla tulevaa postausta sillä olen harmitellut myös omaa huonoa vastustuskykyäni. Siinäkin on varmasti osasyynä astma joten seuraavaa lääkärikäyntiä (ja lääkkeiden viilausta?) odotellessa! Mielelläni kuitenkin lukisin vinkkejä mitä voisin mahdollisesti tehdä itse asialle esimerkiksi ruokavalion avulla. 🙂

  6. Moikka Steffi, vaikka tänään ei ole enää maanantai vaan tiistai niin on kuitenkin minun muutokseni aika. Tein nyt sen mitä on pitänyt tehdä jo pitkään: kirjoitin sopparin PT:n kanssa! Tästä se lähtee 🙂 Olen niin täynnä tarmoa ja motivaatiota, että en malta odottaa jo ensimmäisiä treenejä ja juuri minulle tehtyä sali- ja ruokailuohjelmaa. Pitkään olen tätä jo pohdiskellut ja nyt sen tein! Nyt on selkeä suunta ja tavoitteet joita kohti mennä. Mukavaa viikkoa! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.