CrossFit Open 2014 kisat – Yhteenveto

Vika postaus CrossFit Open 2014 -kisoista, joihin osallistuin. Hieman fiiliksiä ja sijoituksia, sekä ensi vuoden tavoitteita.

Kisat järjestettiin kaikille halukkaille suoritettavaksi. Jos kisaaja halusi päästä jatkoon eli CrossFit Regionals aluekilpailuihin, piti suoritukset kuvata ja saada hyväksytyiksi. Vaikka ei regionalseihin tähdätty, tuli kuitenkin kisaajilla olla tuomari, joka katsoo että liikkeet tehdään oikein ja laskee toistot. Kun tulokset syötettiin tulospalveluun, tuli salin valmentaja vielä hyväksyä tulos.

Tein kaikki suoritukset vain kerran ja nämä olivat osa muuta harjoitusta. En valmistautunut erikseen kisoja varten. Winter War 2014 -karsintoja varten valmistauduin kunnolla ja tein kaikki suoritukset kahdesti.

Lajeja oli viisi ja liikkeet olivat CrossFitille tyypillisiä harjoituksia. Näitä liikkeitä oli kisoissa:

– Tuplanaruhyppyjä ja raakatempauksia
– ‘Chest to bar’eja ja valakyykkjä
– Maastavetoja ja boksihyppyjä
– Soutua, ‘varpaat tankoon’, seinäpalloa, rinnallevetoja ja muscle-uppeja
– Burpees ja thrustereita

Jos joku ihmettelee mitä CrossFit on, niin se on mm. noita liikkeitä! Kaikki treenit tehtiin aikaa vastaan. Neljässä ekassa treenissä oli tietty aika, johon suoritus loppui ja yhteiset toistomäärät oli sen treenin tulos. Viimeisessä treenissä kaikki teki määrätyt liikkeet ja tulos oli lopullinen aika.

Lempparitreeni ja inhokkitreeni?

Lempparitreeni oli ehdottomasti se, jossa oli raskaita maastavetoja, eli 14.3. Tulos oli siinä 138 ja siinä olin Suomen naisista kymmenes. Inhokkitreeni oli treeni, jossa oli ‘rinta tankoon’ liike! Se meni kyllä huonosti ja tulos oli 34. Suomessa olin siinä 110:llä sijalla. Muut kolme treeniä menivät kaikki ihan OK!

Ensi vuoden tavoitteita?

Suurimmat tavoitteet keskittyvät ensi vuoden Winter War 2015 -kisoihin, jossa haluan aion olla top12 joukossa. Voisin kuitenkin tähdätä ensi vuonna siihen, että olen Euroopassa parhaimman 10% joukossa. Tällä kertaa olin 15% joukossa. En tähtää tietoisesti ensi vuoden regionalseihin, mutta ehkä kahden vuoden päästä.

Salini sijoitus (naisista olin ensimmäinen), sijoitus Suomessa (11% joukossa), sijoitus Euroopassa (15% joukossa), sijoitus maailmassa (16% joukossa).

Yleisiä fiiliksiä?

En ensin meinannut osallistua kisoihin, mutta valmentaja Ben puhui minut mukaan. Olen iloinen, että lähdin. Meillä oli nimittäin salillamme aivan toisenlainen fiilis kun kisat olivat käynnissä! Ihmiset tsemppasivat toisiaan ja tunnelma oli katossa. Saatiin hienoja kuvia ja kisojen jälkeen sali järjesti vielä kivat juhlat. Muusta ei puhuttu, kuin openeista. Kiitos kaikille mukanaolleille. Huomasin, että seurasin tulospalvelua 24/7, joskus heräsin jopa yöllä tarkistamaan puhelinta… Haha! Ihan hyvä siis, että kisat ovat kuitenkin nyt takana.

Treenit jatkuu osaltani normaalisti ja tällä hetkellä motivaatio on korkealla. Treenaan n. 5 kertaa viikossa.

Kuvat: Sanna Kaipia, Tomi Salakari.

x Steffi

10 comments

 1. Oot ihan huikee mimmi! Olet mainio esikuva mulle ja, näin uskoisin, lukemattomille muille! 🙂

 2. Kelpo suoritus! Onko toi maastavetotulos 138 suoraan kiloja, varmaan? Huomasin vaan, että sivupalkin ennätyksissä on mave 120 kg – kaipaisi varmaan vähän päivittämistä 🙂 Ihan positiivisessa mielessä sanon siis!

  Mä olen harrastanut toiminnallista treeniä ym. viime vuoden alusta ja nyt viikonloppuna olisi mun ekat salikisat! Olen aika keskimääräisessä kunnossa ja jännittää, miten kisat menee. Tavoitteena on ylittää itsensä ja ehkä tehdä joku uusi oma ennätys 🙂 Pakko olla vertaamatta itseään muihin, kun siellä on naisia, joiden mavetulos on tuplat omaan nähden :O Rennosti eteenpäin!

  t. Sari

  • Moikka Sari! Kiitos! Tuo maastavetotulos oli toistomäärittäin 138! Raskaimpia maveja tuossa treenissä oli alle 100kg. Uskon, että seuraavan kerran kun testaan maastaveto-ennätystä, niin se menee lähelle 130kg.

   Paljon tsemppiä salikisaan! Ei kannata vertailla liikaa muihin, tärkeintä että teet henkilökohtaisesti parhaimman mahdollisen suorituksesi – muuta ei voi vaatia. Voit olla ylpeä jos teet parhaasi etkä luovuta!

   x Steffi

 3. Hyvä Steffi! 🙂

 4. Ei huono!

 5. Wow, oot huippu! Onnea!

 6. Hienot openit, Steffi! 🙂 Aattelitko lähteä Tanskaan katsomaan kisoja?

 7. Heeei kiitos kaikille! En ole menossa, Mika. Ikävä kyllä..

  x Steffi

 8. Wow, olet huikea! Jos mielisi aloittaa Crossfit-harrastuksen, niin millaisessa kunnossa ihmisen pitäisi olla?

Leave a Reply

Your email address will not be published.